Енергетска криза во Европа

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.042
Поени од реакции
83.480
A su praime ako navistina go roknale Rusite?
Објективно, од све што знаеме до сега за случајов, многу повеќе шанси има Американците тоа да го направиле.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.530
Поени од реакции
22.185
Објективно, од све што знаеме до сега за случајов, многу повеќе шанси има Американците тоа да го направиле.
Sekoe ocrnuvanje momentalno e subjektivno oti nema dokazi. I za dvete opcii ke se najdat argumenti taka da kako sto rekov, ne bi isklucil nikoja opcija osven deka bilo nekoja neskreja ili slucajnost.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.042
Поени од реакции
83.480
Sekoe ocrnuvanje momentalno e subjektivno oti nema dokazi. I za dvete opcii ke se najdat argumenti taka da kako sto rekov, ne bi isklucil nikoja opcija osven deka bilo nekoja neskreja ili slucajnost.
Не. Од моментално достапните информации, многу помалку аргументи имаш за тоа дека Руси го направиле. Поневеројатно е.
Не дека е неверојатно.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.530
Поени од реакции
22.185
Не. Од моментално достапните информации, многу помалку аргументи имаш за тоа дека Руси го направиле. Поневеројатно е.
Не дека е неверојатно.
A koi informacii se dostapni?

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.042
Поени од реакции
83.480
A koi informacii se dostapni?
Некои од тие работи се изнесени тука на претходните страни.

- Имаш изјави и генерална политика на САД, во контекст на енергетската независност на Германија.
- Имаш рационално расудување околу тоа кои се можностите Русија, сега во овие услови, незабележано тоа да го направи таму.

има и многу други нешта, можеш сам да си ги прочиташ на овие страници

Која е информацијата која ја имаш, а те наведува на тоа дека Русија го направила ова (покрај личните навивања и желби)?
Тоа дека се помалку пуштаат гас низ гасоводот.
Као, не можат едноставно да ја затворат славината, бидејќи им е страв од антагонизирање со Европа, па мораат да си го саботираат?
rofl, одавно је прошао тај воз

Последно уредено:

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.530
Поени од реакции
22.185
Некои од тие работи се изнесени тука на претходните страни.

- Имаш изјави и генерална политика на САД, во контекст на енергетската независност на Германија.
- Имаш рационално расудување околу тоа кои се можностите Русија, сега во овие услови, незабележано тоа да го направи таму.

има и многу други нешта, можеш сам да си ги прочиташ на овие страници

Која е информацијата која ја имаш, а те наведува на тоа дека Русија го направила ова (покрај личните навивања и желби)?
Тоа дека се помалку пуштаат гас низ гасоводот.
Као, не можат едноставно да ја затворат славината, бидејќи им е страв од антагонизирање со Европа, па мораат да си го саботираат?
rofl, одавно је прошао тај воз
Ni navivam ni imam zelbi. Citaj podobro. Tuku pisav ja cel proces okolu gasovodot od kontinuirano namaluvanje do demek tehnicki problemi za na kraj ic da ne pustaat povekje gas. Plus vesta denes, deka ke ja zaprat drugata cefka niz Ukraina. I cudna rabota edna cefka od NS2 prezivea, bas od NS2 koja trebase da se pusti a ne se pusti. Situacijata e deka Evropa ke uspee i bez ruski gas da pomine, sekako po skapa cena ama cefkite i onaka stanaa bezvredni koga na dolg rok nema da vrvi nisto tuka. Ne vikam deka bea Rusite ama toa e realno scenario, megju nekolku drugi.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.822
Поени од реакции
34.074
Пффф „повеќе шанси“! :)

Нема потреба од политичка коректност кога дедо Брендон јасно и гласно кажа дека „Симо ќе ги сече“.
Cui bono е доволно да се запраша секој што можеби не му е јасно што се дешава. Русите гасоводот не мора да го уништат за да сопрат проток, доволно изговор се сервисирање на турбини/делови (што реално не е ни изговор, со санкциите за деловите).
Автоматски споено мислење:

Situacijata e deka Evropa ke uspee i bez ruski gas da pomine, sekako po skapa cena ama cefkite i onaka stanaa bezvredni...
Се преживува и на корка леб, ама не е лесно кога претходно си кркал бифтеци и лагер. Европа ќе успее да преживее, ама на просјачки стап.
Јас уште пред некое време ти реков да се спрамаш за враќање. Полесно ќе се преживува овде отколку таму.

Ni navivam ni imam zelbi.
Не да навиваш, туку ти се плаче од навивање. Ама што продолжуваш да навиваш за тие што те ебат, тоа е сумњиво. Сега веќе очигледно кој кого ебе и за ноевите со главата збутана во земја.
Автоматски споено мислење:

Северен ток се наоѓа(ше) на веројатно најконтролираните, патролираните и сниманите води на свет. Шведските и Данските морнарици и опремата за мониторинг ќе приметеле ако нешто се приближило.

Плус има во околината барем еден Амерички воен брод.
Мониторингот ќе го покаже тоа што кажува газдата, а тоа подвлеченото кажува сѐ што треба.

Последно уредено:

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.494
Поени од реакции
24.740
Снемало ѓубриво во ЕУ?
de de, ke go ukradat ruskoto sto stoi u tranzit u evropskite pristanista. za godinava ke se snajdat posle so sreka neka im e...

valjda ke im vikaat da jadat pomalku i da sonuvaat deka jadat vkusno a ne gubre... nesto ko sega so toplata voda

Kajgana Shop

На врв Bottom