Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
24 октомври 2021
Мислења
1.138
Поени од реакции
783
Nekoj moze li da mi pojasni kakvo e toa baranje za 4g ruter, sakam da napravam dogovor so 4 mobilni linii koi vekje gi imam i da im dodadam internet S paket no 4g da bide. Ovie od kon. centarot mi velat deka treba da otidam vo salon i da podnesam baranje za 4g internet i da se proveri moznosta boze boze
ako vekje imas internet moras da podneses baranje vo salon za preku 4G tehnologija. Samo kazi im sakas fikseniot net da ti e preku 4G i ke si napravat oni baranje.

p.s. Combo Box M ti doagja gratis ako go zemes vo paket so linii vo A1

Член од
12 јуни 2022
Мислења
1.192
Поени од реакции
551
ako vekje imas internet moras da podneses baranje vo salon za preku 4G tehnologija. Samo kazi im sakas fikseniot net da ti e preku 4G i ke si napravat oni baranje.

p.s. Combo Box M ti doagja gratis ako go zemes vo paket so linii vo A1
Nemam internet od telekom toa e problemot dali moze da zemam sea internet direktno so 4g tehnologija

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.560
Поени од реакции
921
Незнам зошто воопшто се мачиш со 4Г освен ако немаш друг избор...

Член од
12 јуни 2022
Мислења
1.192
Поени од реакции
551
Незнам зошто воопшто се мачиш со 4Г освен ако немаш друг избор...
Imam izbor samo za ADSL i DOCSIS ama imam fasada na kukjata i nemam moznost da busam dupki, imam stara instalacija pod fasadata ama nesto se slucuvaa problemi nekoj kabel e osteten i taka si ostana.

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.034
Imam izbor samo za ADSL i DOCSIS ama imam fasada na kukjata i nemam moznost da busam dupki, imam stara instalacija pod fasadata ama nesto se slucuvaa problemi nekoj kabel e osteten i taka si ostana.
Зошто не кажеш да пуштат ново парче кабел нпр? Сигурно имаш некакво постоечко црево, нека го извадат стариот кабел и нека пуштат нов...

Член од
29 август 2008
Мислења
5.814
Поени од реакции
4.260
I poradi 1 kabel sakas Lte.? Jaoo majkooo... ke najdam nacin niz tavan ke go pustam docsis 6mm e kabelot... Kaj. Mene na dolniot sprat pod lajsni od parket e pusten lan kabelot ni smeta ni se gleda 2011,i eve seuste go koristam za 2ri ruter...

Член од
12 јуни 2022
Мислења
1.192
Поени од реакции
551
I poradi 1 kabel sakas Lte.? Jaoo majkooo... ke najdam nacin niz tavan ke go pustam docsis 6mm e kabelot... Kaj. Mene na dolniot sprat pod lajsni od parket e pusten lan kabelot ni smeta ni se gleda 2011,i eve seuste go koristam za 2ri ruter...
Ne ne jas si imam crevo za kabel na prviot sprat ama ovie glupite ruteri technicolor imaat mnogu slab wifi signal.
Koa imav od telekom iako e slab internetot na vtoriot sprat terase iptv bez problem so 10/1 a sea so paket 50/3 na vtoriot sprat nemozam na yt pesna da uklucam poso mi e slab wifi signalot. A nemozam na vtor sprat da busam zatoa ke si zemam bezicen so mi e bolje bolje mi e.

Член од
29 август 2008
Мислења
5.814
Поени од реакции
4.260
Ne ne jas si imam crevo za kabel na prviot sprat ama ovie glupite ruteri technicolor imaat mnogu slab wifi signal.
Koa imav od telekom iako e slab internetot na vtoriot sprat terase iptv bez problem so 10/1 a sea so paket 50/3 na vtoriot sprat nemozam na yt pesna da uklucam poso mi e slab wifi signalot. A nemozam na vtor sprat da busam zatoa ke si zemam bezicen so mi e bolje bolje mi e.
So bezicen ne tie bolje 100%,jas imam +30m lan cat5e, odnosno gigabitel lan kabel, i vtoriot rutet go zedov pred nedela dena cenata mue dzabe vo anhoc netis w2 550mkd, bidejki mi pregore prethodniot tenda koj rabotese 6godini.
E sega od ovoj netis w2 go pokriva i prviot ruter iako se dijagonalno sprotivno postaveni
Ima jak signal na wi, fi ima 48/49/3mbps, so isklucen dhpc brzinata e pomala ne znam zosto pa go ostaviv kako ap,
Seuste go testiram...
A se mislam. Dago zemam. Tp link archer6 poradi toa sto e gigabiten, a na technicolorot lan e gigabiten, ke isklucam od nego wi, fi i so tp linkot da tetam vo prilep za 2300 go najdov 24m, garancija

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.567
Поени од реакции
5.612
У ниту еден случај 4џи рутер не е боље од кабел ако имаш можност за Доксис.

За техниколорот ако ти има мал рејнџ за втор спрат со 1000-2000 денари дадени еднаш моеш да го решиш проблемот. Дополнителен рутер и добиваш топ покриеност без никаков проблем.

Член од
4 ноември 2017
Мислења
2.199
Поени од реакции
4.170
Прашање. Го сменив Телеком пакетот на Оптика Л, 100/100. Но, брзината која ја добивам е 45/45. Живеам во Аеродром, и имам оптички интернет од 2014. Порано пакетот ми беше 60/60 и океј беше, таа беше брзината. Сега не поминува 50/50. Се бунев кај Телеком, ме убедуваат дека добра е брзината, и оваа што ја добивам ми вршела работа. Ја рестартираа конекцијата, ништо. Рутерот подржува до 400 мбпс, така што нема изговор да не го даваат тоа што го плаќам. До 2018 имав 60/60, така што има техничка можност да иде над 50/50, ама не иде. Сите тестови се до 45/45, до рутерот тестирање. Од Телеком ми викаат со мрежен кабел гарантирале 100/100, на wifi не. Имал некој вакво искуство со Телеком?

Член од
9 јануари 2021
Мислења
1.004
Поени од реакции
1.053
Прашање. Го сменив Телеком пакетот на Оптика Л, 100/100. Но, брзината која ја добивам е 45/45. Живеам во Аеродром, и имам оптички интернет од 2014. Порано пакетот ми беше 60/60 и океј беше, таа беше брзината. Сега не поминува 50/50. Се бунев кај Телеком, ме убедуваат дека добра е брзината, и оваа што ја добивам ми вршела работа. Ја рестартираа конекцијата, ништо. Рутерот подржува до 400 мбпс, така што нема изговор да не го даваат тоа што го плаќам. До 2018 имав 60/60, така што има техничка можност да иде над 50/50, ама не иде. Сите тестови се до 45/45, до рутерот тестирање. Од Телеком ми викаат со мрежен кабел гарантирале 100/100, на wifi не. Имал некој вакво искуство со Телеком?
Рутерот од телеком постави го во bridge мод и земи си гигабитен рутер за да имаш јаки брзини на ви -фи. Најаки за ви - фи се 4г рутерите, останатите не се толку јаки особено за оптика рутерите.

Kajgana Shop

На врв Bottom