- Член од
- 10 октомври 2011
- Мислења
- 6.187
- Поени од реакции
- 10.204
И ја пишував од таблет, па исправав грешки, не се вади. Многу напиша, ништо не кажа.Некако не можам да читам кога репликата ти почнува со тоа дека НЕ се пишувало со надреден знак...
Ти благодарам што си ти толку начитан и еве сега многу луѓе тука ќе знаат за нареден пат, имаш уште еден куп грешки тука на темава па почни да ги цитираш ќе биде добро за сите ќе научиме нешто ново
Математика и да не знаеме постои калкулатор па ќе пресметаме.
Во постот алудирав на тоа дека тоа што тој го изјави во неговото видео обраќање за меѓународната конференција за мито и корупција која се одржа во Скопје, е потполно на место и во право.
Еден куп млади, амбициозни и паметни луѓе во Македонија се соочуват со истото кога ќе сакаат да создадат нешто.
Тоа е факт, и факт е дека баш поради тоа што тој го кажа во интервјуто си одат од државата.
Има еден куп проекти кои си стојат во место, затоа што државата и државните институции немаат време да им одговорат.
А за проекти кога се перат пари се иде така брзо и едноставно.
И така, ние ќе останеме тука со неписмењаци, кои доаѓат на функција затоа што имаат врски, ќе зимаат пари за прокети, и нема да имаме ништо квалитетно, а оние "попаментните" ќе седат дома и лечат фрустрации од типот што го даде ти погоре.
Ја тебе не те таргетирав во репликата ти се сам пронајде.
Еден куп луѓе што вредат во Македонија ќе бидат секогаш плукани ете затоа што живееме во Македонија.
Не е поентатат да се плука само по нешто кога и онака немаме нешто подобро.
Кучињата ќе си лаат, караванот ќе си врви..
А ние у Македонија уште долго ќе сидиме во мрак.
А тоа што читаме, гледаме и слушаме не креира како млади луѓе, а и самите гледаме каква содржина е тоа, што е жално.
И пак ќе повторам не ми се замара да барам информаци колку пропаднати прокети какви тешки пари имаат земено од државата, па никому ништо.
Па ја ќе мрчам за Милчо, што е какво такво светло во мракот во земјата..
п.с имам сигурно уште некојa правописна грешка, пишувам од мобилен и кратко време за реплика, ако не те мрзи може да ме исправиш.
Ти благодарам и секое добро.
Малку си ми контрадикторен.
Како тоа кажуваш имало млади кои со години не добивале проекти и си бегале од државава, а браниш милионски проекти на Милче со години кои можат да бидат причина плус зошто млади се откажуваат од филм кај нас?