Како го организирате денот?

• Креатор на темата Креатор на темата IsidoraD
  • Време на започнување Време на започнување
Според другите,како на повик да сум.

Nekoe vreme niso ne organiziram :vozbud:stanuvam i odmaraaaaaaaaaam i obicno neznam sto da pravam pa na kraj ke izleze nesto i taka ako ne sedam pred tv..pred pc...i taka

Скоро никогаш ништо не организирам,затоа што од моите планови на крајот ништо не испаѓа.Секогаш се случува нешто неочекувано и се пореметува се,така да од тоа огранизирањето на денот одамна се откажав.Дозволувам да се случува се спонтано.

организирам?
сега летото не.. ама кога сме у школо..организирам...
после школо што треба да направам пред школо и така

никако не го организирам...се’ спонтано ми иде:pipi:

Колку и да сакам да го организирам све ми оди спротивно од плановите[ова се однесува за поголеми планови,не за 2 сати ќе јадам:)]И најчесто се ми се случува онака спонтано и неиспланирано,кога најмалку очекував. Пример, за Градиште се договаравме од фебруари,ама плановите сите пропаднаја во вода.. на крај, онака неиспланирано испадна да најме приколка и истиот ден да заминиме. :) Така да се што ми се случило спонтано во животов без претходен план ми биле најубавите мигови.

ко ќе станам од спиење си прам во глата основен нацрт план како ќе ој денот .. и почнувам сеа : си викам прво ом се мијам , после јадам, па ќе дремам на компјутер ... и тука почнувам да се губам стално со нацртот :pos2::pos2::pos2:

Обично денот сам ми се организира.Кога ќе почне да ѕвони телефонот уште од сабајле и се само си се организира.А доколку не почне да ѕвони обично ваќам short cut до компјутерот......

па не ми е нешо организиран... летово.... ке станам коа станувам... компјутер... јадам пијам у меѓувреме... вечер искачам и тоа е...

Ако планирам се ми испаѓа наопаку... а па ако не планирам ќе си останам цел ден дома..така да пробувам да се случат некои нешта спонтано ама и договарам шо да се прави во текот на денот....

ау, гледам стварно сите си праат некој планови. еве сеа ја на пример пошо сум слободна 10ка ни одам на работа ни одам на школо, ни ништо. шо да планирам? станам насабајле и пијам кафенце и цел ден се врткам лево десно по дома. тоа е. секој ден.
ја можам само да испланирам за ко ке тргнам на факс шо ми треба да подсредам, друго не знам. :toe:

едит: а бе сеа ме испровоцирате да зеам да напишам лист шо да праам. сеа ќе зеам ќе чистам, и така неам шо да праам, леле мама ќе се засркне ко ќе ме виде :)

па ретко сум го орагнизирал и тогаш ништо не испага по планот

Мојот план:
станувам во 7.30 - 7.45,
идам на работа негде помеѓу 8.00 - 8.30
се глупирам на работа до 4.30 (+-, зависност од ситуација)
идам дома, се туширам, се пресоблекувам... и се губам од дома до најкасно што е можно :)

многу сум организиран... нема што :)

Прво... не сум шизофреничар, не одговара “другиот јас“, па да си напраам муабет. :pos:
Второ... WOW :vozbud: Колку се стварите променети!
Значи, мојот план, revised:
Станувам околу 7:00.
Поради пристапност, канцеларијата ми е пренесена во соба, што ми овозможува на пат накај ВЦ да си го уклучам компјутерот и дур се измијам да биде се спремно за работа. :)
Се останува пред компјутер до најмалку 11 - 12 вечер, неретко до 4-5 сабајле.
Се туширам и или идам негде на пивце/винце или легнувам да отспијам 3-4 саата.

Организација упм... :pos2:
05:50 будење, спремање за на работа, превоз до работа (дремам во автобусот :nesvest: )
07-15:00 арбајтен
од кај 15:30 се средувам, јадам, одмарам, пред ТВ, музиче, филм, фејсбук едно друго
и некаде кај 8-9 вечерта излегувам на кафе-пивце со друштво...до кај 11,оти дремка ептен ме фаќа :pos2:
Е за викенд друга приказна - all play no work ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom