- Член од
- 7 септември 2016
- Мислења
- 21.633
- Поени од реакции
- 37.591
еееее ако чекаш од новинари, тие немаат никаков детективски „њух“ што би требало да има секој новинар, не ги гледаш и на ТВ, муц муц,Па не пишува во постираниот документ за колку пари ги купиле медицинскате помагала за парче. Тој дел го скриле новинарите иначе ќе видевме дали има малверзации. Вака што да пишувам на нецелосна вест со најверојатно манипипулативна содржина?
туку знаеш ти дека има разни стенТови со различни цени, но ете земено е репер од 300 Е, е па малку вамте тамте лутав низ Нет, го замолив чичко Гугл и тој ми рече „Ок биџонс само за тебе еве што си тооооолку упорна“
иако се транспаретно истакнати фирмите и другите потписници на Нет, ги кропнав доволно да се види дека склучениот Договор од март годинава со потпис на спомнатиот кардиохирург што ми го даде како пример во нејзин пост колешкава погоре,
а цената види ја сам, нели рековме има различни цени зависи од стентот, било кажано околу 300 Е, е па еве горе доле такви цени:
е сега колку држи тоа „профитирање“ околу стетови си има институции да испитат, а не само селективно ИРЛ истражување како видео околу „Жан Митрев“ , постои и „Жан Зимбаков“ односно онака новинарско уфрлување чивии туку треба профи да се повикаат институциите кои земаат плата за такви контроли, а не рандом таму некој ќе напише нешто и ќе осуди, нема осудување додека не се оди до крај и да се слушнат и двете засегнати страни.
П.С.
приватните болници изгледа се „ослободени“ од транспарентни тендери за своите потреби, изгледа, не сум сигурна, директно договарање на менаџерот на приватните болници со пронудувачот без јавни тендери!
Последно уредено: