Tinder

Z

zmej gorjanin

Гостин
1. Мене во последнава деценија Македонци(барем 90%) ми се удварале строго ради надеж за документи, што патем многу кажува дека полот не игра никаква улогa
, туку борбата за опстанок и надеж за подобро утре.

2. По која логика би земала да се фукам со Македонец?
1. И како тој факт направи да се осеќаш?
2. Кажи ја твојата приказна, како ти стигна до Скандинавија? За да држи вода тоа што го пишуваш. Не сите Македонци ги интересираат папири, некои фукаат и од кеиф. Дали ако приметеше дека на некој културен Македонец стварно му праиш кеиф, тогаш ќе имаше логика да се фукаш или пак не?:)

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.404
Поени од реакции
38.909
se imas zaebano :icon_mrgr:

nemam koristeno aplikacii ali kaunas i riga se prilicno lesni mesta za pick up pogotvo ako si crnomajnest. prilicno slobodni se, opusteni... latvia ti e fenomen, ima 60% zeni, 40% mazi taka da ima zenska i pol za sekoj...

ps. iskacanje striktno vikendi, preku nedela e mrtvo, do kaj 11 se funkcionira i odednas ko pepelaski site
2011 бев Каунас, да ја гледаме легендарната генерација на Мекејлеб и Македонија на европско. Преку денот градот мртов како руски гробишта, после 22:00 тангите у фаца ти ги фрлат.:pos:

Лудило е преку вечерта а тогам ем немаше вакви тиндери инстаграми, или имаше ама не беа толку популарни.

Ф

Флеш

Гостин
они само вистината ти ја кажуваат, но вие не знаете да ги прифатите фактите. Сите аргументи се против вас. Вие немате апсолутно никаков аргумент освен тоа "па не знам, битно да вајбаме не е битно и да е марсовец, да се вајба е битно."
Вистината е дека гледаат на изглед и репутација и не сакаат да признаат дека е така .
Гледаат да е среден,добар физикус ,да се вклопи и искористи и плус бенефиција и да е од добра фамилија барем и работа и паметен.

Впрочем и природно е тоа за жена . Реално така е на терен според мене .

Кај мушко е се знае и фаца лом да е,тело гром да е . :LOL:

Жена мислам види ја Аделина Тахири,оној лекарот исто шо е со далеку помлада жена ...

Абе да те ебе кур од 50 години у гз анално,ќе нема да речеш сигурно,абе кликна хемиски телепатски емпатски и платонски љубов на прв поглед коа видов дека има 300 квадрата куќа у Козле и вози Ауди А8 од 2019 година едишн ....

Абе ние мушките и реков претходно викаме...

Да спечали на кур или по ваше, на пичка ....

Стховите удираат и зборат вистина ...

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.014
Поени од реакции
42.732
Не сфаќате, Ронче сега зема залет, планира да почне да ебе од 2025.
за што земам залет дамби? Зошто ми треба залет? Него ти кога ќе видиш пичка за прв пат, тоа може да е натака накај 2030та.

• Хаха
Reactions: wot

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.625
Поени од реакции
25.002
2011 бев Каунас, да ја гледаме легендарната генерација на Мекејлеб и Македонија на европско. Преку денот градот мртов како руски гробишта, после 22:00 тангите у фаца ти ги фрлат.:pos:

Лудило е преку вечерта а тогам ем немаше вакви тиндери инстаграми, или имаше ама не беа толку популарни.
da ne bese i ti u avionot sto ke padnese? :icon_mrgr:

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.404
Поени од реакции
38.909
da ne bese i ti u avionot sto ke padnese? :icon_mrgr:
Не не, со комбе бевме ние. Септември месец Македонија пука 30+ степени тргнуваме со по неколку маици и шорцеви у ранецот. Сабајлето у Полска на бензинска 6 степени, купувавме пластични тренерки од импровизиран пазар. :pos: Од Каунас земав зимска јакна, до пред некоја год ми стоеше.

Во хотелот на рецепција преку вечерта дежурна едно плаво 20 годишно ангелче, топи со поглед. Се испробавме скоро сите али не се дава, устата пена ми фати. Излегуваме вечерта и се враќаме сабајлето у 3, двајца шпанци ја дерат на импровизираниот кревет шо и е у една соба позади рецепцијата. Едниот ебеше другиот чуваше стража.:pos:

Каунас лудило по кафичите, за 2 пијачки те фаќа за рака и те носи надвор на некоја клупа у грмушките. Повеќето беа студентки кои баш тој период се прибирале од годишни одмори.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.625
Поени од реакции
25.002
Не не, со комбе бевме ние. Септември месец Македонија пука 30+ степени тргнуваме со по неколку маици и шорцеви у ранецот. Сабајлето у Полска на бензинска 6 степени, купувавме пластични тренерки од импровизиран пазар. :pos: Од Каунас земав зимска јакна, до пред некоја год ми стоеше.

Во хотелот на рецепција преку вечерта дежурна едно плаво 20 годишно ангелче, топи со поглед. Се испробавме скоро сите али не се дава, устата пена ми фати. Излегуваме вечерта и се враќаме сабајлето у 3, двајца шпанци ја дерат на импровизираниот кревет шо и е у една соба позади рецепцијата. Едниот ебеше другиот чуваше стража.:pos:

Каунас лудило по кафичите, за 2 пијачки те фаќа за рака и те носи надвор на некоја клупа у грмушките. Повеќето беа студентки кои баш тој период се прибирале од годишни одмори.
jas bev u avionot pa ne iskusiv mnogu noken zivot tamu lol, posle utkamica bese haos nekoj pustaa na avion nazad nekoj ne... definitivno edno od najludite gostuvanja bese toa. 3 tepacki u avion, barale prinudno sletuvanje sto ne im dozvolile, pa kafe sluzenje na zaratuvanite strani i "turbulencija" da gi izgorat, robokopovi ko sto u zivot nemam videno u kaunus, opkolen avion.... haos... ali vredese, sekoj moment...

jas imam ideno 2015 u kaunas se sekavam edna nemozev da ja otkacam naredniot den zapna i u riga da dosla so mene. ludnica u sekoj slucaj edno od podobrite mesta u evropa za dobar provod.

Член од
1 декември 2014
Мислења
2.328
Поени од реакции
4.611
se imas zaebano :icon_mrgr:

nemam koristeno aplikacii ali kaunas i riga se prilicno lesni mesta za pick up pogotvo ako si crnomajnest. prilicno slobodni se, opusteni... latvia ti e fenomen, ima 60% zeni, 40% mazi taka da ima zenska i pol za sekoj...

ps. iskacanje striktno vikendi, preku nedela e mrtvo, do kaj 11 se funkcionira i odednas ko pepelaski site
Во Талин бев работно.
У хотел ми вика таа екстра сервис да не треба, празен е хотелот :D
Ја па викам as long as i dont pay :D
Имаат тиндер, баду, мамба една апликација исто, ама не ти треба реално.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.625
Поени од реакции
25.002
Во Талин бев работно.
У хотел ми вика таа екстра сервис да не треба, празен е хотелот :D
Ја па викам as long as i dont pay :D
Имаат тиндер, баду, мамба една апликација исто, ама не ти треба реално.
epa si znaes togas...riga so talin e slicno, riga e poglema i poeftina ama talin posreden, nekako poveke internacionalen mi e a i poizivkano e... plus imas dosta englezi u talin koj ti se konkurencija navecer ali pa i so jazik e nekako polesno, bi rekol vo talin polesno e da se snajdes. kaunus e pomal ali ko so kaza @Del Boy ima studentski zivot, gradot si e razdvizen osobeno za vikendi. preku nedela talin ima najdobar noken zivot, sto znam latvia nekako tapa mi bese preku nedela i moras se da pomestiuvas porano ako sakas da napravis nesto... ne e neizvodlivno ako gledaj do 10 vecer da zavsite kaj tebe posto rekov, pepelska sindrom imaat, a stigne 11 veke kenkaat i sakat da si odat.

J

joli1

Гостин
преферирам шиптарки, а и они мене очигледно.

не само што ми се поопуштени за моабет (кога нема јазична бариера), туку и примаат комплименти полесно за разлика од нашите кои што кога ќе им дадеш комплимент се дигаат во небо и те гледаат како манијак.

често ми се дешавало у школо (пошто живеам у мешана средина, албанско доминантна) да се пуштам на шиптарки онака напален средношколски, да им давам комплименти или само да им кажам дека се убави, за истото да ми го возвратат и да почнат конверзација, запознавање и слично.

у рок од недела дена, две шиптарки (една мажена, една млада, приближно моја годишна возраст) ми се имаат пуштано и ми имаат барано телефонски број на работно место, иако спрема нив се понашав само професионално, опуштено и љубопитно.

од друга страна, толку постари жени ми се пуштаат периодов што ми доаѓа да ги прашам нивните мажи дали воопшто ги ебат дома и зашто не.

а, да, од мое искуство, пошто имам широка фамилија у други држави и континенти, често сум воочувал колку жените тука (бар кај шо живеам) се запалени за странци и како не глумат финоќа со нив.

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.940
Поени од реакции
25.405
1. И како тој факт направи да се осеќаш?
2. Кажи ја твојата приказна, како ти стигна до Скандинавија? За да држи вода тоа што го пишуваш. Не сите Македонци ги интересираат папири, некои фукаат и од кеиф. Дали ако приметеше дека на некој културен Македонец стварно му праиш кеиф, тогаш ќе имаше логика да се фукаш или пак не?:)
Дали тема на муабет е мој личен живот? Не. Исто ова ви е друга тактика што им ја правите на жените, ги терате на општа тема да зборуваат за интимни работи за себе и да ви се правдаат. Небитно е во случајов ни јас како сум стигнала, ни со кого би се фукала.

а, да, од мое искуство, пошто имам широка фамилија у други држави и континенти, често сум воочувал колку жените тука (бар кај шо живеам) се запалени за странци и како не глумат финоќа со нив.
Ова не е само кај жените, секој сака да проба нешто „ново“, „несекојдневно“, „егзотично“...

Последно уредено:

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.625
Поени од реакции
25.002
преферирам шиптарки, а и они мене очигледно.

не само што ми се поопуштени за моабет (кога нема јазична бариера), туку и примаат комплименти полесно за разлика од нашите кои што кога ќе им дадеш комплимент се дигаат во небо и те гледаат како манијак.

често ми се дешавало у школо (пошто живеам у мешана средина, албанско доминантна) да се пуштам на шиптарки онака напален средношколски, да им давам комплименти или само да им кажам дека се убави, за истото да ми го возвратат и да почнат конверзација, запознавање и слично.

у рок од недела дена, две шиптарки (една мажена, една млада, приближно моја годишна возраст) ми се имаат пуштано и ми имаат барано телефонски број на работно место, иако спрема нив се понашав само професионално, опуштено и љубопитно.

од друга страна, толку постари жени ми се пуштаат периодов што ми доаѓа да ги прашам нивните мажи дали воопшто ги ебат дома и зашто не.

kaj tebe moze i do rabotnoto mesto da e, bez pecat nema pari... :pos:

Член од
15 април 2019
Мислења
1.115
Поени од реакции
1.567
Ko bozem nekoj /a ako go znaesh od prethodno ili preku nekoj e posigurno.
ne e bitno kade si se zapoznal sekade ima sekakvi iako jas licno partner od net ne sakam.

Kajgana Shop

На врв Bottom