Која банка е најдобра? (ваши искуства со банки)

Член од
14 април 2012
Мислења
32.981
Поени од реакции
67.784
Супер.А доколку пуштам на мојот татко на негова девизна ? Јас моментално немам девизна во Мк,а за да извадам претпоставувам дека треба лично …
Ако имаш трансакциска во МК, а веројатно имаш, имаш и девизна.

Член од
16 септември 2013
Мислења
702
Поени од реакции
691
Супер.А доколку пуштам на мојот татко на негова девизна ? Јас моментално немам девизна во Мк,а за да извадам претпоставувам дека треба лично …
Не знам немам пуштано досега на други луѓе на девизна, само сам на себе. Најубаво да пишеш имејл до некоја банка (пример комерцијална) и ќе ти објаснат.

Член од
24 септември 2016
Мислења
566
Поени од реакции
748
Ako pustas na tatko ti devizna smetka pusti so osnov podarok, pomosh ili family support, dodeka ako pustis sam na sebe mora da imas rabotna viza ili aufental za da ti gi knizat. No, za da otvoris smetka mora licno da si, taka mislam deka e ako ne gresam.

Член од
25 октомври 2012
Мислења
5
Поени од реакции
1
Jas sum vo mal privaten biznis 22 godini imam mnogu pati zimano krediti , ovaa godina Uni Banka " nastapi " do kraj neprovesionalno na zatvaranje na kredit sonsopstveni sredstva povlekuvaat 2 % za predvremeno zatvaranje !

Член од
16 декември 2012
Мислења
2.747
Поени од реакции
7.266
Jas sum vo mal privaten biznis 22 godini imam mnogu pati zimano krediti , ovaa godina Uni Banka " nastapi " do kraj neprovesionalno na zatvaranje na kredit sonsopstveni sredstva povlekuvaat 2 % za predvremeno zatvaranje !
Нели тоа одамна беше забрането?

Член од
7 март 2009
Мислења
1.173
Поени од реакции
846
Опни им тужба, шо ги шишаш хоштаплерите?

Член од
25 октомври 2012
Мислења
5
Поени од реакции
1
Член од
26 февруари 2022
Мислења
7
Поени од реакции
0
Здраво.Некој да ми каже од вас ако е упатен…Живеам во Германија подолго време,колку пари највеќе можам да му пуштам на татко ми на неговата девизна сметка ? Дали би било проблем да му пуштам вкупна сума од околу 45.000€ на неколку пати ? Фала

J

joli1

Гостин
Сакам да се префрлам од моменталната банка во некоја друга поради делумно незадоволство.

Углавном, банката во која што сум моментално смета дека не треба редовно да си ги пунат АТМ машините (банкоматите), иако само една подружница имаат во цел град и сите кои што се во таа банка од тој истиот еден банкомат ги вадат парите.

Неколку пати се има случено картицата нивниот банкомат да ми ја одбива, а и во продавница ми се има случено да ми биде одбивана, иако истата е комплетно валидна и има средства на неа, па сум бил приморан да одам по банкомати од други банки, да плаќам провизија за да си ги подигнам парите кои што сум си ги заработил поштено.

Истотака, мојот работодавач не соработува со таа банка, па платата ми стига последен од сите колеги.

Ми треба предлог за нова банка која што е стабилна, си ги пуни банкоматите редовно, постои можност за издавање на дебитна картичка, како и трансакциска, е-банкинг и можност за праќање на средства од телефонска апликација преку мојата трансакциска на друга трансакциска, но и да вреди од истата да се земе кредит (доколку некогаш за тоа има потреба).

Постари форумаши, ќе ве замолам за предлози и искуства, фала ви! :)

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.495
Поени од реакции
10.398
Сакам да се префрлам од моменталната банка во некоја друга поради делумно незадоволство.

Углавном, банката во која што сум моментално смета дека не треба редовно да си ги пунат АТМ машините (банкоматите), иако само една подружница имаат во цел град и сите кои што се во таа банка од тој истиот еден банкомат ги вадат парите.

Неколку пати се има случено картицата нивниот банкомат да ми ја одбива, а и во продавница ми се има случено да ми биде одбивана, иако истата е комплетно валидна и има средства на неа, па сум бил приморан да одам по банкомати од други банки, да плаќам провизија за да си ги подигнам парите кои што сум си ги заработил поштено.

Истотака, мојот работодавач не соработува со таа банка, па платата ми стига последен од сите колеги.

Ми треба предлог за нова банка која што е стабилна, си ги пуни банкоматите редовно, постои можност за издавање на дебитна картичка, како и трансакциска, е-банкинг и можност за праќање на средства од телефонска апликација преку мојата трансакциска на друга трансакциска, но и да вреди од истата да се земе кредит (доколку некогаш за тоа има потреба).

Постари форумаши, ќе ве замолам за предлози и искуства, фала ви! :)
NlB tutunska banka....20 godini sum niven komintent.

Член од
12 август 2012
Мислења
365
Поени од реакции
136
Искуство со Стопанска Банка Ад Битола имаат пакет за млади без провизија и бесплатно подигнување пари на кој било банкомат смс банкарство и бесплатен е банкинг:?

Маршалот

Bianconeri
Член од
29 декември 2009
Мислења
2.091
Поени од реакции
2.398
Искуство со Стопанска Банка Ад Битола имаат пакет за млади без провизија и бесплатно подигнување пари на кој било банкомат смс банкарство и бесплатен е банкинг:?
Пакетот важи за возраст 18-25 год....после 25 година си важат тарифите на банката. Во тој пакет бесплатно е одржување на трс, мастер дебит, смс пакет А, електронско банкарство (bank2go апликација), подигање средства бесплатно од други банкомати мислам нема во пакетот, освен од банкоматите на стббт.
Линк.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Кажете ми до која количина кеш на своја трансакциска сметка на физичко лице може да се стави на сметка без да се има проблем од УЈП и банката?

Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.757
Поени од реакции
4.250
Кажете ми до која количина кеш на своја трансакциска сметка на физичко лице може да се стави на сметка без да се има проблем од УЈП и банката?
До 8.000 евра мислам банките не се задолжени да ги пријавуваат уплатите на своја сметка, гледај и да не бидат одма една по друга набрзина повеќе трансакции

Kajgana Shop

На врв Bottom