Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Паразитите од ДУИ не чинат 50 милиони евра

Ај нека каже шиптараната од форумов до каде планираат да идат, да знаеме чисто уште колку време ќе ги раниме.

@puno @Ali Pasha @Dardan-ia
Ако некој треба да жали по државава во случај да ја растурат или припојат кон Бугарија тоа се албанците.Вакви бенефити ни едно малцинство а богами ни еден народ нема во никоја друга држава.Па пази богати Пуно уште вика србите на Косово имале повеќе права од нив во Македонија.Како бе дозволиме ваков курташак да си играат со нас?.Вакви заебанции во Грција се незамисливи,а пак грците да ти биле демократи а ние шовинисти.

Борат

Сагдиев
Член од
22 јули 2019
Мислења
1.225
Поени од реакции
661
Ако некој треба да жали по државава во случај да ја растурат или припојат кон Бугарија тоа се албанците.Вакви бенефити ни едно малцинство а богами ни еден народ нема во никоја друга држава.Па пази богати Пуно уште вика србите на Косово имале повеќе права од нив во Македонија.Како бе дозволиме ваков курташак да си играат со нас?.Вакви заебанции во Грција се незамисливи,а пак грците да ти биле демократи а ние шовинисти.
А пази тоа и Груевски и Бранко и ЛубЧо и Бучковски и Шекеринска и ЗаеФ и Ковечевски го праеле со умисла. Али заради губење работно место или тендер или гола егзистенција ПА СИ ГИ ГЛАСАМЕ.

Член од
1 декември 2014
Мислења
2.320
Поени од реакции
4.598

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.990
Поени од реакции
5.140
Тоа е поентата не е се до бројката има и филозофија тука. Да поднесувам финаниски извештај не мислам.
Но има и филозофија многу зависи што сакаш. Многу погрешна филозофија и менталитет имаат македонците тоа е главниот проблем. Затоа се исфрустирани и несреќни. Сега би требало да почнам и со филозофија па и источни религии ама ептен е тоа офтопик дури и за мене. Отворив тема за ова...ама сите тупат за некои глупости тука.
Сакаш да кажеш дека во севернава вукојебина може фино да се живее и од философија? Е која е таа, дај кажи ми, не‘ам време за чекање, сакам веднаш да станам материјално богат, а уз пут и среќен...благодарам.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
Секој шиптаp во северната треба да ги има на ѕид: Хавиер СолаЊа, Џорџ Робертсон, американските претседатели, плус сите премиери/претседатели кои биле на чело на оваа територија во последните 20-30 години. Да не беа американците во 2001ва, на последниов попис немаше да ги има ни 5%, а не уште да се закануваат и да бараат вработување за ретардирани инцесоидни ропаци.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.785
Поени од реакции
5.060
Сакаш да кажеш дека во севернава вукојебина може фино да се живее и од философија? Е која е таа, дај кажи ми, не‘ам време за чекање, сакам веднаш да станам материјално богат, а уз пут и среќен...благодарам.
Либертаријанизам и Будизам. Тоа е одговорот. Барем мене ми делува.
Автоматски споено мислење:

Не умеат сите луѓе да праат пари, знам луѓе и фамилии кои скроз пропаднале финансиски поради крајно лоши прогнози, проценки и постапки. Вложување на цели свои повеќе-децениски животни заштеди или во пропали бизниси, акции или па во мртов капитал (недвижнини)...
Па и човек да инвестира, се инвестира ситна пара, а не све до коска и после трт појео вук овце.
Ок е да се банкротира не е лошо. Без ризик нема успех. Јас 2-3 пати сум имал и негативна вредност на севкупен паричен имот. Т.е. несолвентност па сум продолжил. И Трамп има банкротирано неколку пати.

Последно уредено:

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.524
Поени од реакции
24.800
Либертаријанизам и Будизам. Тоа е одговорот. Барем мене ми делува.
Автоматски споено мислење:

Ок е да се банкротира не е лошо. Без ризик нема успех. Јас 2-3 пати сум имал и негативна вредност на севкупен паричен имот. Т.е. несолвентност па сум продолжил. И Трамп има банкротирано неколку пати.

ti mora da si razveden bar ednas stom si bil tehnicki u bankrot... so tvojte trosacki filozofii ne gledam kako drugcie bi se desilo

Член од
28 јули 2021
Мислења
34
Поени од реакции
118
Во Македонија се менуваат генерациите а со тоа и животот а со тоа и нивото на толеранциија кога некој те гази.

Постарите генерации ( baby boomers и Generation X) многу често ќе ти речат ај бе сите крадат,остај ги нека крадат или пак тие се заштитени мечки, или сличен муабет на овие.

Кај поновите генерации (Millenials и Generation Z) веќе овие муабети можеш помалце да ги слушнеш, а и нивото на толеранција кога некој те гази е помал.

Со тек на време како првите две постари генерации ќе ги снемува од политиката а со тоа ќе доаѓаат вторите две помлади генерации,така овие бркања од работа без доаѓање на работа и земање плата(случај комунална) и други ситни и покрупни "истерување правдина" се повеќе и повеќе младата генерација ќе ја направат отпорна на закани или наредби или уцени.

Поентата на сето тоа е сите паразити во државата сега ќе им биде последен и најдобар за паразитирање..

Веќе ПРОТИВ паразитирањето на грб на народот (во администрација) ќе стане честа појава бркање од работаи со тек на време ќе се чисти цел шлајм и тука во Македонија и насекаде.

Така да драги арнаути,цигу лигу,торбеши и други по јавни и по скриени душмани што и мислат лошо на Македонија ..нека се спремат за тоа што следи.

Можеби судии,обвинители и институции ќе потфрлат..ама генерациите ќе си ја направи својата работа.

Член од
15 февруари 2019
Мислења
1.016
Поени од реакции
4.030
Во Македонија се менуваат генерациите а со тоа и животот а со тоа и нивото на толеранциија кога некој те гази.

Постарите генерации ( baby boomers и Generation X) многу често ќе ти речат ај бе сите крадат,остај ги нека крадат или пак тие се заштитени мечки, или сличен муабет на овие.

Кај поновите генерации (Millenials и Generation Z) веќе овие муабети можеш помалце да ги слушнеш, а и нивото на толеранција кога некој те гази е помал.

Со тек на време како првите две постари генерации ќе ги снемува од политиката а со тоа ќе доаѓаат вторите две помлади генерации,така овие бркања од работа без доаѓање на работа и земање плата(случај комунална) и други ситни и покрупни "истерување правдина" се повеќе и повеќе младата генерација ќе ја направат отпорна на закани или наредби или уцени.

Поентата на сето тоа е сите паразити во државата сега ќе им биде последен и најдобар за паразитирање..

Веќе ПРОТИВ паразитирањето на грб на народот (во администрација) ќе стане честа појава бркање од работаи со тек на време ќе се чисти цел шлајм и тука во Македонија и насекаде.

Така да драги арнаути,цигу лигу,торбеши и други по јавни и по скриени душмани што и мислат лошо на Македонија ..нека се спремат за тоа што следи.

Можеби судии,обвинители и институции ќе потфрлат..ама генерациите ќе си ја направи својата работа.
Многу убаво си забележал.

Би те дополнил, новите генерации не се учени на ретардираното и уназадено 'братство&единство' и 'абе и они се луѓе' туку ги сметаат шиптаpите и останатиот шлајм за дивјаци и немаат трпение кон нив.
Жив пример е Димче кој како млад левичар ги моча од керамиди, тек што ќе биде кога некоја од десничарските партии ќе се освежи со млада крв

Како и да е времето кога шиптаpите и нивната џихадистичка идеологија беа заштитени како бели мечки поминува

Член од
25 март 2012
Мислења
8.601
Поени од реакции
5.221
Паразитите од ДУИ не чинат 50 милиони евра

Ај нека каже шиптараната од форумов до каде планираат да идат, да знаеме чисто уште колку време ќе ги раниме.

@puno @Ali Pasha @Dardan-ia
Шиптараната може само во уста да ти го дадат, како досега.
Ако сакаш поголеми ете земајте од Африка.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.820
Поени од реакции
40.130
Шиптараната може само во уста да ти го дадат, како досега.
Ако сакаш поголеми ете земајте од Африка.
Хахах, во кое министерство те пикне Артан, а Пунињо? Од каде зимаш плата, а цел ден дремеш на Јаја Паша у чајџилница? :kuracc:

Член од
28 август 2009
Мислења
1.529
Поени од реакции
3.174
Дебелиов забега тотално. Човеков живее во друга димензија.

"...сега најновото е дека земале плата, а не оделе на работа и затоа земјата ќе банкротирала…
Аман бе луѓе со тие албанофобии кои ви ги сервира Белград и ве тера да се мразиме со нашите сограѓани, дај доста со тие будалаштини."

Член од
16 ноември 2020
Мислења
866
Поени од реакции
2.011
ВИДЕО: ПРАШАЊЕ – КОИ СЕ ТАТАРИ НА БАЛКАНОТ? ЗА ОВА СЕ ДОБИВА НАГРАДА ВО ХРВАТСКА, А ВО МАКЕДОНИЈА ЌЕ ТЕ ОСУДАТ ЗА „ГОВОР НА ОМРАЗА“

Нашиот источен сосед смета дека е говор на омраза, преку медиите тоа jавно го обjавуваат, а целата нивна историjа е поврзана со татарите.
Што да кажеме за хрватите? Дали и каj нив се смета тоа за говор на омраза?

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom