Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    777
Абе абдал, не е исто у никој случај. Украинците трупаа НАТО војници со секојдневни вежби веднаш до Руска граница, самиот тој чин е загрозување на нивната безбедност. Ние со што ја загрозуваме безбедноста на Албанија и Бугарија?
Сериозен си или тролаш? :cautious:

Лик си што го брани концептот на robber baron-и, олигархија и елитизам пошто (наводно) изборот бил меѓу тоа и Путин кој бил лош човек.
За разлика од тебе, свесен сум за мојата идеолошка матрица и спремен сум да излезам од неа и да ги согледам работите попрагматично ;)
:unsure:

Сите сме робови, наместо да седам во протекторатот и да им работам за пола цена римоут, одлучив да го полнам бардето на чешмата ;)
Да, не се сеќавам дека си се потресувал кога им удираа тепих бомбардирање на блиски Исток, туку заборавив, кај нив имаше прифатлива колатерална штета.
И по којзнае кој пат добивам реплика со whataboutism... :(

Русите ја празнат воената база Чаплинка, главна база за воздушните сили на југот и местото кај што е сместена командата за тој регион.

Ми фали март, каква енергија, елан и верба имаше во кремљботите. Рака на срце 90% од нив ги снема, ама овој jamajka свака му част, супермаратонец, инаетчија, со глава во ѕид ама не се дава. Ееееее а требаше за 2 недели до Киев и до сега да умреме од глад, јаки времиња:D
Screenshot_2.png

Русите ја празнат воената база Чаплинка, главна база за воздушните сили на југот и местото кај што е сместена командата за тој регион.

Ова е од завчера, по цела линија на фронтот нема ништо вредно за гаѓање на 80км.

Сериозен си или тролаш? :cautious:
@Fedora10 сериозно те „трола“ со чиста вистина.

ми се чини дека сум имал контакти со неговиот меин. :)

Мислам дека џентлменски се договоривме дека за тие контакти нема во јавност да збориме. Било еднаш и толку, секој по свој пат.

И по којзнае кој пат добивам реплика со whataboutism... :(
Жал ми е што одговорот не ти е по мерак, навистина се обидов да го спуштам на ниво за обичната раја ;)

Илушин на иранската авијација повторно денес слетува во Москва. Ова е четврти или петти таков карго авион во последниве неколку дена.

Да беше кажано како оправдување џабе се вадиш сега. Години го трубите истово. И да можеш да направиш без многу цивилни жртви ете ти покажав и со бројки 7к луѓе во цела операција. Не знам што се правиш со сила на тошо. Глупи бомби неможат да користат затоа што неможат да бомбардираат со авијација разбираш, немаат контрола над небото. Ни глупи ни паметни не летаат едноставно не знам зошто не го разбираш нештово не е толку комплицирано

Каква врска има со тоа што јас го кажав? Ова е за на драга кајгана
Дури и да си во право (а не си), за глупи гранати не треба авијација. Имаат големи градови во домет, ниеден не е срамнет со земја. Не е дека немаат муниција, цели ниви преоруваат секој ден (ете кажавте и од с. Кореја од Ким купуваат).

Додека во контраст Доњетск посебно е секој ден гранатиран, по доктрината на американските хендлери.

Црноморската воена флота нема испловено од нападот со морски дронови.

Илушин на иранската авијација повторно денес слетува во Москва. Ова е четврти или петти таков карго авион во последниве неколку дена.

Пиротехника за огномет, пречек на 2023та во Киев и Лавов.

Не му кажувај на @teneke да не се разочара, тој мисли дека Иран бил сериозен кога амбасадорот му ветил на Зеки дека нема повеќе да продаваат оружје на Русија. :unsure:

Украински воени извидници се веќе од друга страна на Дњепар. Претпоставувам да лоцираат мети за нивната артилерија и Химарсите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom