Навивачки групи во Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата Hooligan
  • Време на започнување Време на започнување
Има еден стражар таму можи да ви го закачи по еднаш до 2 пати
Не сумњам дека би ни го закачил, знаеме дека сите битолчани влечете обратно некако.

@Blitzkrig

Zs mnogu pametuvas na forumov ko za NE AKTIVEN navivac

Немора да значи ако не сум активен навивач, да не смеам да паметувам и слично, зошто некоја пијаница која оди секој натпревар а не знае колку се два и два, да има право повеќе од мене да паметува? Многу пратам ултрас сцена во европа и многу добро познавам ултрас култура. Кога можам одам, немам време толку за жал.

Attachments

• 3423C5C0-313F-4D14-A25F-F47BF81E29F5.jpeg
    3423C5C0-313F-4D14-A25F-F47BF81E29F5.jpeg
    1,5 MB · Прегледи: 146
  • 7CF805A1-AD05-4E0A-A35C-B8249E29B3D1.jpeg
    7CF805A1-AD05-4E0A-A35C-B8249E29B3D1.jpeg
    973,8 KB · Прегледи: 150
@Blitzkrig

To sho go pratis primeni go vo tvojata grupa prvo, posle kazvi pamet ovde, tie so trebit se znajme na tifo scenava, nemat potreba od telegram grupi so random likoj so staz od utakmica ipol.

По твоја логика, за да коментираш политика, треба да си политичар, друго се посветувам на групата колку можам, но немам толку време, плус некои комунистички слогани во ултрас група ме депримират некогаш.

до следниот самсоненко

do slednata bitna utakmica. do togas nema potreba so "klubcinja" sto sluzat ko lesen trening. grupata si ima glaven fokus i se pridrzuva na toa.
Автоматски споено мислење:

Вие најдовте да зборите, по бедна скопска нв група од вас нема во последниве 5,6 години ,за жалење сте,едни тафта кру се подобри од вас.

kakva navivacka grupa be... oni se srbomanski isprdok sto uste tito si go imaat u imeto.

do slednata bitna utakmica. do togas nema potreba so "klubcinja" sto sluzat ko lesen trening. grupata si ima glaven fokus i se pridrzuva na toa.
Автоматски споено мислење:

kakva navivacka grupa be... oni se srbomanski isprdok sto uste tito si go imaat u imeto.
не знам како не сфаќаш дека си удавен у комплекси и со секое твое излагање тука коа збориш у име на групата, а не у свое, ги докопуваш сите шо се дел од неа.
мене секоја утакмица на која игра мзт ми е битна, без оглед дали е тоа овче поле или партизан.
еднаш ти кажав, еве пак, нормално е обичните фанови да се палат на ‘јаките’ утакмици и да има поише публика против барса, него против пролет. али ако официјалниот изговор за непојавување е неатрактивноста на противникот, голтнете по еден б-комплекс и на спиење

не знам како не сфаќаш дека си удавен у комплекси и со секое твое излагање тука коа збориш у име на групата, а не у свое, ги докопуваш сите шо се дел од неа.
мене секоја утакмица на која игра мзт ми е битна, без оглед дали е тоа овче поле или партизан.
еднаш ти кажав, еве пак, нормално е обичните фанови да се палат на ‘јаките’ утакмици и да има поише публика против барса, него против пролет. али ако официјалниот изговор за непојавување е неатрактивноста на противник, голтнете по еден б-комплекс и на спиење

daj be odjebi glupak eden... prvo imeto na klubot za koj navivas ne go znaes. mzt e sponzorot/pridavkata. ne te gledam jas tebe na natprevari na fk skopje. vtoro vie ste isprdok na srbomanite sto naviva kontra rabotnicki u 80tite i 90tite sto sirea bratstvo i edinstvo u skopje. normalno ne mozea na fudbal posto skopje togas bese mal klub vo vtora makedonska liga pa navijacite na srbski baterii furaa shema striktno samo na basket vo vtora yu liga. samiot fakt sto mi objasnuvas striktno samo za kosarka e znak deka ste kurtoni sto nitu istorijata nitu klubot si go znaete ko celina. treto sfati deka u siromasna drzava ko mkd nitu edna grupa nemoze da se fokusira na miljon raboti a pritoa da ne se unisti i onaka maliot kvalitet na scenata. ako nekoj resil da se fokusira na edna rabota i taa da ja pravi na zavidno nivo za mak standardi ne e losa odluka. dali ti ili onoj majmunot od bitola se slagate so toa e sosema nebitno.

daj be odjebi glupak eden... prvo imeto na klubot za koj navivas ne go znaes. mzt e sponzorot/pridavkata. ne te gledam jas tebe na natprevari na fk skopje. vtoro vie ste isprdok na srbomanite sto naviva kontra rabotnicki u 80tite i 90tite sto sirea bratstvo i edinstvo u skopje. normalno ne mozea na fudbal posto skopje togas bese mal klub vo vtora makedonska liga pa navijacite na srbski baterii furaa shema striktno samo na basket vo vtora yu liga. samiot fakt sto mi objasnuvas striktno samo za kosarka e znak deka ste kurtoni sto nitu istorijata nitu klubot si go znaete ko celina. treto sfati deka u siromasna drzava ko mkd nitu edna grupa nemoze da se fokusira na miljon raboti a pritoa da ne se unisti i onaka maliot kvalitet na scenata. ako nekoj resil da se fokusira na edna rabota i taa da ja pravi na zavidno nivo za mak standardi ne e losa odluka. dali ti ili onoj majmunot od bitola se slagate so toa e sosema nebitno.

Уште пред некоја недела трескаше глупости на темава па си викам ај да не влагам во дискусија безпотребна со тебе и да го труеме форумов но еве си пак на темава. Овие "србоманиве" што ги спомнуваш во тоа време им го дудлаше затоа што беа меѓу главните подгрупи на Запад со застава во свои бои и штркот. И не знам до кога ќе ја споредувате Југославија во тоа време со Србија. Па пола Аеродром беше населен со војни лица од тогашна Југославија и ЈНА. Таа иста Југославија за прв пат ни даде држава и до ден денес кого и да прашаш со 2 раце ќе потпише да се врати во Југославија.Screenshot_20221002-100818_Chrome.jpgScreenshot_20221002-100800_Chrome.jpg

Последно уредено:
Комити со уште еден перформанс доволен за но3 на мак тифо после чкембари кои поставија нови стандарди на вчерашната утакмица и фемили кои некогаш во 2012 се собрале добра бројка и направиле неколку кореографии со нивниот арт тим.

Шала на страна, уметничко дело беше вчерашната кореографија. Секоја чест за екипата која даде живот последнава недела за да дојде до таква реализација. Финишот на првава полусезона ќе биде пеколен, се надевам ќе имаме шанса да играме на ффм или уште подобро на градски за да дојде до израз одличната работа која ја вршат дечките. На градски просечната бројка би се дуплирала со ваква работа. За навивањето едвај чекам да излезе видеото. Продукција Запад / Вардар Филм > Фемили Аеродром Продукција :D
Интересно што двете активни скопски групи извадија целосно ист концепт за промоција. Можеме да спориме кој од кого копирал, ама мислам дека идеите не се rip off една на друга, туку чиста случајност.

добри сте во шиење да ве земиме во трикотажа Пелистер :):):):)
Пак се покажувате дека сте дунстери за корео заедно со шверцери. Пред да замине во пензија милвол пишуваше дека најлонски кореографии ни биле принтани, сега ти пишуваш дека кореото ни било шиено, а тоа апла се гледа дека е рачно цртано и боено. Може треба пак да ви објавиме кратко making off видео како прошлиот пат, па да извлечете некое знаење од исечок од 10 секунди :kafence:

Back
На врв Bottom