Ама со претходен пакет на Телеком ми беше 60/60 на wifi со години. А рутерот пишува дека до 400 поддржува. Со кабел не сум тестирал, зошто и двата лаптопите што ми се дома немаат приклучоци за мрежен кабел.45/45 ти е на wifi или на кабел? Ако е wifi толку е силата а ако е кабел не е во ред
Па тоа е сам си одговори на прашањето си го променил пакетот и некаде во договорот си пишува дека брзината ќе ти биде таа што ти ја нудат,а зашто е тоа така па да ти се префрлиш на некој поголем и да им платиш.Ама со претходен пакет на Телеком ми беше 60/60 на wifi со години. А рутерот пишува дека до 400 поддржува. Со кабел не сум тестирал, зошто и двата лаптопите што ми се дома немаат приклучоци за мрежен кабел.
Па тоа е сам си одговори на прашањето си го променил пакетот и некаде во договорот си пишува дека брзината ќе ти биде таа што ти ја нудат,а зашто е тоа така па да ти се префрлиш на некој поголем и да им платиш.Ама со претходен пакет на Телеком ми беше 60/60 на wifi со години. А рутерот пишува дека до 400 поддржува. Со кабел не сум тестирал, зошто и двата лаптопите што ми се дома немаат приклучоци за мрежен кабел.
Не те разбирам што сакаш да кажеш. Во мојата ситуација, до 2018, имав 60/60, и беше 60/60. Го сменив пакетот на 50/50 во 2018, беше 50/50 брзината. Сега го сменив на 100/100 пакетот, а брзината е 45/45. А во договорот вика дека ќе дадат барем 60/10 ако не можат 100/100. Им се бунев, викаат тоа е. Пробај со кабел, друго не можеме. А зошто да не можат, кога порано си беше 60/60 на wifi. Ќе видам да го раскинам договорот ако не може да се подобри ситуацијата. Ме интересира дали некој има искуство со Телекабел 150/150, само што пуштија оптика во зграда кај мене.Па тоа е сам си одговори на прашањето си го променил пакетот и некаде во договорот си пишува дека брзината ќе ти биде таа што ти ја нудат,а зашто е тоа така па да ти се префрлиш на некој поголем и да им платиш.
Бидејки најчесто со промена на пакетот добиваш некоја друга придобивка за да на друга услуга ти ускратуваат бидејки спомна промена на паќет ,инаку постојано јавувај се на 122 или поднеси приговор во продажен салон и јас го имав истиот проблем кога бев на оптика се додека не ми го сменија рутерот па да ја добијам брзината 100/100Не те разбирам што сакаш да кажеш. Во мојата ситуација, до 2018, имав 60/60, и беше 60/60. Го сменив пакетот на 50/50 во 2018, беше 50/50 брзината. Сега го сменив на 100/100 пакетот, а брзината е 45/45. А во договорот вика дека ќе дадат барем 60/10 ако не можат 100/100. Им се бунев, викаат тоа е. Пробај со кабел, друго не можеме. А зошто да не можат, кога порано си беше 60/60 на wifi. Ќе видам да го раскинам договорот ако не може да се подобри ситуацијата. Ме интересира дали некој има искуство со Телекабел 150/150, само што пуштија оптика во зграда кај мене.
Tk, od 16~17h, do 01h, od 150 edvaj 50,ova kaj komsija, itoa na kabel ima ac1200 ruter gigabiten,nee zadovolen...Не те разбирам што сакаш да кажеш. Во мојата ситуација, до 2018, имав 60/60, и беше 60/60. Го сменив пакетот на 50/50 во 2018, беше 50/50 брзината. Сега го сменив на 100/100 пакетот, а брзината е 45/45. А во договорот вика дека ќе дадат барем 60/10 ако не можат 100/100. Им се бунев, викаат тоа е. Пробај со кабел, друго не можеме. А зошто да не можат, кога порано си беше 60/60 на wifi. Ќе видам да го раскинам договорот ако не може да се подобри ситуацијата. Ме интересира дали некој има искуство со Телекабел 150/150, само што пуштија оптика во зграда кај мене.
Сепак пробај со кабел за да си сигурен, батали wifi-to може не крева поголема брзина од 50мбНе те разбирам што сакаш да кажеш. Во мојата ситуација, до 2018, имав 60/60, и беше 60/60. Го сменив пакетот на 50/50 во 2018, беше 50/50 брзината. Сега го сменив на 100/100 пакетот, а брзината е 45/45. А во договорот вика дека ќе дадат барем 60/10 ако не можат 100/100. Им се бунев, викаат тоа е. Пробај со кабел, друго не можеме. А зошто да не можат, кога порано си беше 60/60 на wifi. Ќе видам да го раскинам договорот ако не може да се подобри ситуацијата. Ме интересира дали некој има искуство со Телекабел 150/150, само што пуштија оптика во зграда кај мене.
@aishtajn- bi te zamolel da navedes nekoi vrsti od ovie gigabitni ruteri za koi si navel vo post-ot.Рутерот од телеком постави го во bridge мод и земи си гигабитен рутер за да имаш јаки брзини на ви -фи. Најаки за ви - фи се 4г рутерите, останатите не се толку јаки особено за оптика рутерите.
https://www.anhoch.com/product/599867643/xiaomi-mi-router-4a-ac1200-wireless-dual-band-gigabit - овој ти е така најефтин@aishtajn- bi te zamolel da navedes nekoi vrsti od ovie gigabitni ruteri za koi si navel vo post-ot.
Ti blagodaram odnapred za informacijata.
Генерално фабрички ресет би требало само да ти ги врати фабричките подесувања.Имам хибриден рутер од Телеком, и приквечерва се случи вклучена сум, ама нема интернет. Се јавив во службата за корисници, девојка беше на телефон, проба нешто од кај неа да направи, ама исто е. Рече пишала налог да ми дојдат дома за проверка.
На комјутер дијагностиката ми вели да кликнам на ресет копчето. Се изначитав што сè може да биде ако сторам тоа, и освен дека ИП адресата, пасвордот и мрежата што ќе се сменат, а не ми е проблем, се плашам што друго може фабрички да бидне, а сега не е?
Прашањето ми е: Дали да ги почекам од телеком да дојдат (може неколку дена да биде чекањето, тука ми е проблемот) или да кликнам јас на ресет, па што биде?
Вчера кај мене на телеком на мобилниот цел ден ми прекинува интернетот, на другар исто така. Исто така оптика од Кабтел цел ден дисконектира на секое по неколку секунди. Малце подзаврна и си еба мајката (не сум сигурен дека е од тоа). Оптиката т.е каблите се преку бандера до кај мене.Имам хибриден рутер од Телеком, и приквечерва се случи вклучена сум, ама нема интернет. Се јавив во службата за корисници, девојка беше на телефон, проба нешто од кај неа да направи, ама исто е. Рече пишала налог да ми дојдат дома за проверка.
На комјутер дијагностиката ми вели да кликнам на ресет копчето. Се изначитав што сè може да биде ако сторам тоа, и освен дека ИП адресата, пасвордот и мрежата што ќе се сменат, а не ми е проблем, се плашам што друго може фабрички да бидне, а сега не е?
Прашањето ми е: Дали да ги почекам од телеком да дојдат (може неколку дена да биде чекањето, тука ми е проблемот) или да кликнам јас на ресет, па што биде?
Сигурно и таа девојката од Кол центарот го има ресетирано на фабрички ресет ,денес ќе ти дојдат дечките од телекомИмам хибриден рутер од Телеком, и приквечерва се случи вклучена сум, ама нема интернет. Се јавив во службата за корисници, девојка беше на телефон, проба нешто од кај неа да направи, ама исто е. Рече пишала налог да ми дојдат дома за проверка.
Дојдоа, и баш ресет направија и се оправи интернетот.Сигурно и таа девојката од Кол центарот го има ресетирано на фабрички ресет ,денес ќе ти дојдат дечките од телеком