Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
И со еден потег, пак ја поделија фан базата. Твитер лудуе хаха

Очаен и неамбициозен потег.

Автоматски споено мислење:

Ако Жоржињо придонесе за освојување на титула после 20 години, око нема да ми трепне да им платат уште 12м на Челзи. Од друга страна потезиве со Каиседо и Мидрик не се добри во однос на реномето на клубов, кај нас сеуште сите пазаран како во дисконт, а еден Брајтон и полу клуб како Шахтјор ни држат лекции како се печалат пари.
Жоржињо е топ играч, а најдоброто во трансферов е што потпишува на 1+1 година пто е памнетен потег конечно.

Дечки не ве разбирам со хејтот. И ваков мртов Жоржињо е подобра резерва од Локонга, не се заебавајте.
Многу ми е антипатичен ликот, ама дека технички знае да игра и дека ќе му лежи стилот нема збор.

Дефанзивно е некако лош и спор, ама мора да се крпат дупки во наредните 18 месеци додека ја најдеме замената за Парти и Џака.

Се виде Локонга против Сити колку беше изгубен, не треба да се кали кај нас сега, ете го дадовме на Палас нека научи таму како треба во ПЛ па нека се врати наредна година поспремен. Сепак ќе имаме и натпреври во Европа Лига, и сметам дека многу ќе се најде Жоржињо за да го одмори пред се Парти.

Башка што нема ПЛ и мислам дека тоа ќе му биде мотив повеќе.

Идеме летово по Рајс :)

Дечки не ве разбирам со хејтот. И ваков мртов Жоржињо е подобра резерва од Локонга, не се заебавајте.
Многу ми е антипатичен ликот, ама дека технички знае да игра и дека ќе му лежи стилот нема збор.

Дефанзивно е некако лош и спор, ама мора да се крпат дупки во наредните 18 месеци додека ја најдеме замената за Парти и Џака.

Се виде Локонга против Сити колку беше изгубен, не треба да се кали кај нас сега, ете го дадовме на Палас нека научи таму како треба во ПЛ па нека се врати наредна година поспремен. Сепак ќе имаме и натпреври во Европа Лига, и сметам дека многу ќе се најде Жоржињо за да го одмори пред се Парти.

Башка што нема ПЛ и мислам дека тоа ќе му биде мотив повеќе.

Идеме летово по Рајс :)

За дека е поасална опција од Локонга, е, али поасални опции од Локонга ги има триста. Мене хејтот ми е што не одиме по некои гладни млади деца, желни за успех и докажување, него купуваме играч кој е coin flip, или ќе биде Давид Луиз ( океј беше Луиз) или ќе биде Вилиан/Чех тип на трансфер, заситен од успех и да не му се игра веќе. Доброто во целата ситуација е што е мал договорот.

Ако Жоржињо придонесе за освојување на титула после 20 години, око нема да ми трепне да им платат уште 12м на Челзи. Од друга страна потезиве со Каиседо и Мидрик не се добри во однос на реномето на клубов, кај нас сеуште сите пазаран како во дисконт, а еден Брајтон и полу клуб како Шахтјор ни држат лекции како се печалат пари.
Жоржињо е топ играч, а најдоброто во трансферов е што потпишува на 1+1 година пто е памнетен потег конечно.
Да бидеме реални, ни Каиседо ни Мудрик не вредат за парите што ги бараа нивните тимови. Ако го земевме Каиседо, ќе го преплатевме дебело. Али тоа не значи дека е лош играч, едноставно такви се времињава, ненормални. Енцо Фернандес вреди 120милиони на денешницава, како сакаш Брајтон да дадат играч со сличен потенцијал за помалце од 70м? Читав сабајле дека сме сакале да активираме клаузулата на Зубименди, али играчов не сакал да си оди сега, во јануари. Значи Еду пробувал, можда и добро е што не сакаме да преплаќаме играчи, али што знам, изгледа дека мора да преплатиш за да донесеш солиден играч.

Да бидеме реални, ни Каиседо ни Мудрик не вредат за парите што ги бараа нивните тимови. Ако го земевме Каиседо, ќе го преплатевме дебело. Али тоа не значи дека е лош играч, едноставно такви се времињава, ненормални. Енцо Фернандес вреди 120милиони на денешницава, како сакаш Брајтон да дадат играч со сличен потенцијал за помалце од 70м? Читав сабајле дека сме сакале да активираме клаузулата на Зубименди, али играчов не сакал да си оди сега, во јануари. Значи Еду пробувал, можда и добро е што не сакаме да преплаќаме играчи, али што знам, изгледа дека мора да преплатиш за да донесеш солиден играч.

Не се сложувам со болдираното.

Кого преплативме последниве 3-4 години освен Пепе (што беше страшно сумљива зделка со Раул)?
Евентуално да го ставиме тука и Виера ама прва година е, млад играч, уште има време за да се докаже.
Сите други што ги земавме да играат во први 11 ги плативме некоја нормална сума, и играме моментално најдобар фудбал во последни 10 години.

Инаку да, очигледно е дека сме пробале и за овој шпанецов и за каиседо, ама одлучиле дека не вреди.
На лето 100% ќе се засилиме. Не го гледам овој трансфер толку катастрофално како дел од фановите, баш онака, ок трансфер. Подобро отколку да останевме без никој, вака имаме бекап опција.

И да се покаже лошо, само 18 месеци е тука, не е врзан на 3 години на пример.
Со ова имаме буквално океј замена на сите позиции на теренот за да играме и ротираме во ЕЛ.

Заврши трансфер периодот, да си се фокусираме убаво на следните две утакмици во лига, да останеме без повреди, и да видиме колку стоиме далеку од Сити кога сме фул состав.

Едино нешто што ме бендисува во трансферов е искуството што го носи, ништо друго...
Од друга страна, јадев гомна за Тросард па за 15 минути покажа повеќе од Пепе и Виера, така да кој кур ја да знам дал е добар или не :D

Балогун со хет-трик. Ќе лапнеме големи пари за него, а можда и ќе добива шанси пред Нкетија, али се мислам дека ќе го дадеме за 40-50 милиони.

Балогун е најдобар стрелец во Франција пред Меси, Нејмар и Мбапе.

За дека е поасална опција од Локонга, е, али поасални опции од Локонга ги има триста. Мене хејтот ми е што не одиме по некои гладни млади деца, желни за успех и докажување, него купуваме играч кој е coin flip, или ќе биде Давид Луиз ( океј беше Луиз) или ќе биде Вилиан/Чех тип на трансфер, заситен од успех и да не му се игра веќе. Доброто во целата ситуација е што е мал договорот.

Кога знаат дека си во позиција да освоиш Лига после 20 години и полн со пари легитимно е да ти бараат да платиш колку тие мислат дека вреди играчот
Балогун со хет-трик. Ќе лапнеме големи пари за него, а можда и ќе добива шанси пред Нкетија, али се мислам дека ќе го дадеме за 40-50 милиони.
Балогун е класа над Нкетиа, незнам со кој памет би го продале него

Не би ме чудело ако во блиска иднина ги гледаме Жезус, Балогун и Нкетиа како ротираат, па дури и на крилни позиции, посебно Жезус е печен за десно.

Според мене следен чекор за Балогун следна сезона е да иде на позајмица во ПЛ.
Не треба да остане кај нас, нема да игра често. Нека му обноват договор на 5-6 години, и прати го на позајмица каде што ќе игра стандардно цела година.
После тоа или имаш играч што ќе влезе одма у прв тим, или ќе го продадеш добри пари.

Таварес искрено не верувам да успее кај нас освен ако не стане крило.
Марсеј игра 3-5-2, што му дава слобода на него да иде напред, и да не се замара со одбрана.
Дефанзивно е дупка башка под притисок не знае со топка.

Ајде уште Сака и Салиба.

Ова ни е најголемото појачување зимово. Уште Сака и Салиба да потпишат, и може да кажеме дека е најдобриот трансфер период. :)

Ова ни е најголемото појачување зимово. Уште Сака и Салиба да потпишат, и може да кажеме дека е најдобриот трансфер период. :)
За првпат во неговата кариера во Арсенал, сакам Џака да потпише нов договор. :D

Буквално јасно ко ден требаше да им е ова што им се дешават....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom