Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Член од
17 август 2011
Мислења
10.358
Поени од реакции
18.471
Никогаш Роналдо нема да биде тоа што беше памти ми го зборот, било каде да оди со било кој тим да игра може само во уште понадолна линија да оди..

Фактите и бројките зборуваат едно а Роналдо друго, многу многу подобро игра Јунајтед без него а тој сака да биде во првиот тим и да ја игра секоја утакмица а и слепиот гледа дека веќе Роналдо неличи на ништо, неможе да дрибла, неможе пас да даде, неможе од еден метар да погоди, сака сите слободни и пенали да ги шутира а веќе не е способен затоа. Со Тен Хаг Јунајтед доби одличен менаџер и се надевам дека уште многу многу години ќе го гледам на истото место и сакам на клоци да го изнесе на Роналдо од Јунајтед...
Па види логично е само надоле да иде, стар е. Меѓутоа кога потпиша лани очигледно нешто му било ветено, а Роналдо е преголемо име во фудбалот за Тен Хаг да изиграва строгост на него.

Ако не го планирал у тим (според мене со право) , требаше да го испочитуваат и дадат за беспари негде летово.

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.299
Па види логично е само надоле да иде, стар е. Меѓутоа кога потпиша лани очигледно нешто му било ветено, а Роналдо е преголемо име во фудбалот за Тен Хаг да изиграва строгост на него.

Ако не го планирал у тим (според мене со право) , требаше да го испочитуваат и дадат за беспари негде летово.
Nikoj ne go sakshe so taa plata i toj stil na fudbal. Koga bilo javno klubovi da vikaat deka ne sakaat igrach.

Nikoj namerno ne trenira strogost na ronaldo, demek na sila go teraja porano da izleguva i da odbiva da vlezi kako rezerva vo verojatno dosega najdominantnata utakmica post fergi.

Ili na sila go teraja da utni kup ziceri protiv mochanata omonija. Ronaldo sezonava e dupe i nema nikakvi izgovori.

Mene ne mi e jasno Kako mozhi ko zrtva da go gledate, nebare indonezijcine na fb ste.

Член од
16 ноември 2007
Мислења
1.074
Поени од реакции
1.572
Абе каква жртва, еден збор ќе го опише- ОЧАЈ! Суптилно ја омекнува работата со тоа што ќе спомне ерата на САФ, фановите, Јунајтед а од друга страна Руни го зема во уста кој буквално пола кариера ја жртвува за него. Еооо тезгеле едно...прав ши*тар ми е некако со потегов

Член од
14 април 2012
Мислења
32.845
Поени од реакции
67.308
И лани беше стар, ама 24 гола постигна. Не може да биде само тој виновен и да се обвинува дека му поминало времето, кога цел тим биле дрва, а минутажата му е по десетина минути.

Што знам, можеби не сум во право, не ни го следам тимот и случувањата околу него толку детално, ама од тоа што гледам до некаде го разбирам Роналдо.

Како беше она со ќората кокошка и зрното...
Nvm, има време да се покаже, се надевам ќе ме демантира со достигнувањата на крај на сезона.
Ништо да не освои Тен Хаг сезонава, огромен напредок е што го чисти ѓубрето од тимот, почнувајки од Роналдо. Примадона која веќе не може да биде во центарот на вниманието со игрите на терен, па почнува со теленовелите надвор од него. И лани беа истите услови за тренирање, па даде 24 гола, одеднаш, сега не чинат справите за вежбање.

Требало Ферги да го убедува да не иде во Сити. Каков крај на една кариера, да бидеш исшутиран од клубот кој те направи.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.358
Поени од реакции
18.471
Nikoj ne go sakshe so taa plata i toj stil na fudbal. Koga bilo javno klubovi da vikaat deka ne sakaat igrach.

Nikoj namerno ne trenira strogost na ronaldo, demek na sila go teraja porano da izleguva i da odbiva da vlezi kako rezerva vo verojatno dosega najdominantnata utakmica post fergi.

Ili na sila go teraja da utni kup ziceri protiv mochanata omonija. Ronaldo sezonava e dupe i nema nikakvi izgovori.

Mene ne mi e jasno Kako mozhi ko zrtva da go gledate, nebare indonezijcine na fb ste.
Зашто мислам дека за беспари ќе го земеше некој, затоа протестираше. Не би протестирал за џабе.

Тоа е Роналдо, секад си бил препотентен циган. Ништо се нема сменето. Факт е дека ви ја ебе екипата, не требаше да го земат. Ама Јунајтед го довлечка и требаше да го испоштева ако не го планираат у прв тим. Ова со глумењево строгост и палењето како Рагник имал муда е смешно. Братот нема ни 1 посто од него постигнато, глупо е да гради репутација на ваков начин.

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.299
Зашто мислам дека за беспари ќе го земеше некој, затоа протестираше. Не би протестирал за џабе.

Тоа е Роналдо, секад си бил препотентен циган. Ништо се нема сменето. Факт е дека ви ја ебе екипата, не требаше да го земат. Ама Јунајтед го довлечка и требаше да го испоштева ако не го планираат у прв тим. Ова со глумењево строгост и палењето како Рагник имал муда е смешно. Братот нема ни 1 посто од него постигнато, глупо е да гради репутација на ваков начин.
Па не е проблем колку треба на Јунајтед да му се плати, проблем секогааш беше платата на Роналдо. Тие шо можат да си ја дозволат не го сакаат, тие што не можат тој не ги сака.

И пак со тоа глумење строгост, и пак. Да не требаше да му се извинат оти не сакал да влези од клупа и си заминал порано, и тоа по втор пат? Не разбирам што треба да направат, ако не го казнат, утре сите ќе му се качат на глава и ај појде уште еден тренер по вода. Роналдо баш перфектно си се намести за да покажуваат строгост на него. Ем цела предсезона ја пропушти дури си бараше клуб, ем се курчеше со не ми се игра. Па колку сака нека освојувал.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.325
Поени од реакции
26.269
Мотивите се што Тен Хаг пробува да глуми строгост и да гради авторитет во клубот врз Роналдо, заборавајќи дека не е тој Фергусон, туку просечен тренер кој до вчера ковал стратегии против Цволе и Ден Бош.

Го седнал Роналдо на клупа, леле мајко што направил. Го ставал во игра на 5 минути пред крај, браво царе, секоја чест, мажиште си испаднал, Роналдо си го понижил. И после се чуди зошто немал доволен придонес Роналдо, па како да има кога моралот и мотивот за игра му се на нула.
Епа тогаш нека збори само за Тен Хаг, што споменува соблекувални, тренинг центри и слично? Немам јас проблем да бара посебен третман, со неговата кариера, има право на тоа. Ама тоа нема врска со тренинг центарот. Неговиот проблем е личен, кукавички е да вметнува други елементи во приказната.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.845
Поени од реакции
67.308

Тен Хаг е тренер на Јунајтед моментално, Рагник одамна не е. Овој истиот Роналдо, уште пред да го има првиот муабет со Тен Хаг, одлучи самиот да не се појави на закажаниот датум за претсезоната. Значи, уште пред да има прилика било што да му каже Тен Хаг или да не го испочитува. 2 недели не се знаеше зошто не доаѓа во Манчестер. Па дојде и самиот објави на инстаграм кога ке игра, откако Мендеш го нудеше наоколу, па добри корпи од Атлетико, Спортинг, Челси, Баерн Минхен, клубови кои мораа јавно да кажат, фала друже, ама не сме спремни да те носиме тебе цел тим, за да може ти да билдаш статистика.

Тен Хаг, како за играч кој има 38 години, и нема ни еден меч изиграно во претсезона, му даде цело полувреме. Примадонава навредена дека не го оставил да игра до крај тотално физички неспремен, веројатно за да не се повреди, го напушти стадионот на полувреме. Одби 2 пати да влезе во игра, уште еднаш си замина пред крај на меч. На крај, како капак на се, се дрзнал во интервјуто да збори дека не бил испочитуван од Јунајтед.

Така да, не знам како Тен Хаг гради репутација на него. Се што му следува на Роналдо е од негови постапки, без било кој да го испровоцира. 6 години играше со Гери Невил, му се налутил што кажал дека Јунајтед игра подобро без него, што е очигледен факт. Исто и со Руни, кој од сегашна перспектива, можеше да го има рекордот на Ширер за најдобар стрелец во историјата на ПЛ, фатил да се фали дека подобро изгледа од Руни. Друже, ако не си Шрек, нормално ке изгледаш подобро од Руни. Егоцентричен, самобендисан, арогантен. Одлепен од реалноста.

Мене само жал ми падна дека вели дека Јунајтед нема разбирање кога останал во Португалија летово, кога не се појави на претсезонската тура. Сега тврди дека детето му било болно. Во тој период, немаше никаква вест, ниту пак најава дека нема да се појави на закажаниот термин, ниту пак се до сега се знаеше што е причината за непојавувањето. Ако лаже и за ова, стварно е болен во мозокот.

Член од
26 јануари 2020
Мислења
960
Поени од реакции
1.239
Циркуз. Едниов се лажи дека е нешто и мисли дека е пред клубот, егоцентрино идиотче, ама успешен беше, макар иво наша најмизерна сезона 25 гола имаше даено. ДА си бидиме искрени Тен Хаг има удел во неговиот пад на форма, но не го оправдувам то шо го направи и пред јавност вака излегува.

А од друга страна Тен Хаг шо изиграва шериф некој и лошо ги менаџира реалните проблеми сметам дека лошо воочува и согледува и приоретизира проблеми и нивно решавање. Ова со случкиве со Роналдо ми се детинести и воопшто не ми покажува карактер, ама ајде да видиме.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.796
Поени од реакции
115.773
Никогаш не го разбрав ова јавно квичење на играчите, што побогу ќе постигнеш со тоа? Еве да речеме дека 100% е во право, пак не е тоа начинот и одвратно изгледа од страна. Ако имаш фрки оди и збори со управа и не замарај ебате куртонот. Исто и Лукаку лани у Челзи, дегенерик.

Искрено ова со ќерка му мислам дека го користи како алиби затоа што летоска гураше за трансфер и седеше на две столчиња па откако виде дека нема ништо од трансфер си се врати на тренинзи како попче.

Куртон разгален.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.845
Поени од реакции
67.308
Никогаш не го разбрав ова јавно квичење на играчите, што побогу ќе постигнеш со тоа?
Целта е да дојде од раздор по кој нема назад. Што е и постигнато. И во случајот со Лукаку, и со Роналдо. Сега на Јунајтед му преостануваат 2 опции
- Да го замрзнат во резерви, што се надевам дека ке се случи
- Да му го исплатат договорот во Јануари, и да го исшутираат од клубот

Тајмингот на ова интервју е перфектен од негова страна, чекаше да се изигра последниот меч, зашто свесен е дека цела публика ке ке се сврти против него, и го направи на овој начин, кога веќе нема да има утакмици скоро до зимскиот преоден рок.

Член од
22 ноември 2009
Мислења
1.857
Поени од реакции
2.748
Целта е да дојде од раздор по кој нема назад. Што е и постигнато. И во случајот со Лукаку, и со Роналдо. Сега на Јунајтед му преостануваат 2 опции
- Да го замрзнат во резерви, што се надевам дека ке се случи
- Да му го исплатат договорот во Јануари, и да го исшутираат од клубот

Тајмингот на ова интервју е перфектен од негова страна, чекаше да се изигра последниот меч, зашто свесен е дека цела публика ке ке се сврти против него, и го направи на овој начин, кога веќе нема да има утакмици скоро до зимскиот преоден рок.
Тајмингот би рекол дека е добар и за Јунајтед како клуб. Ќе имаат време да се консолидираат и да одлучат како ќе прават. Нема да има прес конференции скоро цел месец, нема да досадуваат новинари и Тен Хаг ќе има време одлично да се спреми за првиот прес после светско.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.613
Поени од реакции
6.415
Тен Хаг градел репутација врз Роналдо, хах. Братот се нудеше цело лето од на Макаби Хаифа до Бодо Глимт. Едвај чекам да видам кој ќе се заебе, ама после ова мислам дека ни Евертон нема да го сакат.

Kajgana Shop

На врв Bottom