Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

• Креатор на темата Креатор на темата ASimov
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво, дипломската запишана во летниот семестар до кога крајно може да се брани?
И дали може од ново да се запише одма во наредниов зимски семестар?
Не можеш.

Здраво, дали ќе може некој да ми објасни со колку положени предмети од прва година се запишува втора и дали ако имам положено само 2-3 предмети од 1 семестар ќе може да слушам предмети од 3 семестар или ќе треба да ги презапишам и повторно да ги слушам предметите кои ги немам положено од 1. И дали е можно да се квадрира година и како функционира тоа.

со колку положени предмети од прва година се запишува втора
Нема услов

дали ако имам положено само 2-3 предмети од 1 семестар ќе може да слушам предмети од 3 семестар или ќе треба да ги презапишам и повторно да ги слушам предметите кои ги немам положено од 1
Ако не положеш предмети од 1 семестар, во трет ќе треба да ги презапишеш тие шо ги немаш положено.
Автоматски споено мислење:

И дали е можно да се квадрира година
Не

Здраво, ако веќе сме ги однеле сите потребни документи што се подразбира под последната активност "Запишување на кандидатите" ? дали пак треба да се носи нешто и дали мора лично?

Последно уредено:
Дали некој знае да прави проекти по Екоинформатика ? :)
и мала помош ако може, Дианс немам потпис бидејки лидерот на нашата група нема прикачено доволно лабс/домашни за да добиеме потпис. Што да се прави ?

Дали некој знае да прави проекти по Екоинформатика ? :)
и мала помош ако може, Дианс немам потпис бидејки лидерот на нашата група нема прикачено доволно лабс/домашни за да добиеме потпис. Што да се прави ?
Ќотек за лидерот

Не, освен ако не се задолжителни и на новиот смер.
А што ќе биде со тие што ќе ги оставам од стариот и не ги полагам, пример ако одам од КИ на ПИТ, на ПИТ не ми требаат Дизајн на дигитални кола, Физика и Калкулус 1, значи во минус ќе сум 18 ЕКТС (од прв семестар) па после ќе морам да ги надополнам тие кредити со земање 6ти предмет 3-4 семестра или евентуално запишување 9 семестар така ?

А што ќе биде со тие што ќе ги оставам од стариот и не ги полагам, пример ако одам од КИ на ПИТ, на ПИТ не ми требаат Дизајн на дигитални кола, Физика и Калкулус 1, значи во минус ќе сум 18 ЕКТС (од прв семестар) па после ќе морам да ги надополнам тие кредити со земање 6ти предмет 3-4 семестра или евентуално запишување 9 семестар така ?

Ако ти се положени тие, ќе ти се бројат кредитите како изборен да ти биле.
Ако не ти се положени, ќе си запишеш други (задолжителните од ПИТ прво, па следно изборни) па понатаму ќе дополнуваш со кредити. Важно на крај мора 180/240 кредити да имаш.

Некој да ми препорача и да ми даде контакт од професор кој што спрема за предметот напредно програмирање?

Здраво, дали знаете како е процедурата за останување во државна квота? Колку треба да имам положени предмети од прв и втор семестар?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom