Брука во КАМ маркетите

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.336
Поени од реакции
7.701
каква врска имаат овие работи што се надвор со расботите што се внатре?
А ти што очекуваш... Газдите да се откажат од профитот, со загуби да работат... Тоа само државен систем може и тоа не може да иде до бесконечност, па затоа имаме војни.

Еве ти го одговорот:

Никој не работи за џабе така да или ке има греење или ке идат цените уште нагоре
Прецизно кажано.
Значи ако сте толку загрижени, тогаш ќе мора да прифатите повисоки цени, за вработените да имаат клима.
Или со бате Рон заедно барајте од државата да му се одземе фирмата, државата да ја води.
Автоматски споено мислење:

Ако Кам сматра дека таква инвестиција ќе им оствари поголем профит нека напраат маркети и у комори.
А тие шо останале без прилив, ќе бараат подобра опција.
Истото го кажав.
Кој има подобра опција сигурно ќе си замине.
Ти штом знаеш како е подобро, отвори, па покажи ни како треба.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.965
Поени од реакции
42.683
Сега бев до Кам и имаше клима. Можеби не е во сите нивни маркети исто у тој поглед.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.336
Поени од реакции
7.701
Сега бев до Кам и имаше клима. Можеби не е во сите нивни маркети исто у тој поглед.
Види го предавник, издаица. Нели читаш дека контроли им прават и ако го фатат, казни. Тужи баба си беше и си остана.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.965
Поени од реакции
42.683
Види го предавник, издаица. Нели читаш дека контроли им прават и ако го фатат, казни. Тужи баба си беше и си остана.
Па кој не поштова права работнички треба да лапа. Хоштаплерлук не се толерира бафре. Правиш хоштаплерски работи и идеш под мач бато.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.746
А ти што очекуваш... Газдите да се откажат од профитот, со загуби да работат... Тоа само државен систем може и тоа не може да иде до бесконечност, па затоа имаме војни.

Еве ти го одговорот:

Прецизно кажано.
Значи ако сте толку загрижени, тогаш ќе мора да прифатите повисоки цени, за вработените да имаат клима.
Или со бате Рон заедно барајте од државата да му се одземе фирмата, државата да ја води.

Истото го кажав.

Ти штом знаеш како е подобро, отвори, па покажи ни како треба.
Важи еве утре.

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.553
Поени од реакции
916
си начекал некаде клима затоа што нема контрола (региoнален шеф или директор) хахахаахаха...Скришно повеќето пуштаат, мизерија бе да не треба да умрат вработените да замрзнат а?

читајте коментари:

Последно уредено:
Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.965
Поени од реакции
42.683
Имам впечаток дека Кам веќе воопшто не е многу поевтин од другите маркети.
И јас го имам тој впечаток, јест да има инфлација, но некако све е скупо кај нив веќе.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Имам впечаток дека Кам веќе воопшто не е многу поевтин од другите маркети.
Da, točno, porano beše poeftin market no ovaa godina i tie bajagi gi kačija cenite na poveketo produkti, taka da momentalno i Kam poveke ne e baš eftin market za pazarenje, denes isto ti se faka dali ke vlezeš vo Kam ili vo bilo koj drug market !

Член од
16 декември 2012
Мислења
2.744
Поени од реакции
7.259
И јас го имам тој впечаток, јест да има инфлација, но некако све е скупо кај нив веќе.
Башка, втор пат ми се случува, па размислувам дали е случајно:
Пред неколку дена купив вино Александрија, над него имаше цена 270 денари. Не сум некој познавач, дома гледам дека сум земал Александрија Куве, и ми е наплатено скоро 500 денари. Моја грешка, си велам. Ден потоа, земам две шишиња Темјаника, со цена од по 270, на каса ми ги наплатија повторно скоро по 500. Кога прашав, ме искараа дека тоа вино е Спешл едишн, демек кај ти се очите. Им велам да ми дадат од Темјаниките од по 270, само премолчаа и ми ги вратија парите

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.034
Пред неколку дена купив вино Александрија, над него имаше цена 270 денари. Не сум некој познавач, дома гледам дека сум земал Александрија Куве, и ми е наплатено скоро 500 денари. Моја грешка, си велам. Ден потоа, земам две шишиња Темјаника, со цена од по 270, на каса ми ги наплатија повторно скоро по 500. Кога прашав, ме искараа дека тоа вино е Спешл едишн, демек кај ти се очите. Им велам да ми дадат од Темјаниките од по 270, само премолчаа и ми ги вратија парите
Ова не е тренд само кај нив.. Јас имав неколку расправии во ВЕРО на оваа тема. Дури и производи што има се на „акција“ често се наплаќаат по редовна цена. Ако протестираш, уредно се извинуваат, не стасале да сменат во системот...

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.553
Поени од реакции
916
спешл=от е поскап и шишето е подолго и потенко, а тоа дека самите муштерии ги мешаат вината е друг муабет

Ова не е тренд само кај нив.. Јас имав неколку расправии во ВЕРО на оваа тема. Дури и производи што има се на „акција“ често се наплаќаат по редовна цена. Ако протестираш, уредно се извинуваат, не стасале да сменат во системот...
И тука се слагам со тебе ама скоро секој ден има катаљон цени за менување (кам) па нешто сигурно не ќе се смени

Член од
12 март 2009
Мислења
20.361
Поени од реакции
16.543
оф топик, ама у Рамсторот кај БП Макпетрол, Ново Лисиче е толку топло што вработените продавачки се по летна гардероба, штета што само неколку се помлади и сехи :cool:
мислам дека ладилниците од витрините и фрижидерите дополнително загреваат...

Kajgana Shop

На врв Bottom