Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Не знам од кога е, можеби почеток 2020, битно е тоа што го кажува одговара на реалноста, но нема никаков проблем да не шупчи.

Зашто да е загрижен? Кој му може нешто, кога со децении му е дозволено што сака да прави....
Некој нешто им може на Филипче, Ж. Караџо....или новиов Беким...

Ти бафре уште кошмари имаш од караџоски :misticen:

За Игорче тоа нема врска. Уште утре ако кажат дека се готови вакцините за МЕРС, ќе биде прв тоj на линиjа. :)

Игорче е послушно момче, исто како тие кинеските мравки.
А од каде знаеш што му вбризгуваат?Може прима физиолошки раствор како 1/3 од населението и сите политичари па затоа толку скока.

Ти бафре уште кошмари имаш од караџоски :misticen:

Некој има кошмари, некој болести, а некој изгубил близок член или е на пат да го изгуби, слушајќи ги од Караџоски советите.
Ти припремај се за нов бустер, Фаучи вели не е завршено.

Некој има кошмари, некој болести, а некој изгубил близок член или е на пат да го изгуби, слушајќи ги од Караџоски советите.
Ти припремај се за нов бустер, Фаучи вели не е завршено.

не знам што се лупаш у ѕид со тоа. Никакви мерки да немаше ќе умреа едно три пати повеќе луѓе како во други земји. Али не ми се влага пак у тие глупи муабети.

не знам што се лупаш у ѕид со тоа. Никакви мерки да немаше ќе умреа едно три пати повеќе луѓе како во други земји. Али не ми се влага пак у тие глупи муабети.

Затоа сега кога ја имаш таа бројка на умрени, К те боли, ама така и треба, не си ти глуп.

Дали некој знае, дали годинашниве вакцини против грип покриваат H1N1 т.е. свински грип?
За другар од форумов прашувам ...

Дали некој знае, дали годинашниве вакцини против грип покриваат H1N1 т.е. свински грип?
Нормално дека покриваат свински грип. Сега ќе пуштат и еден patch за камилскиот...за некоj саат ќе е готов.

... свинскиот грип е предизвикан од Influenza H1N1 вирусот кој е поттип на вирусот на Influenza A, како најчеста причина за грип во 2009 год поврзано со пандемијата во 1918 год (шпански грип), 2009 год, (СЗО) го прогласи новиот вид на Influenza A – Swine lineage (H1N1) како пандемичен со регистрирани 17 000 смртни случаи во 2010 год, пандемијата со свински грип беше прогласена како завршена во август 2010 год.

Последно уредено:
318348126_5760549580669008_1277990163057510473_n.jpg

... свинскиот грип е предизвикан од Influenza H1N1 вирусот кој е поттип на вирусот на Influenza A, како најчеста причина за грип во 2009 год поврзано со пандемијата во 1918 год (шпански грип), 2009 год, (СЗО) го прогласи новиот вид на Influenza A – Swine lineage (H1N1) како пандемичен со регистрирани 17 000 смртни случаи во 2010 год, пандемијата со свински грип беше прогласена како завршена во август 2010 год.

Абе Свинскиот грип се јавува одвреме навреме. Кога ќе се појави имаме умрени во Македонија.

За разлика од Ковидот, свинскиот грип е опасен и за децата.

Руската агенција за здравство тврди дека годинашниот грип е H1N1 и издаде предупредување до народот.

Ме интересираше дали некој знае дали годинашната вакцина против грип ја покрива оваа верзија.

Абе Свинскиот грип се јавува одвреме навреме. Кога ќе се појави имаме умрени во Македонија.

За разлика од Ковидот, свинскиот грип е опасен и за децата.

Руската агенција за здравство тврди дека годинашниот грип е H1N1 и издаде предупредување до народот.

Ме интересираше дали некој знае дали годинашната вакцина против грип ја покрива оваа верзија.

Го има H1N1.

Го има H1N1.

Па, не гледам дека екслицитно пишува H1N1. Но, прашањето ми беше што вакцина за грип дистрибуира нашиве стручњаци во Македонија.
Ме интересираше дали стариве и Рон се вакцинираа за џебе или ќе му помогни против свински грип.

Па, не гледам дека екслицитно пишува H1N1. Но, прашањето ми беше што вакцина за грип дистрибуира нашиве стручњаци во Македонија.
Ме интересираше дали стариве и Рон се вакцинираа за џебе или ќе му помогни против свински грип.
... па ти дадов линк да прочиташ, ама те мрзи изгледа, еве да ти нацртам пак! :icon_mrgr:

Screenshot 12-16-2022 21.10.28.pngScreenshot 11-01-2022 23.19.05.png
Screenshot 11-01-2022 22.14.40.png

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom