Што кога се е совршено, а стравот е пак тука?

• Креатор на темата Креатор на темата Сатори
  • Време на започнување Време на започнување
Тогаш проблемот е во вас.:kesa:

Сопствена несигурност, многу често иницира распаѓање на врска. Тоа е онаа добра стара премиса дека постојаното размислување за лошото го повикува на врата...
Несигурноста или ќе го отрује партнерот со своите манифестации или ќе ви го разори сопствениот мир.
Мој совет: во секоја врска впушти се со целото срце и целиот себеси; и да е минимална шанса да е вистинската половина, треба да и се даде шанса...
Резервите се оставаат само кај моторни возила...:smir:

Oф лелееееееее,темава е создадена како за мене.

Значи сум имала моменти кога се било розово околу мене,како да сум живеела во розов свет но сепак нешто длабоко во мене ме копка да не тргне нешто наопаку иако е се во ред.
И сега го имам овој страв а не треба.Но немам начин како да го избегнам.

тотално ја разбирам темава, ама ич не ми иде во склад со мојата природа!!!
Љубов- две работи се возможни, да живеете среќно заљубени до крајот на животот( ретко али можно) или некој некого да заебе. Сум заебувал, сум бил заебан и пак ке кажам, колку и да трае се исплати бре да ризикуваш и дефинитивно не се исплати да се плашиш. Се додека постои страв не можеш комплетно да уживаш. па побогу, може утре ке раскинете, може некој од вас ќе загине од заксија што паднала од балкон, се е можно но не можете да знаете а ако сеп лашите уште помалце. Сакам да кажам уживајте додека трае, уживајте во љубовта која ви се случува, учете од љубовните неуспеси.
И за крај....АКО ПОСТОИ СТРАВ ТОГАШ НЕ Е СОВРШЕНО, АКО Е СОВРШЕНО СТРАВОТ ПО ДИФОЛТ ЌЕ ГО НЕМА!!!

Стравот без никаква основа и постојаните сомнежи дека нешто ќе тргне наопаку се карактеристика на несигурните луѓе. Во љубовта, како и на секое друго поле, често тоа може да биде резултат и на низа долготрајни неуспеси и падови. Ако човек континуирано е исполнет со страв и скептицизам, никако не може да достигне совршенство во врската.

Паранојата е религија на денешната.
Толку многу се прокурвани луѓево, толку многу немаат осет за морал и правила на однесување, да секој партнер/ка ги гледааат со скепса.
Штета, но секој си го добива она кое го заслужил.

Дали ви се има случено , се да е во ред , се е совршено , а сепак постојано постои некој страв , од тоа дека врската ќе се распадне , дека можеби ќе се појави некој/а нов/а.Дека се за што сте работеле наеднаш ќе се распрсне.
Имате ли чувство дека пропуштате среќни мигови со тоа што се грижите , дали ќе биде неверен/на или едноставно нема да се грижи за вас.
Тоа што сакав да кажам е дали имате страв од загуба дури и тогаш кога се е совршено?
Ми се има случено истото,

Имав долгогодишна врска која требаше да премине во заедничко живеење и брак ... и тогаш се појави стравот дали е тој вистиснкиот за мене, дали вака се чуствуваат сите што се одделуваат од дома ... ми недостасуваше семејството ... мислев дека ќе изгубам дел од себе

Врската немаше никава полза од тој мој страв - напротив работите стануваа полоши - а јас не наидов на разбирање од партнерот ... раскинавме

Кога сега би се вратила наназад, би била по-толерантна и по-отворена ... би разговарала за тоа што ме мачи, и не би дозволила стравот да ме убие мене - а последично и мојот партнер и двете семејства кои веруваа во нас

Тоа е - секој си плаќа за своите грешки и ќе си живее со нив

Иако се е совршено постои простор сето тоа да се распадне.

Ќе го победам стравот, имаше една ситуација каде што размислувајќи што ќе биде како ќе биде потонав во загриженост, доаѓа хефе и гледајќи ме рассеан малку ми даде еден убав совет а тоа беше опушти се што те боли кур :icon_lol:. И навистина на крај излезе супер, џабе загриженоста која е само пречка пред целтта.

Иако се е совршено постои простор сето тоа да се распадне.
не за џабе викаат ... кога ти е совршено стави камче во кондура да те глода ... многу арно не е за арно

Загриженоста како степен на страв е таа што го прави и најсовршеното нешто да се сруши како кула од карти, се е до начинот на размислување.

Bas koga mi e se sovrseno, koga so deckoto se osekam preubavo i nema ni edna stvar sto mi fali se cuvstvuvam najnesigurna. Zatoa sto goram od zelba da bide nesto seriozno i ne mozam da da ne se plasam deka vo sekoj moment toa moze da se raspadne od bilo koja pricina. I da sum imala dosta momenti koga namesto da sum srekna i da uzivam vo momentot jas sum se grizela i sum se optovaruvala so sekakvi stravovi!:wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :toe:
..what she said! /аплауз

Стравот без никаква основа и постојаните сомнежи дека нешто ќе тргне наопаку се карактеристика на несигурните луѓе. Во љубовта, како и на секое друго поле, често тоа може да биде резултат и на низа долготрајни неуспеси и падови. Ако човек континуирано е исполнет со страв и скептицизам, никако не може да достигне совршенство во врската.
можеш да бидеш колку сакаш сигурен во себе ако ја сакаш повеќе од се на светов ќе го имаш тој страв..

можеш да бидеш колку сакаш сигурен во себе ако ја сакаш повеќе од се на светов ќе го имаш тој страв..
А го имаме тој страв бидејки ни е страв од загуба, односно од крајот на тоа така наречено совршенство, бидејки многу добро знаеме дека ништо не е вечно.

sovrsensto ne postoi sekogas nesto fali.Taman koga ke pomislis deka nesto e ubavo ke svatis deka si se zalazuval i obratno:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom