Judgment at Nuremberg (1961)
Филмов го знам многу одамна и никогаш сериозно не го земав во предвид поради црно-белата снимка, времетраењето и неинтересниот опис за некое рандом судење на рандомци од хитлерова Германија.
А убаво реков не учествувам у овој црно-бел месец but, just when I thought I was out, I was pull back in.- Силвио Данте.
Е сеа за филмот:
Американски суд (па нормално, кој друг ако не најпаметните луѓе на планетава у све што се мешаат и све што одлучуваат) обвинува 4 небитни германски судии за све што праеле у Наци Германија под режимот на Хитлер.
Ова у првите 10 минути станува познато и после во продолжение имаме бла бла бла бла бла, правен систем на Хитлер, бла бла бла бла, кој е крив, кој е прав, бла бла бла бла, правни термини, бла бла бла, шетање низ разрушен Нинберг, бла бла бла, црно бела снимка, бла бла бла, кур ме боли што се десило пред 100 години во правото, бла бла бла бла, муабети кои пола и поише ги забораив а останатите пола и поише ќе ги забораам после ручек, бла бла бла, фала на метастазите, бла бла бла бла. Ако некој ме праша за филмов, ќе добие одговор од типот, да да брат сум го глеал нешто бла бла бла судеа таму некои германци нешо ау бла бла бла досаден е не го глеј, нема да ти треба у животот.
И така. Се гледаме никогаш.
Предложувачот поима неам кој е пошто тие што го имаат додадено на летербокс не се пријавени на темава. Во секој случај не се заблагодарувам никому.