znaci najveke igra uloga lokacijata. ako si u konzervativna zemja dzabe e. ako si u mal grad dzabe e. ako nema navika/kultura za hook ups dzabe e. ima isklucoci eve vi go stef pa i nsan sto vika za mkd ne bi me iznandilo ali togas treba da si vidis dali vredi zamaranjeto. jas ne bi se zamaral i potrosil poveke od 5 min dnevno ako ne legnam bar edna sekoj 2-3 dena, eve 2 nedelno neka se.... toa e moeto baranje, return on 5 min timewise per day... treba taka da go gledas, ovde brkas cifri, kolku poveke chatovi tolku poveke dejtovi, tolku poveke hook ups... isto igra uloga i profilot i sto mozes da ponudis vo smisla na ubavina... ako si crnomajnest u rusija ke pomines dobro, ako si plav azija/bliski istok ke kotiras podobro. ako si crnec u evropa ke rasturis ako si belec u azija e raj za tebe itn... sekoe mesto si e specificno.Ако на бесплатниот Тиндер постојано ти излагаат мечеви како Тиндер би направил пари од тебе? Реалноста е дека колку постар ти е профилот, толку помалку ќе биде покажуван на луѓе, освен ако не си платиш. Веројатно на почеток си добил повеќе мечеви, за да после ги снема. Друго, официјална статистика е дека на глобално ниво 65% од корисниците се мажи, за у Македонија комотно додади +10%, така да шансите ти се ко да отидеш у дискотека со желба пиче да лижеш, а унутра пендрак парти. Тешки глупости.
duri i lokacija u sam grad igra uloga. u multi kulti drzavite i golemite gradovi vo centar ili bliskata okolina e 100 pati polesno nego u naselbite... tamu nasteluvaj profil deka imas white collar job i deka baras slicno ke se iznaebes picenca sto glava ne krenale od rabota....
Автоматски споено мислење:
zatoa i ne se zamaram vo mkd... jasno mi e toa.Овде има повеќе замарање од 5 минути дневно. И тешко една на 2 недели најверојатно една на 2 месеци.
vo azija na primer imam pisuvano i porano idi u manila, vlezi u shoping centar i samo diskretno na prodavacki daj im livce sk tvoj broj.... zapisi i ime (nosat etiketa so ime) i prodavnica da znaes koja e i sibaj u hotel... dur stignes od 10, 7 ti pisale ova e bar moja statistika probano miljon pati dur ziveev tamu.... za 20 min si obezbedil dejtovi za cela nedela... taka da za mene 5 min e mnogu vreme na sranjevo bez da imam bar 2 nedelno lol
tinder na zapad si raboti solidno, 5 min za 2 e ok, iskustva od london, usa, aus, ger i polska... vo rusija imase drugo edno lokalo ne mi teknuva kako se vikase ali isto so toa sto tamu tesko e da se razberes bez ruski, retko zborat angliski i konverzija od dejt do ebenje e problematicna ako ne se razberete... dejtovite u restoran bea ok, u disko gi gubev najveke radi muzikata, bese epten tesko da se razberes...
u azija tinder e ok ali lokalni aplikacii se bolji i imas mesavina, nekoj baraat vrska, nekoj hook up nekoj se orospii... isto e i za juzna amerika latino cupid e dobra opcija ali se plaka nesto sitno.
Последно уредено: