Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Нема aux. Не сакам да изведувам.

Да, но не нуделе монтажа. Јас ќе заебам нешто.
Најдобро оди си во Скопје и плати си кај некои професионалци отколку да се моташ низ Прилеп кај учени недоучени.

- од искуство ти кажуем.

Така си купив радио за пежо, на монтажата "мајсторот" требаше да ги преврзува жиците пошто адаптерот не одговараше и додека чачкаше направи краток спој па ми го заеба софтверот на компјутерот. После колата палење ЈОК. Па едвај најдов друг електричар да ја среди колата. Сега работи ама левите звучници едвај се слушаат па на баланс +3 има некоја рамнотежа, што ме наведува да мислам дека на два излеза ги има врзано 4те звучници. Барај си професионалци за да не те боли глава.

Поздрав

Здраво, ме интересира дали некој знае колкав е % за амортизација на лимарија конкретно 5та врата гепек за возило старо 6г оставено да се прави во овластен сервис преку осигурителна компанија поради европски . Поздрав

секвент плин кога ја гасиш колата го дава звучниот сигнал исто како кога останала колата без плин(има плин во боцата нормално)

зошто почна да го дава сигналот има некој искуство

секвент плин кога ја гасиш колата го дава звучниот сигнал исто како кога останала колата без плин(има плин во боцата нормално)

зошто почна да го дава сигналот има некој искуство
За сервис ти е најверојатно, отиди

За сервис ти е најверојатно, отиди
каков сервис поточно, што би менувале........ потрошњата не е промената, колата си вози станард без гушење или намалена сила, односно ништо не се забележува дека треба нешто да се менува

каков сервис поточно, што би менувале........ потрошњата не е промената, колата си вози станард без гушење или намалена сила, односно ништо не се забележува дека треба нешто да се менува
Па и без плински уред колата супер си работи па еднаш годишно или на Х километри мењаш уље (а може и не мењаш од кај да знаеме)
99% дека е само да идеш на плинар ќе се закачат со компјутер ќе прочита податоци грешки и слично ќе ти ресетира “плинската километража” и ќе си продужиш како ништо да не било уште една година или помалку зависи колку возиш

Еве совет од Мирко кои половни автомобили со бензински мотори треба да се избегнуваат за купување:

Филтерче некое, гумички, мембрани, зависи што како треба и ќе ти ресетира км за следен сервис

На околу 4 илјади вртежи во 5 брзина колата губи сила и можеш гас педалата да ја стиснеш до крај ама џабе, дали знае некој што може да биде проблемот?

Се работи за Пунто Ево 2011 бензин/фабрички плин. Прво мислев дека е до плинот нешто ама истото и на бензин ми го прави, не можам да излезам на автопат ко човек. Однесена е неколку пати на мајстор ама не можат да го лоцираат точно проблемот.

На околу 4 илјади вртежи во 5 брзина колата губи сила и можеш гас педалата да ја стиснеш до крај ама џабе, дали знае некој што може да биде проблемот?

Се работи за Пунто Ево 2011 бензин/фабрички плин. Прво мислев дека е до плинот нешто ама истото и на бензин ми го прави, не можам да излезам на автопат ко човек. Однесена е неколку пати на мајстор ама не можат да го лоцираат точно проблемот.
провери дали гуши моторот и во другите брзини...2-ра, трета....

ако гуши највероватно е сензор, најчесто МАФ

провери дали гуши моторот и во другите брзини...2-ра, трета....

ако гуши највероватно е сензор, најчесто МАФ
Ајде ќе пробам баш, инаку заборавив да пишам дека откако ќе се случи проблемов само ја гасиш колата и палиш од ново и сѐ си функционира.

може да е до компјутерот нешто заебан. Ретко се дешава али знае да биде проблем понекад.

Vakvi problwmi vo Srbija na primer gi rešavaat taka što stavaat Lap top povrzan na kolata i ja vozat. Taka gi merat site parametri na kolata

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom