Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување
Член од
22 јули 2021
Мислења
241
Поени од реакции
132
Не одам јас по таа логика, вие одите за Косово.
Ете зошто Косово им припаѓа на србите? А Македонија не на бугарите?

Албанската култура и општо нација и јазик нема ама баш никаква врска со кавкаските народи освен исламот кој знаеме како дошол овде.
Не постои историчар или институција која ги поврзал на било каков начин.
Само шовинистичките балкански народи гледаа сличности за да оправдаат етнички чистења.
А за свадбава немам поим што сличност гледате или па јас не сум бил на албанска свадба досега.
Каде конктретно гледате сличност?

Цела источна Македонија ви збори на бугарски, не знам зошто се правите глупи со зор. Не ми е јасно зошто е навредливо тоа за вас, се гледате над бугарите или што е работата?
Шипо, што не им кажеш на вмровскиве реднеци дека се додека се инсистира соживотот на Албанците и каурите да се анализира низ призма на односите на Албанците и србендите, бугарите ќе им прдат на каурите проливест прдеж во лицето убаво-славјанско-античко-хунза-ташак-македонско. :)

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
Не одам јас по таа логика, вие одите за Косово.
Ете зошто Косово им припаѓа на србите? А Македонија не на бугарите?

Албанската култура и општо нација и јазик нема ама баш никаква врска со кавкаските народи освен исламот кој знаеме како дошол овде.
Не постои историчар или институција која ги поврзал на било каков начин.
Само шовинистичките балкански народи гледаа сличности за да оправдаат етнички чистења.
А за свадбава немам поим што сличност гледате или па јас не сум бил на албанска свадба досега.
Каде конктретно гледате сличност?

Цела источна Македонија ви збори на бугарски, не знам зошто се правите глупи со зор. Не ми е јасно зошто е навредливо тоа за вас, се гледате над бугарите или што е работата?
Освен физиономијата, религијата, склоноста кон криминал и насилство, трибализмот, омразата кон христијаните и нивно етничко чистење другото е различно.
Да додадам и дека во кавказот имало Кавказка Албанија. Според историчарите нема никаква поврзаност со денешна Албанија освен во името. Каква случајност Пуно. :icon_lol:

Член од
22 јули 2021
Мислења
241
Поени од реакции
132
Освен физиономијата, религијата, склоноста кон криминал и насилство, трибализмот, омразата кон христијаните и нивно етничко чистење другото е различно.
Да додадам и дека во кавказот имало Кавказка Албанија. Според историчарите нема никаква поврзаност со денешна Албанија освен во името. Каква случајност Пуно. :icon_lol:
Ти калап, освен шиповите што оправдано ги мрзиш, имаш ли ти пријатели Роми? Турци? Затоа што темата е соживотот, а не соживотот на шиповите и каурите.

D

Deleted member 53418

Гостин
Прегледај го приврзокот 348190
Добија ветар во грб Шипуркиве.
Ај уште еден Ламбе нека се појави за овие клубови.
И 2000 клуба да има џабе е , кога секој шипур сака да бега од Тетова во Швица. Ги изеде интернетот и нив сакаат бело, курви, мечки а не да се клањаат секојдневно по 5 пути.

@puno еве јас ти кажувам отворено подржувам што Косово е оделено од Србија. Косово има преку 90%+ чиста територија све шипури се. Србија треба да е среќна што нема таков народ во нејзина територија. Србите го сакаат косово како територија ама народот не тоа во реалноста не е изводливо не можеш да избришеш народ во сред Европа. Имам солидно време поминато во Бондстил шипац све ќе дае само Америка да ја види и све ќе работи само да дојде до таа цел. А тоа како функционира таа држава ми е на слично ниво со Авганистан и Ирак. Села/населби со поглавари, точно во секое село се знаеше кој шипац е главен сакаш верувај сакаш не исто е и во Ирак и Авганистан. Индивидуата кај шипо не постои посебно не во Косово и Македонија и муслиманството е голем фактор за ова кај нив. Србите со тек на време ќе сфатат и ќе го прифатат ова и за 30-40 години ќе се најсреќни на свет за ова.

Последно уредено од модератор:
Член од
16 ноември 2020
Мислења
866
Поени од реакции
2.011
Коj зборува бугарски бе, шиптaр еден! Еве, jас сум од источна Македониjа, никоj не зборува бугарски каj нас!

Член од
25 март 2012
Мислења
8.590
Поени од реакции
5.187
Цитирај историчар кој вика дека албанците имаа сличности со кавкаските народи.
Трагедијата е во тоа што ова историја сте ја учеле во школо, колку деца им се перело мозокот е застрашувачки.
Автоматски споено мислење:

Коj зборува бугарски бе, шиптaр еден! Еве, jас сум од источна Македониjа, никоj не зборува бугарски каj нас!
Ти ако сакаш тој јазик не викај го бугарски.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.300
Поени од реакции
7.658
Најверојатно си во право за шќиптарите кај нас, бидејќи и на изглед, и во однесување се сосема различни од тие во Албанија.
За жителите на сегашна Албанија, би требало ова да важи:
Италија Alban hills, а и Alba Longa

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.415
Поени од реакции
9.041
Трагедијата е во тоа што ова историја сте ја учеле во школо, колку деца им се перело мозокот е застрашувачки.
Немаат никакви сличности во јазикот, имаат сличности во менталитетот.

Член од
16 ноември 2020
Мислења
866
Поени од реакции
2.011
Ти ако сакаш тој јазик не викај го бугарски.
Морее, ви jа ебавме маjката во 2001, добро се сеќавам кога избегавте како пички од моjот град и останатите делови од Источна Македониjа.
Сè испродадовте за ситни пари, сите дуќани ви беа искршени и до ден денешен нема шиптaри - наjдоброто нешто каj нас!
Сега само можеш да jадеш слатки дека сме били вакви/онакви. ;)

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.483
Поени од реакции
4.316
Трагедијата е во тоа што ова историја сте ја учеле во школо, колку деца им
Ти да ги известиш твоит поглавари и али дека не сте домородни. Има пописи од турско време и гарант не фигурирате.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.590
Поени од реакции
5.187
Морее, ви jа ебавме маjката во 2001, добро се сеќавам кога избегавте како пички од моjот град и останатите делови од Источна Македониjа.
Сè испродадовте за ситни пари, сите дуќани ви беа искршени и до ден денешен нема шиптaри - наjдоброто нешто каj нас!
Сега само можеш да jадеш слатки дека сме били вакви/онакви. ;)
Не бе не верувам, вие да избркате некого? Нема шанси.
Па вие сте космополити бе, цивилизирани.
Ти сигурно си албанрц и сакаш да ги оцрниш мирољубивите македонци.
Автоматски споено мислење:

Не треба историчар за тоа, човек треба само очи да има исправни.
За вас не треба, секако.

Член од
16 ноември 2020
Мислења
866
Поени од реакции
2.011
Не бе не верувам, вие да избркате некого? Нема шанси.
Па вие сте космополити бе, цивилизирани.
Ти сигурно си албанрц и сакаш да ги оцрниш мирољубивите македонци.
Такво племе како вашето ни Ганди не може да го истрпи, така да нашата реакциjа спрема вас е сосема нормална.

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
Пуниша не учиме во историја дека потекнувате од таму, барем пред 15 години кога бев ученик. Со оглед на тоа што порано доста читав историја, освен 1-2ца сите други би ја игнорирале таа теорија. Ние тука ти пишуваме дека имате сличности: физиономија и карактерно повеќе личите на овие од муслиманите од кавказот отколку еве Италијани и Грци. Посебно како што вика бафра, вие тука во Македонија, па и на Косово.

Kajgana Shop

На врв Bottom