- Член од
- 10 јули 2018
- Мислења
- 1.559
- Поени од реакции
- 2.434
А страјкерите Рада што ги купи во нејзино време дали пристигнаа тука?
Единствен политички сигнал кој го даде Руската држава на Балканов од почетокот на војната во Украина беше насочен директно кон Македонскиот народ (не квази државава). Тоа беше безусловно признавање на МПЦ. Овој сигнал е нивото на признавање на државотворноста на Македонскиот народ од страна на коминтерната. Пораката е повеќе од јасна.Максимум до летоска ако вака продужат рускиве сили да чистат и освојуваат дел по дел од Украина на военото поле, ако на политичкото и дипломатското поле се повеќе притисок има кај западов за да се прекине војнава и да се повлечат санкциите, јас прв давам кладба дека Бугарите ќе идат на пушење кур кај Путин за да им нацрта нова карта на Санстефанска Бугарија.
Максимум август месец. До јуни кој сака може да се кладиме.
Не ли ви е срам веќе ова уште да го зборите? 1 година Русија е во војна со Украина која што константно добива оружје и опрема од НАТО, но заради некоја причина Руската војска уште не сме ја виделе на дело... Абее дааа... Кога ќе ја видиме? Не оваа среда, идниот петок?Сеуште не сме ја виделе Руската војска на дело, ова се само народни полиции и платеници. За жал, за брзо време би требало да видиме како активна руска војска се справува со непријателите.
Како што гледаме и тие народни милиции и платеници се повеќе од доволни да ја рециклираат цела таа НАТО техниката што се долева во Украина. Главното топовско зрно на НАТО хаубиците 155мм е целосно исцрпено. Од прилика цело НАТО имаат залиха колку што Русија троши за 5 дена. Цела Советска техника од источното крило на НАТО е уништена, сега кај да е ќе почнат и Америчка опрема да уништуваат.Сеуште не сме ја виделе Руската војска на дело, ова се само народни полиции и платеници. За жал, за брзо време би требало да видиме како активна руска војска се справува со непријателите.
Дека нема воопшто руска војска и резервисти е многу нереално ама многу е реално дека мелат се пред се себе со артилеријата со оглед на фактот некој што го спомна овде на темиве дека Украинската војска до пред војнава без донациите имала околку 2500 тенкови.Не ли ви е срам веќе ова уште да го зборите? 1 година Русија е во војна со Украина која што константно добива оружје и опрема од НАТО, но заради некоја причина Руската војска уште не сме ја виделе на дело... Абее дааа... Кога ќе ја видиме? Не оваа среда, идниот петок?
па и је милионски градд...толку војска имаат натрупано двете страни, што слободно можи да се спордува со милионски градAj vaka posto ne otruvte so toj Bahmut, ko ke padni konecno napisite padna i tolku, a ne vaka za sekoja prodavnica i postojka postirate, so sliki so mapi so sto ne. Ke si pomisli covek nekoj milionski grad e so neznam kolku kvadratni kilometri povrsina, a ne malce pogolem od Prilep.
Ako ne za drugo, skoknaa na nesto sto ne mozea da zaprat. Kaj bese do togas RPC, ako dobro se sekjavam ne bea bas za toa za sto ti sega gi falis.Единствен политички сигнал кој го даде Руската држава на Балканов од почетокот на војната во Украина беше насочен директно кон Македонскиот народ (не квази државава). Тоа беше безусловно признавање на МПЦ. Овој сигнал е нивото на признавање на државотворноста на Македонскиот народ од страна на коминтерната. Пораката е повеќе од јасна.
Да си глуп, не си, да си слеп не си, останува дека си наивен и лапаш пропаганда ко циган мрсул. Според вас, Русија само што не капитулирала, ист муабет ко пред некоја година, изржете уште 2 недели, да ја израмниме кривата, арно ама кривата место да се израмни, се исправи.Не ли ви е срам веќе ова уште да го зборите? 1 година Русија е во војна со Украина која што константно добива оружје и опрема од НАТО, но заради некоја причина Руската војска уште не сме ја виделе на дело... Абее дааа... Кога ќе ја видиме? Не оваа среда, идниот петок?
Тоа што НАТО го праќа во Украина е само долевање на бензин за да тлее оганот на скарата, на која се печат Украинци, индиректно и Европјаните, а кога огнот ќе се разгори, со среќа на младите.Како што гледаме и тие народни милиции и платеници се повеќе од доволни да ја рециклираат цела таа НАТО техниката што се долева во Украина.
Abe sooo, dva milioni vojnici ima po vizbi ispopikano.па и је милионски градд...толку војска имаат натрупано двете страни, што слободно можи да се спордува со милионски град
оди легни си ќе те станиме ко ќе капитулира русија биди раатAj vaka posto ne otruvte so toj Bahmut, ko ke padni konecno napisite padna i tolku, a ne vaka za sekoja prodavnica i postojka postirate, so sliki so mapi so sto ne. Ke si pomisli covek nekoj milionski grad e so neznam kolku kvadratni kilometri povrsina, a ne malce pogolem od Prilep.
оди легни си ќе те станиме ко ќе капитулира русија биди раат
Една петина од украинската војска е сконцентрирана токму таму, низ тие автобуски постојки, продавничиња, окна за сол и цемент. Ти да си генерал, нема да се фокусираш да го истолчиш токму тој дел?Aj vaka posto ne otruvte so toj Bahmut, ko ke padni konecno napisite padna i tolku, a ne vaka za sekoja prodavnica i postojka postirate, so sliki so mapi so sto ne. Ke si pomisli covek nekoj milionski grad e so neznam kolku kvadratni kilometri povrsina, a ne malce pogolem od Prilep.