Нема никакво ограничување.Дали има некое временско ограничување за колку години мора да го завршиш факултетот? (Имам слушано дека е 8 години ама може да е маалска фора)
contact@finki.ukim.mkЗдраво, дали би можел некој да ми го пише емаилот од ФИНКИ? Не можам да го најдам на нивната страна.
Dali sega na 30ti se nosat dokumenti na fax za upis ili dovolno e samo online prijava pa otkako ke se objavat rezultati togas da se nosat dokumenti?
I uste edno prasanje ako znae nekoj zatoa sto ne pisuva tuka. Dali moze nekoj drug da gi odnese ili mora licno?Информација за уписот на нови студенти на ФИНКИ | ФИНКИ
Ве информираме дека заради поефикасно процесирање на документите за упис, а согласно точка XI од конкурсот за упис на УКИМ, документите ќе се носат физички во просториите на ФИНКИ во деновите за упис, 30 и 31ви Август од 9 до 14:30 часот. Потребните документи, како што е наведено на конкурсот...www.finki.ukim.mk
И јас сакав истото да го прашам, дали некој има повеќе инфо за ова ?I uste edno prasanje ako znae nekoj zatoa sto ne pisuva tuka. Dali moze nekoj drug da gi odnese ili mora licno?
I uste edno prasanje ako znae nekoj zatoa sto ne pisuva tuka. Dali moze nekoj drug da gi odnese ili mora licno?
Може и некој друг да ги однесе. Не мора лично.И јас сакав истото да го прашам, дали некој има повеќе инфо за ова ?
Не само слушан. Од непарен семестар само други предмети од непарен семестар се со предуслов положен.Може ли некој да ми каже дали за запишување на АПС мора да е положено ООП ?
Од тие што ги наброја шаблони вреди, диг немам слушано, а другите два се само за кредити. УТП има база од каде шо се паѓаат прашањата ама лабс се мн захтевни и се губи дефинитивно мн време а без нив тешко се полага. Економија онлајн имавме исто база ама последнава година се паднаа мн прашања шо ги немаше во базата, и беше потешко да се фати оценка. За предметиве има Предметник, или прашувајте на дискорд каналот на финки, каде шоо дефинитивно ќе добиете одговор од повеќе студенти и мн побрзо.Nekoj da mi kaze nesto poveke za nekoj od predmetite digitalizacija, ekonomija za IKT inzeneri, upravuvanje so tehnicka poddrska, sabloni za dizajn na korisnicki interfejsi. Sto se uci i dali vredi da se bira kako izboren predmet vo 3 semestar?
не, доволно е да е слушанМоже ли некој да ми каже дали за запишување на АПС мора да е положено ООП ?