Мој избор дал ќе бидам педер или не, нема од тебе дозвола да барам, не туку ми глуми ПутинТогаш истиов муабет го почнавме, ама згрешив дозволив да ја раширам темата и да извадиш од контекст некои споредни моменти (следствено досеткиве со комунизмов/капиталзмот што ги верглаш). Како дете си, ќе се фатиш за некое моментче извадено од контекст и урлаш „ААААА ТЕ ПОБЕДИВ, ТЕ ПОБЕДИВ“.
Што се тиче пандемијата, нормален човек греши на сигурната страна. Ако некој ти даде две кутии во едната нервен отров кој делува преку кожа, а во другата финансиски ќар - нормален човек ќе одбие да се обложува и ќе игра на сигурно. Ти и никој не можеше да знаеш колку озбилна е здравствената закана со пандемијата, ниту па очигледно имаш близок кој здравствено е ранлив. Нејсе, и за ова има тема. Не биди педер и цитирај соодветни работи на соодветните теми.
![Сакаш уште? :sakasuste: :sakasuste:](/styles/default/xenforo/emot/sakas_ust.gif)
![Ерр.. Што? o_O o_O](/styles/default/xenforo/smilies/O_o.png)
Изгледа тешко ти паѓа ова повлекување на Русите, инаку не гледам друга причина што после подолг период ме повика/ спомна
![Кезец :kezec: :kezec:](/styles/default/xenforo/emot/baeh.gif)
За ФЕД беше муабетот, дека тие одлучувале за парите, а јас ти докажав дека друг е виновен, само на ФЕД ја префрлаат топката. Целта им е за неупатените ко тебе да лапнат мамката, а јас со добри намери решив да те информирам (како што мене друг ме информирал) , ама јок бре, риташ ко прле, наместо да кажеш ок, интересно, слично кога споделив инфо за арсенот во нашето тело.
Тоа дека никој не знаел, или си бил исплашен, оти од Фаучи имаше заклучок дека 0,2% (и помалку ако се земат во предвид други околности) е смртноста, или си ги преспал 2020 и 2021, оти многу доктори и научници ги цензурираа што укажуваа дека нема голема опасност од бетмен. Додека па од мерките и паниката сметката ќе е катастрофална, а веќе ги гледаме последиците. И да не си знаел, прво и основно правило е да не правиш штета, а од мерките со децении е јасно каква штета ќе има човештвото. Имам околу мене со дијагнози, ама стравот не е оправдување да поддржуваш мерки за други да страдаат, но за тебе, како вљубеник во Рускиот "капиталистички" систем, ерес е постоење на човечки права.
Не се секирајте со Јамајка, ќе има уште сезони од овој театар, само трагично е како возрасни, образовани (начитани) ликови ко вас, од субјективни причини, тресат зелени врска повлекувањето на Русите, т.е. ко 18 годишни.
Пробај игнорирај ме, оти со нечесни гледам што помалку комуникација да имам.