Пречудно ми е како Милан нема сериозно загризано за Дибала, сè се збора дека е сведено на Рома и Наполи, а дека Дибала идеално чека понуда од Интер, Милан веќе не се ни споменува.
Кај Интер ми е јасно зошто е заглавена работата, реално не можат да направат ништо дури не се отарасат барем од Санчез, а и приоритет им е да се заврши прво Бремер/евентуална продажба на Шкринијар, ама Милан не ми се јасни, се запнале за тој од Бриж де Клетлерлерлелеаре цело лето дрш-недај со Лидс, небаре го договарат де Брујне лично и персонално, а Дибала чека на пенал.
Леао, Дибала и било кој десно позади Жиру/Ориги би бил многу опасен напад, не знам зошто се колебаат.
Затоа што Милан секогаш дава предност на млад, просперитетен и модерен тимски играч, а не на добар индивидуалец, непретерано лесен за вградување во некаков систем, што е впрочем и причина зошто нема некоја помама по Дибала, но веќе и по Роналдо (во тие години).
Преферираат друг тип на играч, тоа е главното, со политиката да се бираат млади, талентирани фудбалери, кои ќе добијат на квалитет и вредност. Значи за три-четири години да имаат подобар фудбалер, а не на залез на кариерата, од кој нема да може ни да се заработи.
Верувам дека Дибала можеби од старт ќе даде некој поголем придонес, не се сомневам дека ќе има голови, асистенции, некои екстра потези, но целиот тим особено на подолг рок, повеќе би имал корист од Де Кетеларе.
На Милан му треба фудбалер со такви карактеристики, на модерниот фудбал му треба таков фудбалер.
Кога ќе (и ако) дојде се може да биде, но сигурен сум дека Челзи (Тухел или било кој "системски" тренер), не би се откажал од Хаверц за Дибала. Го земав Хаверц, затоа што овој по кого тргнал Милан, го споредуваат со него.
По мене изборот е сосема логичен.
А на Дибала, мислам дека најдобро би му било да отиде во Наполи, а втора опција Рома.