Што прекршиле Русите во договорите, накракто во 3-4 реченици?Ne znaev deka vo dogovorite pomegju Gazprom i na primer Uniper ima klauzula za toa sto opisa. Fakt e deka zapadot i pomaga na Ukraina ama isto taka e fakt deka Rusite ne se drzat na dogovorite, gi prekrsija ednostavno.
Иако после се што доживуваат од страна на ЕУ, однесувањето на официјална Москва е прилично цивилизирано.
РФ и Русите моментално се третираат како Третиот Рајх потполно неосновано и тоа нема да се смени без разлика на интензитетот на циашката турбопропагнда на билборд-креатури како @Shakespear, а ти си увреѓениот Германец Европеец Убер Аллес Ин Дер Велт дека според тебе не ти почитувале некој договор за трговија?
Мислете му ја вие големите феудални "капиталисти" кои продававте капиталистички користејќи ги "бенефитите" на ниски производни трошоци во овој "општествен" гомнарник.Ако во Германија и Франција има рестрикции (а ќе има), во Македонија сметајте х2 полоша ќе е состојбата, па што е толку смешно за членовите што се исмејуваат со енергетската криза на темава. Да живеете во САД, АУС, или некаде Азија, ок, ама во МКД сме.
Пред 4-5г имаше по која цена рускиот гас се продава, во УК беше најниска цената 2хх (долари или евра не ми текнува), а МКД беше 5хх за кубик, вистински "браќа" и многу добро ни мислат.
Кога ви се намалија сметките за електрична енергија за 50-100% пред 5-10 години со либерализацијата на пазарот, си делевте бонуси за успешност. Сега плачки државата да помогнела. Абе само амбасадорски лиглиња и педерчиња како Артана Грубовиќ и Крешимир Бектешоски, да ве ребрат и дупат на прес-конференции со глупости.
На нас рајата ни се спремни јамболиите и туршиите за секоја зимска сезона на преживување, така и за претстојната.
П.С. Ајде една удри сега нова доза плачки како ќе бркате луѓе од работа, вие големите визионери работодавачи хранители на цели фамилии.
Ние како периферија и отпадот на империјата и не ни треба да разбираме нели, ама и вие вишите дворски шутови како да ја имате промашено работата.Очигледно не ја разбираш оваа енергетска криза.
Абе Хјундаи и КИА стануваат најпродавани нови возила сред Европа, за Русија се засекирале Германците Убер Алес. Мизерија.od kaj toa deka nemaat delovi? si teraat paralelen uvoz. avionite gi koristat za delovi zasto nemaat veke tolkava potreba, ne letaat za eu. poeftino e da gi koristat za delovi, koga ke treba ke uvezat ne se sekiraj ne e toa tolku tesko.
za koli kolku sakas ima samo sega ke vozat aziski... sekako za niven standard toa e podobro, em bolji koli em poeftini. lada ke se sredi isto, so profitot sto go pravat ne e problem da ja sredat ako sakaat mada zosto? za ona sto e nameneta e odlicna i da jas bi porado kola bez elektronika, chipovi i gluposti nego kantive sto titkaat i za sekoja sitnica treba da se ebavas so servisi i da cekas delovi i gluposti... ok e toa za evropa u usa sto se gusto naseleni ama za u sibir, juzna amerika, pustinite, afrika pa i aus nadvor od golemite gradovi malku pofunkcionalna verzija na lada bi bila prav pogodok pogotovo ako se zeme u predvid i cenata.
Прегледај го приврзокот 343564
Прегледај го приврзокот 343565
Автоматски споено мислење:
Немаат потреба од такви, колониите го работат тоа. До кога...Ima nedostig i na proizvodni inzinjeri po fabriki i onie so rabotat terenski. Najneubavite mesta so bi se reklo. Za penkalo elektro inzinjeri nedostig nema![]()
Последно уредено: