Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.820
Поени од реакции
40.133
Член од
15 февруари 2019
Мислења
1.016
Поени од реакции
4.030
Не знам кој е типов но не сум видел по-наместо изјава од оваа последниве 10 години.

Конечно е време да се почне со конкретно посочување на слонот во собата без да се ставаат работите под тепих и да се замајува народот со маргинални проблеми
Проблем број еден кај нас е рамковниот договор а секој друг муабет е млатење празна слама

Едит: ме претрка Вардарски но таа е поентата
Screenshot_1.png

Член од
25 јуни 2012
Мислења
2.498
Поени од реакции
2.407
Шилегов: „Дали имаме луѓе што седат дома и зимаат плата?“
Груби: „Да, сè уште има луѓе коишто седат дома и земаат плата.“
Шилегов: „Каде во светот има луѓе што седат дома и зимаат плата?“.

Fast forward three years (2016-2019)

Отворено ново министерство за политички систем и односи меѓу заедниците, кадешто повеќе од 1.000 луѓе седат дома и земаат плата со амин од СДС во рамки на коалицијата СДС-ДУИ, во која е и горд член самиот Шилегов и кој самиот измисли функција заменик-градоначалник на Скопје со цел да има Албанец блиску до функцијата градоначалник на Скопје. Па кој нормален би ги гласал СДС, пак?

Ф

Флеш

Гостин
Шилегов: „Дали имаме луѓе што седат дома и зимаат плата?“
Груби: „Да, сè уште има луѓе коишто седат дома и земаат плата.“
Шилегов: „Каде во светот има луѓе што седат дома и зимаат плата?“.

Fast forward three years (2016-2019)

Отворено ново министерство за политички систем и односи меѓу заедниците, кадешто повеќе од 1.000 луѓе седат дома и земаат плата со амин од СДС во рамки на коалицијата СДС-ДУИ, во која е и горд член самиот Шилегов и кој самиот измисли функција заменик-градоначалник на Скопје со цел да има Албанец блиску до функцијата градоначалник на Скопје. Па кој нормален би ги гласал СДС, пак?

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.993
Поени од реакции
5.140
Па кој нормален би ги гласал СДС, пак?
Никој нормален не гласа, не гласал, ниту ќе гласа за СДС...
Членството им, коалиционерите и клиентелата се други „случаи„.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.820
Поени од реакции
40.133
Наместо да се засрамат да се скријат некаде да не ги знаат дека зимаат плата а идат на работа, овие со цел памет сторија направиле како бараат некаква правдина. Ама па од шиптаp бараш памет и чест?

Последно уредено:
Член од
25 јуни 2012
Мислења
2.498
Поени од реакции
2.407
Секако, одма Фуркан загарот на ДУИ пуштен во акција.
А кај се „нашите“ новинари да отидат во Тетово да проверат дали има некој Македонец што е директор на некоја општинска установа?

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.782
Поени од реакции
49.645
А кај се „нашите“ новинари да отидат во Тетово да проверат дали има некој Македонец што е директор на некоја општинска установа?
Не е важно тоа. Можеш да прашуваш до сабајле, не е ова натпревар за тоа кој е прав, кој е крив.
Работата треба да се игра само вака. Испалување од општинска цицка на секој шипац примен од СДС, поништување на сите тендери дадени на нивни фирми, а ако комуњарите јадат гомна, бркање и нив.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.785
Поени од реакции
5.060
Ова е мн филозофски одговор, како човек од финансиите треба да си попрецизен.
Со оваа филозофија и некој од Шутка е богат. На семафор прави 300ки, а за за леб + пола кило салама + 1 лепило уфо му требаат 150 денари :D
Батали го твојот карактер, туку дај пиши како ти успева ем да бидеш ниско платен (клошар), ем да пишуваш афирмативно за гнилежов во кој и ти и јас живееме...

Јас немам ништо пофално за „атмосферата„ во која живеам...чак би рекол дека ми се гади.
Тоа е поентата не е се до бројката има и филозофија тука. Да поднесувам финаниски извештај не мислам.
Но има и филозофија многу зависи што сакаш. Многу погрешна филозофија и менталитет имаат македонците тоа е главниот проблем. Затоа се исфрустирани и несреќни. Сега би требало да почнам и со филозофија па и источни религии ама ептен е тоа офтопик дури и за мене. Отворив тема за ова...ама сите тупат за некои глупости тука.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Никој нормален не гласа, не гласал, ниту ќе гласа за СДС...
Членството им, коалиционерите и клиентелата се други „случаи„.
После фијаското во секој можен општествен аспект на СДС-овското владеење последниве неколку години бајаги црно им се пишува на следни парламентарни, кога и да се одржат, редовни или вонредни. Тешко и 30 пратеници да освојат. Не дека другине шушумиги (ДПНЕ) се поарни и не чека некоја боља иднина со нив, но овие апсолутно немаат шанса на следни избори, ќе поминат уште полошо и од последните локални избори лани.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
Тоа е поентата не е се до бројката има и филозофија тука. Да поднесувам финаниски извештај не мислам.
Но има и филозофија многу зависи што сакаш. Многу погрешна филозофија и менталитет имаат македонците тоа е главниот проблем. Затоа се исфрустирани и несреќни. Сега би требало да почнам и со филозофија па и источни религии ама ептен е тоа офтопик дури и за мене. Отворив тема за ова...ама сите тупат за некои глупости тука.
Никој не зборува тука за источни религии, филозофии и душевни глупости.
Прашањето за богат се однесува чисто на материјално: кеш и асети. Ако си испод милион, ни за мкд не си во богата класа, така да не се кажувај за богат (може кога бркаш женски, инаку ќути ќе ти се смеат).

Фрустрирани и несреќни се од многу работи, ама период е, ќе им помине за едно 50 години :D

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.315
Поени од реакции
21.509
Класика орка, им чепнале во некое паразитско дувло, и одма закани.

Kajgana Shop

На врв Bottom