Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    739

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.077
Поени од реакции
11.347
Колку ракети ќе им дадат? Колку авиони? Како ќе ги пренесат? Ти во Украина си?
Јас ќе ти кажам точно колку ќе им дадат.

Ќе им дадат по еден број помалку отколку што би било потребно за Украина да ја надвладее Русија.

Со тоа ем Украинците нема да изгубат кураж и ќе продолжат да војуваат зошто нели „ете само што не ги победивме„ а Русија од друга страна ќе мора да ги ништи како една глава повисок му удира чврги на својот помал брат

Русија нема друга опција а Украина е премногу мал копиљ да свати дека некој го рчка од страна да се тепа

Член од
17 август 2011
Мислења
10.296
Поени од реакции
18.297
Тоа е онаа што е сменето од тогаш, русите, подоцна и советите никогаш не штеделе човечко месо во било која војна, не и било проблем да имаат неколку пати поголеми загуби,
сега ситуацијата е сосема поинаква, ептен ги чуваат своите војници, украинските загуби се проценуваат на 10 пати поглеми од руските.
Полека со процените. Да се види крајот па ќе се пребројат вајда. Мене ми делува дека и они трпат тешки загуби, а оваа Русија нема толку луѓе за давање како СССР.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.172
Поени од реакции
3.417
Полека со процените. Да се види крајот па ќе се пребројат вајда. Мене ми делува дека и они трпат тешки загуби, а оваа Русија нема толку луѓе за давање како СССР.
На почетокот Русија нападна со 120-150 илјади војници со доброволците на ДНР и ЛНР се проценуваше дека има до кај 200 илјади на 1000 и нешто километри фронт, тогаш Украина имаше дупло повеќе регуларна војска, сега со еден куп мобилизации за очекување е да има и над милион војници, ама ситуацијата не е таква од причина што ете излегуваат некој информации за над 200 илјади убиени и барем уште дупло повеќе ранети.

За руските загуби се збори дека се 25000 од регуларната војска плус доброволци/платеници кој е тешко да се потврдат (дали ДНР и ЛНР сега се дел од регуларната војска незнам), едно време ДНР имаше известувања за загинати, ранети и за загинати и ранети цивили (не се сеќавам на последната бројка ама беше во илјади).

Значи ако Русија загубила пола од нејната војска во Украина сега украинците со можеби милион војници ќе се шетаа (имаа многу мобилизации, па дури и на дедовци, а сега и жени оти немаат мажи),сега се проценува дека Русија со мобилизираните за првпат од пред една година ќе биде рамноправен противник по број на војници.

Јас сум пишувал јас да сум одлучувал дека на мене не ми е проблем и пола милион руски војници да умрат, битно сега ќе ја немаше Украина, ама рускиот врв го нема моето мислење, они не сакаа да ризикуваат загуби на 2 места и се повлекоа до нова одбрамбена линија која украинците не беа во можност да ја поминат иако беа во налет (добро едната има и огромна природна пречка).-

Член од
6 декември 2022
Мислења
960
Поени од реакции
1.463
А кој фактор си ти да кажуваш што треба да се забрани со закон или не !!!!!!!!!
А ти си фактор бидејќи... ?
Автоматски споено мислење:

И што е ова ванче?

Зеленски се обидувал да го убеди Путин да ги повлече терористите/сепаратистите од Донбас кои ровареа и убиваа со години.
Еве ваков терористички шљам Путин инсталираше

Наместо да ги повлече терористите, и оти не им беше доволен Крим, спроведе нацистичка инвазија врз цела украина за да си формира ИСИС државички.
Така. Народната милиција од Донбас имала пристап до тешка артилерија со која однадвор го толчела Доњецк цели 7 години. Логиката на твојата матична НВО.

Член од
30 октомври 2021
Мислења
1.642
Поени од реакции
3.839
Баш гледав руска колона воени возила меѓу нив имаше доста Мицубуши пикапи,се најнови модели.Толку од Јапонските санкции.
:pos:
Си гледал некоj sci fi филм. Даj да ja видиме и ние таа руска колона , не ja крии:)

Член од
22 јуни 2022
Мислења
944
Поени од реакции
1.213
Така. Народната милиција од Донбас имала пристап до тешка артилерија со која однадвор го толчела Доњецк цели 7 години. Логиката на твојата матична НВО.
Тешко ти иде да ти лупаат реалити чек, нели?

Гомнава на видеово горе се копи пејст на ИСИС и УЧК, "заштитувале народ, култура, барале права, биле угнетени", и сето тоа на територија што не е нивна, па бараат држава во држава.

Искрено, македонскиот русофил е уште поголем шљам штом се поврзува и подржува ваков терористички гамад после тоа што ни се случи 2001ва. Бруки.

Член од
17 август 2009
Мислења
3.678
Поени од реакции
5.305
@AntonT12 а што ќе кажеш на ова?

Или е овие Њу Јорк Тајмс не ги бива више

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.134
Поени од реакции
83.780

:lolzz:

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.996
Поени од реакции
13.206

:lolzz:
Брзо нека снимат филм во Холивуд. Со Шон Пен секако во главна улога.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.325
Поени од реакции
7.682
Како на народот до толку му испраа мозок да следат докажани нацисти и за самите да сакаме да се самоубиеме. Можеби и е подобро милиони да се самоубијат штом до толку им се празни лејките :toe:

Овој па лаже и плаши народ дека Русите после ќе продолжеле

@Ingvar како па ти успеа да лапнеш мамката за веганство и да следиш нацистички планови

Член од
24 април 2008
Мислења
11.006
Поени од реакции
12.484
Брзо нека снимат филм во Холивуд. Со Шон Пен секако во главна улога.
Ехехеее, ако САД одиграат карта 180 степени полукруг и го повикаат украинската зеленика да седне на преговарачка маса и да прифати примирје или во спротивно да си поднесе оставка, слободно можеш да се кладиш дека во Холивуд нема да има игла каде да падне бидејќи ќе врие од работа за сценаристите, продуцентите и режисерите.

После Виетнам, Авганистан и Ирак, долго време немале материјали за прикажување на американскиот хероизам, на крај на филм ќе ги стават Фоките како извршуваат државен удар во Киев против украинската зеленика бидејќи одбивал да прифати примирје.

Прашањето е кога му истекува рокот на траење, до тој ден е осигуран, после тој ден го чека судбината на Нго Дин Дием, Садам Хусеин и други корисни кучкини синови после истекувањето на нивните рокови на траење.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.008
Поени од реакции
5.624
Ехехеее, ако САД одиграат карта 180 степени полукруг и го повикаат украинската зеленика да седне на преговарачка маса и да прифати примирје или во спротивно да си поднесе оставка, слободно можеш да се кладиш дека во Холивуд нема да има игла каде да падне бидејќи ќе врие од работа за сценаристите, продуцентите и режисерите.
Тој ден Американците го имаат планирано уште пред да почни војната, зависно од тоа кога ќе им биде исполнет нивниот интерес од целата оваа работа. Кад тад, војната мора да заврши на зелена маса со преговори. Веројатно не е толку будала Зеленски да не го знае тоа дека милум или силум ќе биде седнат на зелената маса.

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.846
Поени од реакции
4.542
Кога сме веќе кај втората свецка војна ми се врти логично питање-Зашо американците не ги пуштиле атомските во Ѓерманија во срцето на нацизмот него таму у Јапонија (да не кажам п.материна) А?
Бидејќи копнената војна во Европа заврши и Германија капитулира.
Копнената војна во Јапонија не беше ни започната

Kajgana Shop

На врв Bottom