Најекономично греење и ладење

Член од
4 ноември 2022
Мислења
47
Поени од реакции
31
Бистра како извор!
Во спротивно ќе треба да ги повикаш од Центар за Јавно Здравје да земат мостри, и ако е многу загадена… може и да ти ја забранат за употреба!
:confused:
Пиши ми бр.од Центар за Јавно Здравје или твој бр.да ви дадам неколку мостри.

Член од
16 април 2019
Мислења
387
Поени од реакции
545
Od Desna Strana na Vnatresnata Edinica kaj site Gree i oem Gree klimatizeri e senzorot za temperatura

Прегледај го приврзокот 360114

Najubav greska si toa ti e otvor za da se lade motorot na turbinata vnatresna a ne senzor kako sto vikas eve ti slika ek vides deka senzorot se naoga odma pozadi jonizatorot pozadi plastikata sto k-- bara tam za cudenje e i zatoa ne moduliraat dobro isklucuvaat i posel cekas 20-40 minuti da vkluce ajde da vrti turbinata eptem tivko OK e ama vaka nema protok na vozduh i tesko se oladuva okolinata okolu senzorot.

Attachments

Член од
16 март 2019
Мислења
3.335
Поени од реакции
5.411
Kaj nekoi klimi među koi i na GREE e pod straničniot panel na desnata strana vo dolniot del, se gleda kako malo rešetče. Po mene ova e glavniot problem zošto klimata posle defrostot ne prodolžuva so rabota.
Najubav greska si toa ti e otvor za da se lade motorot na turbinata vnatresna a ne senzor kako sto vikas eve ti slika ek vides deka senzorot se naoga odma pozadi jonizatorot pozadi plastikata sto k-- bara tam za cudenje e i zatoa ne moduliraat dobro isklucuvaat i posel cekas 20-40 minuti da vkluce ajde da vrti turbinata eptem tivko OK e ama vaka nema protok na vozduh i tesko se oladuva okolinata okolu senzorot.
Ne sum greska Druze kaj site klimatizeri na Gree i oem ( proizvedeni vo Gree ) senzorot za Temperatura e od desnata stranata na Vnatresnata Edinica Capture+_2022-12-25-14-22-37.png toa i @tzlatko go kaza

Член од
16 април 2019
Мислења
387
Поени од реакции
545
Ne sum greska Druze kaj site klimatizeri na Gree i oem ( proizvedeni vo Gree ) senzorot za Temperatura e od desnata stranata na Vnatresnata Edinica Прегледај го приврзокот 360128 toa i @tzlatko go kaza

Ti vide li e slikata toa ti e od PDF domumento za Gree Amber specifikacija i karakteristiki za modelot ubavo si pisuva sto kade i kako e imam lepeno selotejp tamo za da proveram dali vlece vozduh od tamo i dali senzorot ke e zgolemuva temperaturata koga raboti na greenje i nema vrska pak se zgolemuva temperaturata i gasi vo potopliot period i posle koga go najdov domumentot gi simnav i procitav i vidov a i ti si e videl slimata jonizator odma malku desno od nego pozadi plastikata e senzorot.

Eve ti slika kade otprilika se naoga pozadi plastikata .

Attachments

Последно уредено:
Член од
2 август 2014
Мислења
1.798
Поени од реакции
4.158
Ti vide li e slikata toa ti e od PDF domumento za Gree Amber specifikacija i karakteristiki za modelot ubavo si pisuva sto kade i kako e imam lepeno selotejp tamo za da proveram dali vlece vozduh od tamo i dali senzorot ke e zgolemuva temperaturata koga raboti na greenje i nema vrska pak se zgolemuva temperaturata i gasi vo potopliot period i posle koga go najdov domumentot gi simnav i procitav i vidov a i ti si e videl slimata jonizator odma malku desno od nego pozadi plastikata e senzorot.

Eve ti slika kade otprilika se naoga pozadi plastikata .
Postojat dva senzora za merenje na T: edniot meri vlezen vozduh i e kaj Gree baš tamu zad rešetčeto na slikata od najubaviot, a drugiot ovoj "tvojot" koj e vo bakarno cevče i stoi prikačen direktno na cevkata od izmenuvačot i služi za merenje na T na izmenuvačot. Preku nego se pali greška deka nema freon, preku nego koga T na izmenuvačot e pod zadadena granica kombinirano so senzorot na saćeto od nadvorešniot izmenuvač se komanduva početok na defrost itn.
Ovoj senzor se narekuva pipe ili tube temperature senzor i taka i pušuva na tvojata slika pogore.

Член од
16 март 2019
Мислења
3.335
Поени од реакции
5.411
@tzlatko znaci sepak senzorot za temperaturata vo prostorijata e od desna strana na Vnatresnata Edinica Dodeka toj senzor od Slikata na Android e Senzor koj meri pritisok na Freon na vnatresniot izmenuvac Temperatura na izmenuvacot vo Vnatresnata Edinica NO za merenje na temperaturata vo prostorijata e ovoj senzor Capture+_2022-12-25-14-22-37.png Kaj site klimatizeri na Gree i oem Gree klimatizeri

Член од
7 јануари 2019
Мислења
33
Поени од реакции
6
Ne ni kažuvaš ništo novo, što ako nema Gree, ako @Dimo321 saka pomoš mora foto!
Raboten den mi e nedela :)zato ne kazuvam.
Inaku klimata e cooper and hunter arctic3.5.
Sliki sega ne sum vo moznost da postavam pak ce recam raboti odlicno i si gree veke 4 ili 5 godina ja koristam edinstveno od lani ovaj problem sto pocna da mi go javuva i toa samo ovoj potopol period.
Defrost ne pravi cesto mozebi ednas na sabajle ko ke e minus ,verovatno zatoa sto zgolemunam temperatura za 3 do 4 stepeni po sto navecer ja namaluvam.
Vidov kratko kako sto rece izleguvaat zici od plocata na toa zelenoto kutice (jonizator ) i uste edno kable na drugo mesto do plocata odma zastrareno kako so kapace i vo displejot.
Kako sto kazav ja rabotam na auto na 23 stepeni sega duri e potoplo i koga pravi derrost (minatava nedela ko bese minus na sabajle) posle defrostot temperaturata vo sobata ja kazuva deka e 25 i ne prodolzuva da duva
Moram da ja pokacam na 26 za da prodolzi i otkako ce pocni da duva ja vrakam na 23 posto veke senzorot ja otcituna 22 stepeni vnatresna temperatura
Zosto e toa taka ne mozam da razberam
Znaci na picetokot ne pravese taka
Postavena e na cos od dva sida so postojle napraveno i ima nad 20 sm do tavanot

Член од
29 септември 2012
Мислења
1.256
Поени од реакции
2.303
Raboten den mi e nedela :)zato ne kazuvam.
Inaku klimata e cooper and hunter arctic3.5.
Sliki sega ne sum vo moznost da postavam pak ce recam raboti odlicno i si gree veke 4 ili 5 godina ja koristam edinstveno od lani ovaj problem sto pocna da mi go javuva i toa samo ovoj potopol period.
Defrost ne pravi cesto mozebi ednas na sabajle ko ke e minus ,verovatno zatoa sto zgolemunam temperatura za 3 do 4 stepeni po sto navecer ja namaluvam.
Vidov kratko kako sto rece izleguvaat zici od plocata na toa zelenoto kutice (jonizator ) i uste edno kable na drugo mesto do plocata odma zastrareno kako so kapace i vo displejot.
Kako sto kazav ja rabotam na auto na 23 stepeni sega duri e potoplo i koga pravi derrost (minatava nedela ko bese minus na sabajle) posle defrostot temperaturata vo sobata ja kazuva deka e 25 i ne prodolzuva da duva
Moram da ja pokacam na 26 za da prodolzi i otkako ce pocni da duva ja vrakam na 23 posto veke senzorot ja otcituna 22 stepeni vnatresna temperatura
Zosto e toa taka ne mozam da razberam
Znaci na picetokot ne pravese taka
Postavena e na cos od dva sida so postojle napraveno i ima nad 20 sm do tavanot
To e kaj 90% od kineskite klimi.Na tie finalni raboti kinezot ne obrnuva mnogu vnimanie.Za niv e bitno da rboti kako sto ke raboti.Da dobies nekoe podobrubanje tesko.Pred se modulacijata mu e visoka,i na auto fan duva samo zezok vozduh,koj i brzo topliot vozduh ostanuva zaroben na plafonot.Nema spas.I so opcija,pratime, i aj fil,badijala.Ako bilo mozno kinezot ke go namestel senzorot kade sto treba,ama ne mozelo,i zatoaa gi ima ovie dopolnitelni funkcii.Obidi se, ama se mali sansite.Prifati ja takva kakva so e ,zemi mu nekoj red i prodolzi taka,so zgolemvanje na start na temp.pa posle namalvaj postepeno.
Obidi se da ja rabotis na fiksna povisoka brzina,pa da go turka poke topliot bozduh ,za da ne ostane zaroben,ama pak taka gubis od komforot.

Mozm da te sfatam:toe:.

Последно уредено:
Член од
7 јануари 2019
Мислења
33
Поени од реакции
6
Ај ако сакаш објасни ни го ова подвлеченово?!
Pa kako sto rekov dva zida koi se sostavuvaat pod prav agol
Metalno postojle na samiot cos od dvata sida zastrafeno edniot kraj na edniot sid ,a drugiot kraj na vtoriot sid
Klimata e postavena na postojleto isto kako sto se postavuva i na sid

Член од
14 август 2018
Мислења
4.983
Поени од реакции
11.324
Pa kako sto rekov dva zida koi se sostavuvaat pod prav agol
Metalno postojle na samiot cos od dvata sida zastrafeno edniot kraj na edniot sid ,a drugiot kraj na vtoriot sid
Klimata e postavena na postojleto isto kako sto se postavuva i na sid
Друже ај молимте кога ќе можеш сликни, оти ова како го објасни страв ме фана…

Член од
7 јануари 2019
Мислења
33
Поени од реакции
6
To e kaj 90% od kineskite klimi.Na tie finalni raboti kinezot ne obrnuva mnogu vnimanie.Za niv e bitno da rboti kako sto ke raboti.Da dobies nekoe podobrubanje tesko.Pred se modulacijata mu e visoka,i na auto fan duva samo zezok vozduh,koj i brzo topliot vozduh ostanuva zaroben na plafonot.Nema spas.I so opcija,pratime, i aj fil,badijala.Ako bilo mozno kinezot ke go namestel senzorot kade sto treba,ama ne mozelo,i zatoaa gi ima ovie dopolnitelni funkcii.Obidi se, ama se mali sansite.Prifati ja takva kakva so e ,zemi mu nekoj red i prodolzi taka,so zgolemvanje na start na temp.pa posle namalvaj postepeno.
Obidi se da ja rabotis na fiksna povisoka brzina,pa da go turka poke topliot bozduh ,za da ne ostane zaroben,ama pak taka gubis od komforot.

Mozm da te sfatam:toe:.
Pa mozebi e kineska
Neznam
No za modulacijata ne bi se soglasil bas
Mozi ne e kako japonskite no raboti zavisno od zadadenata temperatura.
Znaci na 23 stepeni raboti so 400w na cas otprilika.
Ako ja opteretam povlekuva brzo koga ke ja dostigne posakuvanata temperatura poleka namaluva so potrosuvacka do okolu 350w do 450 w na cas sto i ne e loso
Na minusni temperaturi -10 i slicno raboti so okolu 800 w na cas
Moram da napomenam deka i prostorot koj sto go gream e stan no povrsina mozebi i pogolema od propisanata na klimata
Автоматски споено мислење:

Друже ај молимте кога ќе можеш сликни, оти ова како го објасни страв ме фана…
Pa nema sto da te faka strav
Monteri profesionalci ja montiraa so site propisani raboti
Ne ja mestev sam jas

Член од
14 август 2018
Мислења
4.983
Поени од реакции
11.324
Pa nema sto da te faka strav
Monteri profesionalci ja montiraa so site propisani raboti
Ne ja mestev sam jas
Види све тоа убаво… ама идеш на форумов да се жалиш на проблем!
А јас може не сум монтер, ама сам си ги чистам и расклопувам климите! Метално “постоље” не сум видел, нит па ќе видам до ако некогаш вадам некоја..!
Да умешаш нешто такво у муабет(иако сега веќе знам дека за држачот зборуваш), прво памет ми оди дека климата ти е кујзнае како монтирана!
Ама ете ме исправи, и сега знам дека топ профи ти е монтажата!

П.С.Се кладам дека десниот дел на климата ти е до ѕидот! Прашај ме како знам?

Член од
7 јануари 2019
Мислења
33
Поени од реакции
6
Види све тоа убаво… ама идеш на форумов да се жалиш на проблем!
А јас може не сум монтер, ама сам си ги чистам и расклопувам климите! Метално “постоље” не сум видел, нит па ќе видам до ако некогаш вадам некоја..!
Да умешаш нешто такво у муабет(иако сега веќе знам дека за држачот зборуваш), прво памет ми оди дека климата ти е кујзнае како монтирана!
Ама ете ме исправи, и сега знам дека топ профи ти е монтажата!

П.С.Се кладам дека десниот дел на климата ти е до ѕидот! Прашај ме како знам?
Ne sakam da se pravam pameten za nesto sto ne go razbiram
Metalno postojle ima na sidot i potoa postojleto od klimata e na nego pa klimata
Desniot del pa i leviot ne se zalepeni do sidot nego samo zadniot del od desniot pa i leviot del se blisku do sidot
Mozebi igra nesto toa uloga neznam megutoa pak ce recam
Toa go napravija serviserite na klimava i kazaja deka ima propisana dalecina od sidovite i deka ae ke funkcionira normalno

Kajgana Shop

На врв Bottom