- Член од
- 28 август 2013
- Мислења
- 4.370
- Поени од реакции
- 13.312
Ако ЕУ покаже непослушност, има ли шанси САД да започнат специјална операција во ЕУ?
Ke vidime zimava ili eventualno rana prolet.Ако ЕУ покаже непослушност, има ли шанси САД да започнат специјална операција во ЕУ?
Химарсите беа предуслов за победата во Харков.Пааа... Реалноста е дека химарсите се толку малку да се неважни во големата слика, додека другиве имаат децении спремани залихи од ракетни проектили. Истовремено базичните пушки и автомати од постара генерација се попоуздани, ако се чувани како што треба. На крај кај ги наоѓате овие „меме“ извори, на фотографијата ни ознаки има ни ништо. Аман оставете нешто кромид и за зима, цел го испоизедовте.
Доволно ќе им биде на барем еден ден да им ја секнат продажбата на американски долари, па инфлацијата во евро-зоната да рипне повисоко од Монт Еверест.Ако ЕУ покаже непослушност, има ли шанси САД да започнат специјална операција во ЕУ?
Те сваќам, ама мислам дека како што политичарите го решиле тоа за Авганистан, или поточно тендер-олигархијата. Така и политичката врхушка решила на ваков начин да се справува со Украина. Не е важно што ќе мислат јамајка и владе. Важно е каков ќе им испадне ним есапот. Америка можеше да ги реши козебачите за 2 месеци, ама реши да седи 20 години. Исто и Русија. Може сакаат да ја тренираат војската, оружјата... што и да е.Kako na primer?
Nece Rusi na Amere, da im ovi ne zamere .
P. S pogresno gledas na rabotite. Ne e bitno sto baraa i kolku potrosija tuku za kolku vreme go okupiraa. Site gledaat ovde na voenite kapaciteti i sposobnosti na edna drzava ili armija. Tuka Rusija ja zasra i toa baagji. Nikoj nemase da zucni ako po nekolku meseci ili godini Rusija kompletni ja napustese Ukraina ili toa sto bi ostanalo od nea vo smisla ne gi biva kako vojska, isto kako sto za Amerikancite nikoj ne vika deka ne gi biva zatoa sto zaminale od Afganistan. Vojskata si go napravi svoeto, posle e na politicarite.
Mislam se razbirame.
Реално мислиш дека ако ја бранеа прописно Харковската област со доволно војска, Химарсите ќе направеа разлика? Јас мислам дека не. Дури и си мислам дека Русите не ни пробале да бранат, како што кажуваат, дури и пред да почне нападот почнале да се припремаат да се повлечат заедно со цивилите.Химарсите беа предуслов за победата во Харков.
Прво ги браниш дека поарно со старо оружје војуваат а потоа не ти се ни верува во веста.
Ако беа Украинци исто ли ќе викаше?
Ве разбирам дека сте пристрасни, ама не мора да сте лицемерни
Зарем до толку се зависни?Доволно ќе им биде на барем еден ден да им ја секнат продажбата на американски долари, па инфлацијата во евро-зоната да рипне повисоко од Монт Еверест.
Потоа ќе си се вратат назад во стадото, подготвени за масовно стрижење по мерка на американскиот бербер, не им треба воена интервенција на европските овци.
So ogled na propagandata kako najmoknjoto oruzje na zapadot, ili edno od najmokjnite, poprilicno e bitno so misli Vlade, Jamajka, Djon ili tamu nekoj kozoebac. Da ne bese bitno, nemase ni da znaeme deka nekoj nekade napadnal.Те сваќам, ама мислам дека како што политичарите го решиле тоа за Авганистан, или поточно тендер-олигархијата. Така и политичката врхушка решила на ваков начин да се справува со Украина. Не е важно што ќе мислат јамајка и владе. Важно е каков ќе им испадне ним есапот. Америка можеше да ги реши козебачите за 2 месеци, ама реши да седи 20 години. Исто и Русија. Може сакаат да ја тренираат војската, оружјата... што и да е.
Абе владе, со оглед на тоа дека знаеме кое е најјакото оружје на САД, нели мислиш дека што и да направи Русија, на крајот пропагандата ќе ја прикаже како неспособна, што всушност и се случува. И јас мислам дека тоа им е јасно на Русите, па едноставно си играат како што ним им одговара највеќе.So ogled na propagandata kako najmoknjoto oruzje na zapadot, ili edno od najmokjnite, poprilicno e bitno so misli Vlade, Jamajka, Djon ili tamu nekoj kozoebac. Da ne bese bitno, nemase ni da znaeme deka nekoj nekade napadnal.
Drugo e za prosecen zapadnoevropeec ili amerikanec ako ovie gi razbucaja po kratka postapka, drugo e vaka koga si igraat vojna.
Ништо чудно, треба да се види колку од тие пари навистина стига до Украина, а колку иде како провизија.Не знам дали фативте една интересна изјава на Зеленски пред некој ден. Зеленски вели дека од САД добиваат 1,5 милијарда долари неповратна помош на месечно ниво.
Jamajka, pred faktite i bogovite molcat.Абе владе, со оглед на тоа дека знаеме кое е најјакото оружје на САД, нели мислиш дека што и да направи Русија, на крајот пропагандата ќе ја прикаже како неспособна, што всушност и се случува. И јас мислам дека тоа им е јасно на Русите, па едноставно си играат како што ним им одговара највеќе.
По која цена?Jamajka, pred faktite i bogovite molcat.
Mozeja da jadat gomna do beskraj, no rusko zname na granicen premin so Polska i Germanija bi bilo poprilicno demotiviracki za bilo koj amerikanec ili evropjanin, da ne zboram za random nekoj od Afrika, Azija ili Juzna Amerika .
Ако го разбрав добро мислам дека овие средства се на страна од воената помош што им ја даваат која до сега е околу 50 милијарди долари. Мене тоа ми беше од интересно од друг аспект, а тоа е дека самото функционирање на Украина како држава односно нејзиниот државен и административен апарат е сериозно зависно од неповратна (Американска) помош. Пополека се претворија во Јужен Виетнам.На америте војната во Авганистан ги кошташе околу 200 милијарди на годишно ниво. Најмал проблем е милијарда или две на Украина месечно, само да има месо за гинење.