- Член од
- 5 јануари 2008
- Мислења
- 2.811
- Поени од реакции
- 3.068
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
После долго време успеав да изгледам неколку филма, а покрај репризите на Rush Hour 1 и 2 (добро е што ги репризирав, затоа што сум заборавил колку добри филмови се правеа во тоа време, со одличен хумор кој денес, за жал, не поминува)
Те обожавам бе!Добро утро на сите освен на мене.
Оценава чисто ради технички што е направен профи.@Shawn Spencer вреди да се трошат скоро 3 часа на All Quiet on the Western Front? Не ми фати око први 20 минути, па го прекинав ради должината. Гледам 3.5 си му дал.
Пати малку од таа болест (предолги сцени), али денес, ми личи, дека тоа е како пандемија некоја. Премногу често ми се случува кај некој филм да приметам дека нема сврхаат сврха неколку долги сцени и дека ја би ги скратил оваму или онаму. Најголем пример ми е на Зак Снајдер филмон со зомбија.Bad Times at the El Royale бара многу трпение. Самиот факт дека филмот трае 2 ипол часа ме направи малку скептичен, но го ѕирнав кастот и сфатив дека одамна не сум гледал филм со Џеф Бриџис, па се одлучив да му дадам шанса. Филмот, и покрај тоа што е долг, е многу бавен во првиот еден час. Сцените во првиот чин траат по околу 10 минути, но одличниот кастинг си го прави своето и му дава темпо на раскажувањето. После првиот час филмот некако „ме фати“ и не ме пушти се до крајот. Доста необична, а во исто време и видена структура на раскажување. Потсеќа на Тарантино, но со помалку зборови и разглабање каде што треба и не треба. Напротив, мислам дека ова е еден од оние филмови кои ти го вреднуваат трпението и те наградуваат со нешто, било што, дали тоа е сценографија, глума или дејствието (овде е нелинеарно), но на крајот на денот може да биде и Love или Hate филм, нема некоја средина. Мене ми се допадна, а искрено изненаден сум од Крис Хемсворт, не мислев дека знае да глуми. Режисер е типот од Cabin in the Woods.