Утринска рутина

Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.527
Поени од реакции
3.664
Изгледа јас најрано се будам од тука додека не се појави некој пекар да пише :D

Немам некоја посебна рутина..
4:25 ѕвони алармот, директ вц, чаша вода и 5 сум веќе испаднат, кафе и појадок околу 7 на работа и тоа е тоа

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.001
Поени од реакции
83.385
Се будам неколку часа по изгревањето на сонцето, како и сите други. Отворам очи и гледам. Ако ми е познато све околу мене, значи сум дома. Но, премногу често знае да не е така.

Покушавам да станам, во комбинација со сите сајд ефекти од ноќешната конзумациија на суплементи и здрава храна. Иако ми се врти у глава, спретно ги скокам повраќаниците околу мене, мада обавезно притоа ќе згазнам врз нечиј дел од тело. За среќа, станува збор за полумртваци, на кои минорен проблем у моментов им е тоа што некој згазнал врз нивна рука.

Си ја ноѓам облеката. Или барем мислам дека си ја наоѓам и излегувам да си ја барам колата.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.818
Поени од реакции
6.404
Станувам 5.30, алармот ме иритира иако имам клаено што е можно посмирувачка мелодија да ме буди. Телефонот ми е дислоциран во последното ќоше во собата, за да морам да станам и да одам до него, стратегија која 'треба' да ми гарантира расонувањe, а не веднаш враќање в кревет.

Се туширам со гел од Лореал за мажи, тој шо мириса 'на мраз' и ја лади кожата на - 4С, посебно на ташакот. После тоа трк в кујна, клавам зелен чај. Не пијам кафе со години, вкусот на кафето е сон, неможам да го пијам, ми ствара болка во желудникот. Супститут најдов во зелениот чај, дознав дека во чаша зелен чај има 30 мг кофеин, а во чаша кафе 90 мг, што значи зелениот чај ми дава доволно кик без да ме печи стомакот. Плус во него има и други супстанци шо наводно држат млад. Причина зошто Јапoнците и Кореанците се згодни и на 90ет. Косата не ја сушам со фен, иако имам посебен од швајцарско производство. Ја оставам природно да се исуши, ако не, ја врзувам во bun , што после работа ми дава диви локни па сместа сум ready to mingle, дури и ако првото нешто после работа ми е купување на намирници.
Педерскиот дел од мене кој ми е најдраг - некогаш одбирам алишта уште од вечерта. Сега на пример овде залади, па знам дека на нареден состанок ќе носам темно син плетен џемпер произведен Калифорнија, со кафени чевли, фармерки од Dsquared. На градите Хуго Бос.
На лицето пред работа оди серум од француски Биотерм.

OMG!!

Пилот
Член од
27 февруари 2017
Мислења
2.724
Поени од реакции
2.493
Станувам 5.30, алармот ме иритира иако имам клаено што е можно посмирувачка мелодија да ме буди. Телефонот ми е дислоциран во последното ќоше во собата, за да морам да станам и да одам до него, стратегија која 'треба' да ми гарантира расонувањe, а не веднаш враќање в кревет.

Се туширам со гел од Лореал за мажи, тој шо мириса 'на мраз' и ја лади кожата на - 4С, посебно на ташакот. После тоа трк в кујна, клавам зелен чај. Не пијам кафе со години, вкусот на кафето е сон, неможам да го пијам, ми ствара болка во желудникот. Супститут најдов во зелениот чај, дознав дека во чаша зелен чај има 30 мг кофеин, а во чаша кафе 90 мг, што значи зелениот чај ми дава доволно кик без да ме печи стомакот. Плус во него има и други супстанци шо наводно држат млад. Причина зошто Јапoнците и Кореанците се згодни и на 90ет. Косата не ја сушам со фен, иако имам посебен од швајцарско производство. Ја оставам природно да се исуши, ако не, ја врзувам во bun , што после работа ми дава диви локни па сместа сум ready to mingle, дури и ако првото нешто после работа ми е купување на намирници.
Педерскиот дел од мене кој ми е најдраг - некогаш одбирам алишта уште од вечерта. Сега на пример овде залади, па знам дека на нареден состанок ќе носам темно син плетен џемпер произведен Калифорнија, со кафени чевли, фармерки од Dsquared. На градите Хуго Бос.
На лицето пред работа оди серум од француски Биотерм.
Заборави да пишеш како го ставаш ролексот, дали се прскаш со килиан или рожа, и како пиеш моет додека го чекаш мерцедесот од 2022 да се загрее.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.818
Поени од реакции
6.404
Во Германија, Франција и земјата на производство Швајцарија, важи правилото дека само Арапи носат Ролекс, најчесто туристи кое дошле да видат Дрво/Шума во Швајцарија. Ние носиме часовници префрлани од генерација на генерација, па макар и најефтини.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.125
Поени од реакции
30.210
Станувам на утро во 7 часот. Доколку моето лице е малку подуено од спиење, ставам пакетче мраз на него додека ги правам моите стомачни. Сега можам до 1000 да направам. Од кога ќе го извадам мразот, ставам лосион за длабоко чистење на кожните пори. Потоа се туширам и користам активиран лосион за моето тело. Потоа купка со мед и бадем. На лицето ставам гел за ексфолијација. Потоа ставам маска од мента и ја оставам додека го спремам остатокот од мојата рутина.
Потоа користам крема за хидратација, па крема за анти стареење, проследена повторно од хидратантна крема за заштита.

Постои идеја за Дарлинг, некаква апстракција, но не постои вистинска јас. Само ентитет, нешто илузорно. Иако можам да го скријам мојот студен поглед, и можеш да се ракуваш со мене и да почувствуваш месо кое го допира твоето, и можеби чувствуваш дека нашите животи можат да се споредат, јас едноставно не сум таму.

OMG!!

Пилот
Член од
27 февруари 2017
Мислења
2.724
Поени од реакции
2.493
Во Германија, Франција и земјата на производство Швајцарија, важи правилото дека само Арапи носат Ролекс, најчесто туристи кое дошле да видат Дрво/Шума во Швајцарија. Ние носиме часовници префрлани од генерација на генерација, па макар и најефтини.
Вие Германците, Французите и Швајцарците ли?

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.818
Поени од реакции
6.404
Хеј, во семејство имаме швајцарски часовник чуван од рани 70ти, уште работи, во 4 децении не бил поправан ни еднаш. :ljubove: Не е Ролекс. Непознат производител. Еден од предците ни работел во Берн. Штета шо се вратил во помочаната Југославија. Сега че се прозивав Атемберг. Ноут ту селф да го заборам еднаш засекогаш канцерот на Европа.

Пардон. канцерот под Европа.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.431
Поени од реакции
17.777
Станувам на утро во 7 часот. Доколку моето лице е малку подуено од спиење, ставам пакетче мраз на него додека ги правам моите стомачни. Сега можам до 1000 да направам. Од кога ќе го извадам мразот, ставам лосион за длабоко чистење на кожните пори. Потоа се туширам и користам активиран лосион за моето тело. Потоа купка со мед и бадем. На лицето ставам гел за ексфолијација. Потоа ставам маска од мента и ја оставам додека го спремам остатокот од мојата рутина.
Потоа користам крема за хидратација, па крема за анти стареење, проследена повторно од хидратантна крема за заштита.

Постои идеја за Дарлинг, некаква апстракција, но не постои вистинска јас. Само ентитет, нешто илузорно. Иако можам да го скријам мојот студен поглед, и можеш да се ракуваш со мене и да почувствуваш месо кое го допира твоето, и можеби чувствуваш дека нашите животи можат да се споредат, јас едноставно не сум таму.
American psycho?

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.818
Поени од реакции
6.404
Станувам во 11ет часот. Доколку моето лице е малку подуено од спиење, се шлакнувам со вода над мијалникот, после прдам и напоредно се згрчувам во лицето, му намигам на огледалото и одма се осеќам подобро. Тоа ми е рутина за пафи лице веќе 18ет години. Имам 37 години, неможам да направам ни 4 стомачни. Наместо со стомачни, утрото ми почнува со крали марко, ждригам длабоко. Не се бричам, не ставам лосион за длабоко чистење на кожните пори. Се туширам за 2 минути и користам шампон од бреза спакуван во 7 литри. На лицето ставам 10 тони Нивеа и сум реди ту гоу.

Постои идеја за Просечниот, никаква апстракција, каде сепак постои вистинсиот јас. Ентитет, нешто реално. Иако неможам да го скријам мојот студен поглед, ти неможеш да се ракуваш со мене и да почувствуваш месо кое го допира твоето, можеби чувствуваш дека нашите животи можат да се споредат. Јас едноставно сум секој втор лик од пастелниот излупен скопски станбен солитер.

Kajgana Shop

На врв Bottom