СП 2022 Катар - генерална дискусија

Од кој континент ќе биде победникот на СП 2022 во Катар?

• Вкупно гласачи
    167
  • Гласањето е завршено на .
Член од
14 април 2012
Мислења
32.899
Поени од реакции
67.550
Франција тактички ги растури, прва минута до 90-та, свесни беа и знаеја што прават и што сакаат, ја минимилизираа офанзивата на енглезиве, а својата офанзива ја искористија оптимално… тоа го можат само големи екипи, енглезиве како и секогаш ке се пуваат и на крај ке си пресудат сами на себе со некој Мегваер.
Го трефна играчот, нема што.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Да, но премногу проблеми им направија Англичаните, за да се каже дека се им одело по план.

Мегваер не е најголемиот виновник за голот на Жиру.
Дефанзивец со таа висина и на ова ниво, му бега и го надрипува во пет метри кој може да е виновник… Французите се иначе десеткувани и користеа тоа што имаат, затварање во дефанзива со многу трчање, брзина на крила и се крстеа на индивидуален квалитет, што на крај пресуди.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.510
Поени од реакции
14.958
Дефанзивец со таа висина и на ова ниво, му бега и го надрипува во пет метри кој може да е виновник… Французите се иначе десеткувани и користеа тоа што имаат, затварање во дефанзива со многу трчање, брзина на крила и се крстеа на индивидуален квалитет, што на крај пресуди.
Погледни ја целата акција и како се однесуваат другите фудбалери, не гледај само стриктно во топката и во последниот сегмент.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Погледни ја целата акција и како се однесуваат другите фудбалери, не гледај само стриктно во топката и во последниот сегмент.
Не го амнестира и сите останати 10 енглези да заебале ствар, тој е дефанзивец и треба да е фокусиран. А жиру, а во 5 метри недозволиво е на ова ниво да се дозволи удар со глава, тука дефанзивец со висина како Мегваер , а до него и Стоунс треба тој простор да е само резервиран за нив, едноставно дечко нема квалитет за ова ниво и тоа е тоа… веќ видено од него, ниту прв пат, ниту последен.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Каков мизерен потег од Мбапе што се смееше после утката на Кејн. Куртон глуп, се надевам ќе се посере пак како на Европското кога плачеше како зајак дека го вреѓале.
Умислено детиште, треба да ги скине малце лигаментите да му дојде памет.

Член од
10 јули 2018
Мислења
1.591
Поени од реакции
2.471
Каков мизерен потег од Мбапе што се смееше после утката на Кејн. Куртон глуп, се надевам ќе се посере пак како на Европското кога плачеше како зајак дека го вреѓале.
Си требало жар и тепање во фудбалот, недостасувало. А сега квичиш неспортски потег од Мбапе. Иначе не се смееше на промашениот пенал на Кејн него фацијална експресија на радост беше тоа.

devilko

♆ wicked one ♆
Член од
28 август 2014
Мислења
1.906
Поени од реакции
6.200
Не го амнестира и сите останати 10 енглези да заебале ствар, тој е дефанзивец и треба да е фокусиран. А жиру, а во 5 метри недозволиво е на ова ниво да се дозволи удар со глава, тука дефанзивец со висина како Мегваер , а до него и Стоунс треба тој простор да е само резервиран за нив, едноставно дечко нема квалитет за ова ниво и тоа е тоа… веќ видено од него, ниту прв пат, ниту последен.
На Стоунс требаше да е таа топка. Он беше на прва статива и наместо да реагира, си ја гледаше топката како слободно го надлетува, никакво позиционирање.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.252
Поени од реакции
46.632
Ova ne bese smeenje nego derenje samo klasika internet, pustas stopiran kadar i si go tolkuvas kako ti odgovara. Toa sto ovoj ima faca na kermit toa e druga rabota, ali se derese/slavese, sasvim normalna stvar otkako u takov moment utinja penal protivnik.

Ova e klasicno fakanje za glupost bukvalno, snowflake muabet, osetlivi na sve. Duri i da se smeel sto ne bese slucaj, i? Aj neka place i neka odi da go tesi do 98ma.

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.396
Поени од реакции
26.388
Bruno Fernandes: “I don't know if they are going to give the cup to Argentina. I'm going to say what I think and f*ck them. It’s very strange that a referee from team that’s still in the tournament referees us. They have clearly tilted the field against us.”

Bruno Fernandes: “It's unacceptable not to have Portuguese referees and to have an Argentine referee in competition, it's strange to say the least.”

Pepe: "It's inadmissible that an Argentine referee was in charge today after what happened yesterday, with Messi complaining. After what I saw today, they can give the title to Argentina now.

Видете ги овие како кукале вчера. :facepalm:

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.637
Поени од реакции
11.710
Реприза на финалето од Русија 2018? :D

Англија подобри денес ама јалово, све џабе кога немаат завршница, го немаат тоа финалното што треба да им достави голови и лабави мечови. Иако Саутгејт им донесе финале на ЕП и полуфинале на прошлото СП сепак според мене не го вади максимумот од екипата. За разлика од пред 15-20 години кога имаа стварно преценета екипа со 1-2ца асални играчи сега имаат стварно ок екипа ама со теле ко Саутгејт тоа е.
У право си кај порано со играчи превара ко Невил, Ешли Кол, Фердинанд, Карагер, Тери, Кембел, Сколс, Џерард, Керик, Ники Бат, Лампард, Бекам, Руни, Џо Кол, Овен, Хески и вечно повредениот Харгривс
Сеа е многу полесно со Мегваер, Рајс, Грилиш и Раш да си ебат векот каква златна генерација е ова

Член од
23 август 2010
Мислења
39.882
Поени од реакции
116.190
У право си кај порано со играчи превара ко Невил, Ешли Кол, Фердинанд, Карагер, Тери, Кембел, Сколс, Џерард, Керик, Ники Бат, Лампард, Бекам, Руни, Џо Кол, Овен, Хески и вечно повредениот Харгривс
Сеа е многу полесно со Мегваер, Рајс, Грилиш и Раш да си ебат векот каква златна генерација е ова
Затоа се утепаа од успеси со тие играчи, нема што. Башка пола од овие се просечни играчи ама ајде не ми се објаснува сега зашо муабетот поише ми беше за неоснованиот хајп околу англиската репрезентација.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.637
Поени од реакции
11.710
Затоа се утепаа од успеси со тие играчи, нема што. Башка пола од овие се просечни играчи ама ајде не ми се објаснува сега зашо муабетот поише ми беше за неоснованиот хајп околу англиската репрезентација.
И сега хајп се прави само сегашниве играчи немаат никакви ни клубски успеси за разлика на оние од пред 15-20години

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.591
Види ги Пепе и Фернандеш, дното го пробушиле... Ова се најглупите изјави и оправдувања за пораз во историја на СП, од 1930 до денес. Посебно оваа на Пепе.

За Роналдо имам респект за целата негова кариера, ама за овој бразилски тиквар никако и преголем е ќефот да се гледа како квиче. Смешно беше дека го викаа легенда само пошто играл на 39 години светско. А хајлајтс на кариерата му се тепачки и нездрави испади.

Kajgana Shop

На врв Bottom