извини
Ајде Рони уште те чекам, те молам цитирај ме каде јас оправдувам егзекуција, те молам.
Се лицемер до лицемер сте. Има видео каде на изглед руски војници во полна воена опрема легнуваат, и еден со жолти ленти као ги контролира. Се слуша рафал и сликата ништо не покажува. Кој пукаше? каде пукаше?
неколку прашања за вас лицемерите:
Кога сте виделе заробеник во панцир и шлем да биде егзекутиран?
ако речете дека само што се заробени - ги егзекутирале, да ве прашам, не мислите ли дека треба да бидат претресени, обезбедени и испрашани пред да бидат егзекутирани? Основни информации, како, колку сте, уште колку има во објектот? какво вооружување имаат? на која единица припаѓате? има ли појачање по пат испратено?, кој е командир? кој е командант? дај да ве провериме тетоважи какви имате? воени легитимации?
најосновни ствари
дали навистина мислите дека нема да ги соблечат од заштитата против куршуми пред да ги убиваат со куршуми? озбилно?
од каде знаеме кој пукаше? можеби како Диво насеље тројца се предаваат, а еден од позади пука во полицијата? не мислите дека некој во воздух можеби не пукна? зошто тој што снимаше наеднаш од рафалот изгуби кадар? ако припукал негов, зошто летна телефонот усвет?
директно ве прашувам и тебе и
@Vanlok , ако беше русин што „егзекутира“ украинци, ќе јадевте ли вака гомна? или ќе се сомневавте во снимката?
ако е веродостојно видеото, тој што повлекува ороз треба да пати бавна и долга смрт, не ме интересира на која страна се бори.
мене ми изгледа како руски војници да си играат курташак а не сакаат да го соблечат личниот оклоп, едина разлика е дека некој нашол жолта трака и глуми украинец. Многу провидно, ама не за тие што се слепи