- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 45.347
- Поени од реакции
- 84.557
Ова е албанска влада која си брка свои бизниси.
Ме мучат неколку прашања:
НАТО, бе што мислите дека ќе не' гали?
Децата на оваквите треба да ги пуштаат во софистицирани,културни и неолиберални класови како оние во Грчец и Кондово.Шо подалеку од заостанатите провинцијалци.
Ни едно прашање нема да има вистински одговор, затоа што вистината за "зделкава" е всушност пари за НАТО-рекет. Исто како и ова лани во вредност од 210 милиони долари:Ме мучат неколку прашања:
1. Како ќе се изведе таа одбрана (со кои оружја)?
2. Дали одбраната ќе се однесува на ракети испукани од С. Кореја, Иран и Тринидад и Тобаго?
3. Дали одбраната ќе влијае на климатските промени и на екологијата во „севернава„?
4. Кој би ја напаѓал „севернава„, кога не знае каде е нејзината географска положба на атласот?
Однапред и‘ благодарам на Славјанка за дадените одговори...
Ти стварно веруваш дека ова се дешава само последниве 3-4 години?Za toa si glasavme be, sto ne e jasno. Ne pobedi SDSM vo Aracinovo za djabe.
Sto e do mene, alal neka si ja trosat.
Jas ne se sekjavam koga nealbanska partija pobedila na izbori vo Aracinovo. Ti ako znaes ete prosvetli me.Ти стварно веруваш дека ова се дешава само последниве 3-4 години?
Ако ти кажам дека и во на Љубчо времето не плаќаа ништо, може филмот да ти го скршам…
Или мислиш дека кога Паторот со фамилијата владееја, таму до 15-ти сите сметки платени им беа?!
Исти се Владе! Знам дека те боли и дека не признаваш, ама исти се! Иста пара лице и опачина! Курто и Мурто!
https://telma.com.mk/2022/07/30/mazutot-kje-topli-no-i-ekstremno-kje-zagaduva/После најавите дека Топлификација ќе се враќа на мазут, и на 2 месеци пред почеток на грејна сезона, сеуште нема фирма која ќе го превземе затоплувањето на Скопје.
ЕСМ сега треба да регистира нова фирма, која ќе почне со работа бог знае кога, па додека ги истераат сите тендери за набавка, веќе ќе бидеме у длабока зима.
Вработените што беа во БЕГ не знаат дали повторно ќе ги имаат истите работни места, и можно е да бидат сите избркани.
Комуњарите буквално работат без план и можно е да го остават Скопје без парно оваа зима.
Тоа важи само кога се во опозиција, а Вмро на власт. Сега е обратно и се охлебани по разни министерства.https://telma.com.mk/2022/07/30/mazutot-kje-topli-no-i-ekstremno-kje-zagaduva/
Кај се сега зелените, невладините, либтардите и останат џган да гукнат нешто за екологијата?
pa toa e celta de... ke ja krivat posle gradonacalnickata dur starcive umiraatПосле најавите дека Топлификација ќе се враќа на мазут, и на 2 месеци пред почеток на грејна сезона, сеуште нема фирма која ќе го превземе затоплувањето на Скопје.
ЕСМ сега треба да регистира нова фирма, која ќе почне со работа бог знае кога, па додека ги истераат сите тендери за набавка, веќе ќе бидеме у длабока зима.
Вработените што беа во БЕГ не знаат дали повторно ќе ги имаат истите работни места, и можно е да бидат сите избркани.
Комуњарите буквално работат без план и можно е да го остават Скопје без парно оваа зима.
Kje ima parno i vrabotenite nema da gi izgubat mestata.После најавите дека Топлификација ќе се враќа на мазут, и на 2 месеци пред почеток на грејна сезона, сеуште нема фирма која ќе го превземе затоплувањето на Скопје.
Од каде си толку сигурен?Kje ima parno i vrabotenite nema da gi izgubat mestata.