Сакам да знам!

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Ne mi e jasno zosto edna tegla med cini 600 denari????
Od kade ja izvadija cenata, od rakav li???
Епа кога шеќерот беше 45 денари, тегла беше 400 денари, сега шеќерот е 70 денари и затоа ќе биде 600ки. Природата дава се помалку и помалку мора да ги храниш со шеќер, пчеларската опрема е се поскапа, и затоа медот ќе оди нагоре.

Ne mi e jasno zosto edna tegla med cini 600 denari????
Od kade ja izvadija cenata, od rakav li???

Сите материјали што се користат во производството на мед се поскапени, вклучувајки ги и горивата скоро дупло а мора редовно да се оди во пчеларникот да се проверува да се преместуваат кај тие што ги селат итн. 600 денари за квалитетен мед не е многу, 5 кутии цигари се тоа а цела фамилија ќе јаде мед

Добар ден, сакам да прашам дали поволна градежна механизација како градежен кран, подлежи на царинење во Македонија, бидејќи на нивниот сајт не можев да пронајдам информации од овој тип.
Ви благодарм многу :)

Добар ден, сакам да прашам дали поволна градежна механизација како градежен кран, подлежи на царинење во Македонија, бидејќи на нивниот сајт не можев да пронајдам информации од овој тип.
Ви благодарм многу :)
Кај нас се подлежи на царинска давачка така и механизацијата ќе ти се смета за основно средство за кое немаш поврат на ДДВ треба да си најдеш некој добар шпедитер кој сето ова ке ти го изработи добро за помали давачки биди спремен и за мито :)

Некој да не знае отприлика колку товар крепи иверка 16mm со должина 75cm?
И тие клинчињата со пластика за полици?

Некој да не знае отприлика колку товар крепи иверка 16mm со должина 75cm?
И тие клинчињата со пластика за полици?
Знаејќи статика....ако е распределен...грубо околу
120-130 кила на м2.

Сакам да изработам самолепливи етикети за стаклена амбалажа, мали, големи...секакви. Е сега незнам шо машина ке ми треба за тоа , дали печатар, принтер или како и да се вика .Сакам етикетите да ми бидат у боја.Што би ми препорачале.

Сакам да изработам самолепливи етикети за стаклена амбалажа, мали, големи...секакви. Е сега незнам шо машина ке ми треба за тоа , дали печатар, принтер или како и да се вика .Сакам етикетите да ми бидат у боја.Што би ми препорачале.
Можеш и со најобичен принтер само ќе си купиш муфлон и гајле нема.

Сите материјали што се користат во производството на мед се поскапени, вклучувајки ги и горивата скоро дупло а мора редовно да се оди во пчеларникот да се проверува да се преместуваат кај тие што ги селат итн. 600 денари за квалитетен мед не е многу, 5 кутии цигари се тоа а цела фамилија ќе јаде мед
Креваат паника, чоек ќе помисли еден ден ќе трае теглата.

Ова нешто што навистина ме интересира . Ќе ги ценам мислењата од женскиот пол , но и сите мислења кои се аргументирани и со цврсто издржани факти.

Често ми с случува кога сум во врска , партнерката иако е далеку од мене да почуствува кога сум нервозен или напнат ? Не ми се случило ова само со една . Со повеќе девојки што сум бил кога сме четувале на ФБ и вибер ме прашувале дали и зошто сум напнат или ми е лошо.

Како може да знаат дека сум навистина нервозен ? Збориме за ФБ/Вибер чет каде што за разлика од телефонски разговор не може да се пренесе или препознае емоција кај соговорникот. Значи ја исклучувам можноста гласот да ме издава.

Нивниот одговор е : па не знам, едноставно така почуствував дека си нервозен.

Ова нешто што навистина ме интересира . Ќе ги ценам мислењата од женскиот пол , но и сите мислења кои се аргументирани и со цврсто издржани факти.

Често ми с случува кога сум во врска , партнерката иако е далеку од мене да почуствува кога сум нервозен или напнат ? Не ми се случило ова само со една . Со повеќе девојки што сум бил кога сме четувале на ФБ и вибер ме прашувале дали и зошто сум напнат или ми е лошо.

Како може да знаат дека сум навистина нервозен ? Збориме за ФБ/Вибер чет каде што за разлика од телефонски разговор не може да се пренесе или препознае емоција кај соговорникот. Значи ја исклучувам можноста гласот да ме издава.

Нивниот одговор е : па не знам, едноставно така почуствував дека си нервозен.
Женска интуиција

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom