Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување
Член од
20 септември 2022
Мислења
1.883
Поени од реакции
7.168
Колатерална штета, на 10 оштетено коли на шоптари нека се оштети една каурска.
Кога сме кај истата улица, невидена смрт ми е кога проаѓам со кола...
Значи смрт за сите е. Иако има ѕид, пак пешаци го прескокнуваат, па неретко и децата го прават тоа. Имаат цел голем мост наменет за тоа и пак одат по тие дивите пешачки премини или го рипаат ѕидот. Шќиптар логик зеро. :pos:
После, се паркираат каде што ќе им текне. Имам забележано дека најмногу се паркираат пред проширувањето на едната лента после Хамза Донер кога одиш накај школото Лирија. И една кола е доволна да се направи колона до Бит Пазар. За жал секогаш на тоа место се паркираат како да се договориле да е паркинг место. :icon_lol: Па уште Арсовска и Ганиу зборувале за тргање на ѕидот и проширување на улицата. :pos:
Пуно, признај дека и тебе ти пречи културата кај вас, мислам не е само Јаја Паша. Секоја улица под контрола на автохтоните е така. Затоа кога одам од автохтони кон каурски населби, ми паѓа камен од срце. Како од Бангладеш во Шведска да сум се префрлил. :icon_lol:

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.634
Поени од реакции
9.249
Значи смрт за сите е. Иако има ѕид, пак пешаци го прескокнуваат, па неретко и децата го прават тоа. Имаат цел голем мост наменет за тоа и пак одат по тие дивите пешачки премини или го рипаат ѕидот. Шќиптар логик зеро. :pos:
После, се паркираат каде што ќе им текне. Имам забележано дека најмногу се паркираат пред проширувањето на едната лента после Хамза Донер кога одиш накај школото Лирија. И една кола е доволна да се направи колона до Бит Пазар. За жал секогаш на тоа место се паркираат како да се договориле да е паркинг место. :icon_lol: Па уште Арсовска и Ганиу зборувале за тргање на ѕидот и проширување на улицата. :pos:
Пуно, признај дека и тебе ти пречи културата кај вас, мислам не е само Јаја Паша. Секоја улица под контрола на автохтоните е така. Затоа кога одам од автохтони кон каурски населби, ми паѓа камен од срце. Како од Бангладеш во Шведска да сум се префрлил. :icon_lol:
Мисли си ти дека му пречи.
Еве повлечи некои паралели помеѓу Бангладеш и албанските средини.

Јас не гледам разлика. А ти?

Последно уредено:
Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.938
Поени од реакции
41.037
Буквално сите проблеми во светот можат да се решат со истребување на сите племиња кои се клањаат и на таа погана и терористичка религија. Автоматски светот ќе стане поубаво место за живеење.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.634
Поени од реакции
9.249

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.338
Поени од реакции
28.368
Глувонем е.

Прегледај го приврзокот 361246

Прегледај го приврзокот 361249

Во право си.

Последно уредено:

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.945
Поени од реакции
50.845
Член од
15 февруари 2019
Мислења
1.054
Поени од реакции
4.078
MOН ги објави резултатите, над 60% од ученичките стипендии доделени на ученици со албанска националност

Toa e тоа. Умре времето кога каурскиот окупатор на древните албански земји го попречуваше развојот на супериорното автохтоно IQ.
Чудно, зашто тука нема бар 6%?

Инаку чепкав нешто за пописот и наидов на ова, попис во Меџитлија, Битолско. Уште еден доказ покрај презимињата, кривите сурати и 50IQ дека не постојат никакви шиптаpи туку тоа се турски отпушоци и остатоци на Балканот кои зборуваат мутантски јазик, за воља на вистината не се ни прави турци туку турски поттрчковци од Кавказ

Screenshot_4.png

Истото можете да го видите и со пописот во Албанија на кој има 0(нула) Турци, малку чудно не?

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.194
Поени од реакции
5.408
Во контекст на насловот од темава...

Ако во „републиката нашата северната земјата„ постојат две националности, кои битисуваат во паралелни универзуми, а едни со други контактираат само при поделбата на власта и на тендерите, и каде едната, бројчано помалата националност сака да ќари се‘ што е Македонско, на кој начин би се постигнал насловениот соживот?...

А веќе заклучивме дека соживот-нема...

Последно уредено:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.468
Поени од реакции
35.189
Еве идеја за евентуални подароци за вашите пријатели и познаници, нели од аспект на јакнење на соживотот:

D

Deleted member 53418

Гостин
Еве идеја за евентуални подароци за вашите пријатели и познаници, нели од аспект на јакнење на соживотот:

Ова ти е чист капитализам.

Сега сите можни нарко босови и љочки од Шкуп на тик ток ќе се курчат со ова.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.938
Поени од реакции
41.037
Член од
14 август 2006
Мислења
45.369
Поени од реакции
84.606

Злите јазици би рекле дека станува збор, по кој знае кој пат, за албански банди кои оперираат во каурски населби.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Па секако дека Чаир ќе биде таков како што е убаво се си опишал и јас тоа честопати го доживувам возејќи се во тој реон. 50-60 илјади народ живее на територија од само 3 ебани км2, нешто као Шутка слично. Урбанистички ред нула, дивоградби кај да се свртиш, паркирање по тротоарите од коловозите, па и по самите ленти од патот, диви пазарџии исто така по тротоарите каде треба пешаци да минуваат, масовно поминување/претрчување на диви/необележани пешачки премини особено на некои места кај БитПазар улицата !

Kajgana Shop

На врв Bottom