Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.822
Поени од реакции
34.074
Ако одиме во проценти и според број на жители на Косово во 1998 доколку споредуваме ќе испадне дека вие сте поголеми злосторници од Србите.
Да „испадне“? Зошто да испадне нешто што фактички е така.

Кога во една западно контролирана Вики каде има „ублажувани“ бројки, можеме да замислиме кои се вистинските бројки. Што не е ни најважно, и вики бројките се повеќе од доволни за да се види реалноста на геноцидот во Косово. Всушност не е многу различно ни во западна (и делови од централна) Македонија, само поспоро се дешава (за жабата да не скокне од лонецот).

Член од
28 јуни 2018
Мислења
798
Поени од реакции
966
Па сите религиозни луѓе се такви, не знам зошто некои ти се по симпатични, некој кој не те знае ќе мисли дека си пристрастен.
Добро, еве и на хартија нека е, истите права што ги имаат србите да ги добијат и албанците тука, со двете раце ќе потпишувам.
А кој е кити, не го знам членоб.
Na Kosovo glavi secat vo 21 vek, imale prava be povekje otkolku Albancite tuka... :vozbud::ROFLMAO: abeee sam se lazes ili stvarno mislis deka ti veruva nekoj hahhaha ke potpisuval so dve race hahaha :tapp:

Only a few days after German KFOR units had been dispatched, members of the Kosovo Liberation Army burned and looted the restored residence, and one of the monks, Father Chariton, was kidnapped in Prizren, in mid-June 1999. His decapitated body was found in the summer of 2000 in Prizren, and he was buried in the Crna Reka monastery, where he had become a monk, while his head was never found.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.590
Поени од реакции
5.187
1. Вие земате само од овде. Албанија не е глупа да ви дава плата.
2. Hehe звучи познато
3. Со овој изборен модел имате гратис пратеници. Левица со 37 000 има 2 пратника додека ААА со 81 000 имаат 12 пратеника.
4. Hehe звучи познато
5. Hehe звучи познато, лом ги правевте возовите

According to the International Center for Transitional Justice, 155 Serbian Orthodox churches and monasteries were destroyed by Kosovo Albanians between June 1999 and March 2004.

Затоа што добар дел од претходната работа ми беше со статистика еве ти бројки:
- 8,676 Kosovar Albanian civilians killed or missing
- 1,641-2,500 Сerb and other non-Albanian civilians killed or missing (445 Roma and others)
- 230,000 Kosovo Serbs, Romani and other non-Albanian civilians displaced
- Civilian deaths caused by NATO bombing: 489–528 (per Human Rights Watch)

Пуниша вие имате уништено 155 цркви и манастири, 2 000 убиени срби и роми, 230 000 протеравте. Ако одиме во проценти и според број на жители на Косово во 1998 доколку споредуваме ќе испадне дека вие сте поголеми злосторници од Србите.
:pos: Абе ниту еден да ги осуди србите, како нивни адвокати сте.
Автоматски споено мислење:

Буквално ништо од ова не е точно.

1. Наведи ми го министерството кое вработува Срби само затоа што се Срби во полиција, царина и останатите државни институции кои даваат преголеми плати. Наведи ми ја бројката на Срби кои се вработени во државната администрација на Косово? Кажи ја бројката колку од нив зимаат плата, а не идат на работа? Колку од нив живеат во Приштина? Според последниот попис има ВКУПНО 430 срби што живеат во главниот град. И да бидат сите вработени како што кажуваш, и сите да не идат на работа, тоа е смешен број во споредба со вас овде во Скопје.

2. Барикади ставаа сега на граница затоа што Косоварите не ги пуштаа да влезат со српски таблици на возилата иако луѓето живеат таму.

3. На последните избори во 2021, партијата Српска листа осоила 44.000 гласови или 5% од гласовите и со тоа добиле 10 пратеници во парламентот, далеку од тоа дека им биле загарантирани без гласање, тоа никаде го нема, па дури замисли ни во Македонија.

4. За сметки не знам и не можам да зборам, можеби си во право, но затоа и вие не плаќате тука и со тоа ми се потврдува тезата дека овде уживате права како во ниедна друга држава вклучувајќи ги и Албанија и Косово.

5. Не знам, истото го правите и вие, така да не ми изиграј дева Марија.

6. Според Меѓународниот центар за транзициска правда, 155 српски православни цркви и манастири биле уништени од косовските Албанци меѓу јуни 1999 и март 2004 година

Еве ти за црквите.

7. Како прво, Косово природно и припаѓа на Србија и Српскиот народ, колку сакате вие плачете по ЕУ и САД, едноставно тоа е непобитен факт, а од друга страна, Македонија никогаш и не и припаѓала на Бугарија, затоа што тука никогаш не живеело Бугарско население, и сите периоди на владеење на оваа територија од страна на Бугарија биле по пат на окупација, репресија и тероризам. Бугарите се така пречекани бидејќи негираат постоење на еден народ, култура, јазик и неговата засебност иако има милион докази за тоа. Негираат една цела борба која што ја водел Македонскиот народ за своја држава и немој да ми го споредуваш Бугарскиот однос према Македонците, со неколку Срби што носеле маица Косово е Србија.

За крај, со сите овие твои одговори, ти само го потврди тоа што јас го пишав, дека овде во Македонија вие сте заштитени со закон, дека си правите што сакате, и паразитирате во државава. Од друга страна, сите точки што ги пиша за Србите на Косово ти се побиени со факти кои што се лесно достапни бидејќи денес све има на интернет, не можеш да манипулираш со глупи муабети што ги слушате у џамија.
Секако дека за вас не е вистина, не ни помислив дека спротивно ќе помисливте.

:pos: Косово природно и припаѓа на Србија, под кои дроги си човече, ако Косово им пропаѓа нив со какво лице викаш вие не им припаѓате на бугарите? Кога буквално во ништо не се разликувате, повеќе јазично се разликуваат албанците помеѓу различни градови отколку вие со бугарите, далеку повеќе време Македонија била под бугарска окупација отколку Косово под српска.

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
:pos: Абе ниту еден да ги осуди србите, како нивни адвокати сте.
Ме заболе таквото за србите, само глупоста дека имаат повеќе права од вас овде ми е смешка. Буквално НАТО војници ги чуваат во резерват во тие енклави од вас ама имале повеќе права. :pos:
И глупостите што ги напиша дека немало уништен манастир, а имаш над 150 документирани дека се уништени. И поентата ми беше дек и вие и они сте злосторници, статистички според бројки и проценти вие сте пред нив. Ама тука класика автохтонен муабет: ја у подрум сум бил, чек нешто друго да напишам.

Член од
28 јуни 2018
Мислења
798
Поени од реакции
966
Na Kosovo glavi secat vo 21 vek, imale prava be povekje otkolku Albancite tuka... :vozbud::ROFLMAO: abeee sam se lazes ili stvarno mislis deka ti veruva nekoj hahhaha ke potpisuval so dve race hahaha :tapp:

Only a few days after German KFOR units had been dispatched, members of the Kosovo Liberation Army burned and looted the restored residence, and one of the monks, Father Chariton, was kidnapped in Prizren, in mid-June 1999. His decapitated body was found in the summer of 2000 in Prizren, and he was buried in the Crna Reka monastery, where he had become a monk, while his head was never found.
@puno ova so glaive secenje da go iskomentirase vo kontekst na pravata shiroki za srbite na Kosovo?

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.792
Поени од реакции
39.966
Секако дека за вас не е вистина, не ни помислив дека спротивно ќе помисливте.

:pos: Косово природно и припаѓа на Србија, под кои дроги си човече, ако Косово им пропаѓа нив со какво лице викаш вие не им припаѓате на бугарите? Кога буквално во ништо не се разликувате, повеќе јазично се разликуваат албанците помеѓу различни градови отколку вие со бугарите, далеку повеќе време Македонија била под бугарска окупација отколку Косово под српска.
Ако идеме по таа логика, Османлиите тука владееле 500 години, владееле и во Србија и на Косово и на пола балкан, ама тоа не значи дека ова се турски земји.

Сличност имаме со сите словенски народи затоа што припаѓаме од таа група на народи, и во Црна Гора и Хрватска да отидам ќе најдам нешто слично. Треба да си глуп да кажеш дека еден близок народ припаѓа на друг само затоа што се од истата група народи. За јазично не сакам да коментирам, затоа што секој јазик си е засебен и си има свои одлики.

Тоа што вие се разликувате јазично од различни градови се вика дијалект, и тоа е нормално за сите народи.

И ако идеме пак по твојата логика, и ние сме Бугари затоа што во ништо не се разликуваме со нив, тогаш кажи ми вие во што се разликувате од луѓето во следново видео:

Кажи ми што е различно од свадбава во Дагестан и од некоја рандом свадба во Трапчин/Длапкин Дол, Зајас, Грешница и сличните села пред Кичево?

Комотно можам сега да го симнам видеово, и повторно да го прикачам на Јутјуб овој пат со наслов Wedding in Komuna e Kërçovës и некој нема да примети дека е фејк видеото, и дека е уствари од Дагестан наместо во Кичево. Што праиме со овие сличности? Или ова е све случајно и не намерно?

D

Deleted member 53418

Гостин
Ако идеме по таа логика, Османлиите тука владееле 500 години, владееле и во Србија и на Косово и на пола балкан, ама тоа не значи дека ова се турски земји.

Сличност имаме со сите словенски народи затоа што припаѓаме од таа група на народи, и во Црна Гора и Хрватска да отидам ќе најдам нешто слично. Треба да си глуп да кажеш дека еден близок народ припаѓа на друг само затоа што се од истата група народи. За јазично не сакам да коментирам, затоа што секој јазик си е засебен и си има свои одлики.

Тоа што вие се разликувате јазично од различни градови се вика дијалект, и тоа е нормално за сите народи.

И ако идеме пак по твојата логика, и ние сме Бугари затоа што во ништо не се разликуваме со нив, тогаш кажи ми вие во што се разликувате од луѓето во следново видео:

Кажи ми што е различно од свадбава во Дагестан и од некоја рандом свадба во Трапчин/Длапкин Дол, Зајас, Грешница и сличните села пред Кичево?

Комотно можам сега да го симнам видеово, и повторно да го прикачам на Јутјуб овој пат со наслов Wedding in Komuna e Kërçovës и некој нема да примети дека е фејк видеото, и дека е уствари од Дагестан наместо во Кичево. Што праиме со овие сличности? Или ова е све случајно и не намерно?

Да знаеш колку се имам смеено на свадбава и правено салта :D

Член од
25 март 2012
Мислења
8.590
Поени од реакции
5.187

Не одам јас по таа логика, вие одите за Косово.
Ете зошто Косово им припаѓа на србите? А Македонија не на бугарите?

Албанската култура и општо нација и јазик нема ама баш никаква врска со кавкаските народи освен исламот кој знаеме како дошол овде.
Не постои историчар или институција која ги поврзал на било каков начин.
Само шовинистичките балкански народи гледаа сличности за да оправдаат етнички чистења.
А за свадбава немам поим што сличност гледате или па јас не сум бил на албанска свадба досега.
Каде конктретно гледате сличност?

Цела источна Македонија ви збори на бугарски, не знам зошто се правите глупи со зор. Не ми е јасно зошто е навредливо тоа за вас, се гледате над бугарите или што е работата?

Kajgana Shop

На врв Bottom