Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.149
Поени од реакции
5.362
Ме мучат неколку прашања:

1. Како ќе се изведе таа одбрана (со кои оружја)?
2. Дали одбраната ќе се однесува на ракети испукани од С. Кореја, Иран и Тринидад и Тобаго?
3. Дали одбраната ќе влијае на климатските промени и на екологијата во „севернава„?
4. Кој би ја напаѓал „севернава„, кога не знае каде е нејзината географска положба на атласот?

Однапред и‘ благодарам на Славјанка за дадените одговори...

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.674
Поени од реакции
37.659
НАТО, бе што мислите дека ќе не' гали?

... за некој месец нема да ме чуди да тие 66 милиони евра стопени во противракетни боеви глави ќе отпатуваат како наша донација во Украина, а ние овде нема леб да јадеме има да се блокираме зимскиов период без струја, па па па.
П.С.
...морам да ја приметам и потенцирам ,,лепршавата,, коса на нашата министерка за одбрана кога давала интервју, посебно погледот ми отиде на притисокот на копчето кое одвај и ја држи кошулата закопчена што не е пречка да се наѕираат градите мислејќи во себе ,,ќе пукне,, ,,нема да пукне,, , ,,ќе пукне,, ...,,нема да пукне,, :love:
...иначе би предложила да се купи и подморница со неколку стотини торпеда, јест да немаме море, ама никад не се знае од каде доаѓа нападот! :D

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Член од
1 декември 2014
Мислења
2.332
Поени од реакции
4.623
Студира на некоја претседателска руска академија, се пишал од лдп и зборува за еу вредности и лошата Русија.
Абе барикади треба да се постават за ваквиве и секако,неџат да го спомене у некој статус.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.159
Поени од реакции
5.933
Ме мучат неколку прашања:

1. Како ќе се изведе таа одбрана (со кои оружја)?
2. Дали одбраната ќе се однесува на ракети испукани од С. Кореја, Иран и Тринидад и Тобаго?
3. Дали одбраната ќе влијае на климатските промени и на екологијата во „севернава„?
4. Кој би ја напаѓал „севернава„, кога не знае каде е нејзината географска положба на атласот?

Однапред и‘ благодарам на Славјанка за дадените одговори...
Ни едно прашање нема да има вистински одговор, затоа што вистината за "зделкава" е всушност пари за НАТО-рекет. Исто како и ова лани во вредност од 210 милиони долари:

Член од
14 август 2018
Мислења
4.971
Поени од реакции
11.270
Za toa si glasavme be, sto ne e jasno. Ne pobedi SDSM vo Aracinovo za djabe.
Sto e do mene, alal neka si ja trosat.
Ти стварно веруваш дека ова се дешава само последниве 3-4 години? :eek:
Ако ти кажам дека и во на Љубчо времето не плаќаа ништо, може филмот да ти го скршам…
Или мислиш дека кога Паторот со фамилијата владееја, таму до 15-ти сите сметки платени им беа?!
Исти се Владе! Знам дека те боли и дека не признаваш, ама исти се! Иста пара лице и опачина! Курто и Мурто!

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.343
Поени од реакции
24.011
Ти стварно веруваш дека ова се дешава само последниве 3-4 години? :eek:
Ако ти кажам дека и во на Љубчо времето не плаќаа ништо, може филмот да ти го скршам…
Или мислиш дека кога Паторот со фамилијата владееја, таму до 15-ти сите сметки платени им беа?!
Исти се Владе! Знам дека те боли и дека не признаваш, ама исти се! Иста пара лице и опачина! Курто и Мурто!
Jas ne se sekjavam koga nealbanska partija pobedila na izbori vo Aracinovo. Ti ako znaes ete prosvetli me.
I drugo, ako tamu ne plakjale smetki nikogas dosega, so pak sega vi tekna da dramatizirate i da se pritresvate. Sto se smeni vo megjuvreme.
I aman so toa isti bile ta isti bile. Ako si ja tesite dusata kao ete za koj i da sum glasal ( a ste glasale za SDSM) isto ke bese posto kurto i murto muabet, ok sfakjam inaku poprilicno pateticni ste so toj muabet. Ni oddaleku ne se isti niti e isto pred i posle 2017 ili koga bese.
A ako mislis na sega, da isti se ali vprocem neli toa bese i idejata. Bilo kako bilo ne gledam pricina za placipicenje bas sega posto kako prvo od sekogas ne plakjale,a kako vtoro kurto i murto muabet ili sto i da e.
I ni oddaleku ne me boli tolku kolku ocigledno vas ve boli.
Mene mirna mi e dusata, ne me grizi sovesta, nemav samo najdobri nameri i ne srusiv rezim so penkalo i kako rezultat na toa da gi dovedam ovie umrenite na vlast pa sega da se pritresvam ko eden kup tuka.
Zatoa ti velam, alal neka im e, so zdravje i so srekja da si ja trosat uste mnogu mnogu godini.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.913
Поени од реакции
40.845
После најавите дека Топлификација ќе се враќа на мазут, и на 2 месеци пред почеток на грејна сезона, сеуште нема фирма која ќе го превземе затоплувањето на Скопје.

ЕСМ сега треба да регистира нова фирма, која ќе почне со работа бог знае кога, па додека ги истераат сите тендери за набавка, веќе ќе бидеме у длабока зима.

Вработените што беа во БЕГ не знаат дали повторно ќе ги имаат истите работни места, и можно е да бидат сите избркани.

Комуњарите буквално работат без план и можно е да го остават Скопје без парно оваа зима.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.590
Поени од реакции
9.230
После најавите дека Топлификација ќе се враќа на мазут, и на 2 месеци пред почеток на грејна сезона, сеуште нема фирма која ќе го превземе затоплувањето на Скопје.

ЕСМ сега треба да регистира нова фирма, која ќе почне со работа бог знае кога, па додека ги истераат сите тендери за набавка, веќе ќе бидеме у длабока зима.

Вработените што беа во БЕГ не знаат дали повторно ќе ги имаат истите работни места, и можно е да бидат сите избркани.

Комуњарите буквално работат без план и можно е да го остават Скопје без парно оваа зима.
https://telma.com.mk/2022/07/30/mazutot-kje-topli-no-i-ekstremno-kje-zagaduva/
Кај се сега зелените, невладините, либтардите и останат џган да гукнат нешто за екологијата?

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.913
Поени од реакции
40.845

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.698
Поени од реакции
25.100

pa toa e celta de... ke ja krivat posle gradonacalnickata dur starcive umiraat

Член од
17 август 2011
Мислења
10.358
Поени од реакции
18.471

Kje ima parno i vrabotenite nema da gi izgubat mestata.

Kajgana Shop

На врв Bottom