Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.325
Поени од реакции
7.683
Postrasna e deka ocigledno slaba memorija imas.
Do pred toj tvojot Apasiev i sarenite kurtoni da si igraat revolucija, nisto od ova nemase. Nemase tiranska platforma, nemase prespanski, nemase bugarski, nemase nisto.
Ostanaja samo oligarsite, onie protiv koi se borevte plus uste eden kup drugi.
A da i korumpiranoto sudstvo, i toa ostana.
I protiv toa se borevte, znaes nema pravda, nema mir.
So drugi zborovi se poebavte osven za toa sto krevavte revolucii.
Toa si ostana.
Taka da, da Apasiev i gomnata sarenoliki, denes nadezni levicari mi se krivi.
А претходните што ветуваа дека ќе се регулаторна гилотиња, а секој ден носеа по 10 нови закони и регулации, што ветуваа дека ќе ги стокмат олигарсите, што ги оставија шќиптарите на раат да прават што сакаат, ме интересира тие какви ти се?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.066
Поени од реакции
23.511
А претходните што ветуваа дека ќе се регулаторна гилотиња, а секој ден носеа по 10 нови закони и регулации, што ветуваа дека ќе ги стокмат олигарсите, што ги оставија шќиптарите на раат да прават што сакаат, ме интересира тие какви ти се?
Pa ako se potsetam kako bese prethodno, duri i malce bea.
Pred 2008 mislovna imenka bese vo privatno da te osigura nekoj, staz da ti plati itn itn itn.
Ako toa tebe te boli, iskreno i treba da te boli.
Mene kako obicen vraboten mi odgovarase toa.
Ako togas siptаrite pravea sto sakaat, za sega sto da recime :cautious: .
Ali ete vo red, ako smetas deka sega e podobro od togas ok, znaci se isplati sarenata.
Sto tolku zalopojki i nervozi.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.601
Поени од реакции
5.221

Latin:
Se il sole ha le sue macchie, se la Luce le sue ombre, se il Cielo li suoi mostri, non ti rechi maraviglia, o Lettore, se nel legger il mio Libro scoregani qualcherrore. Tavvertisco, per scusarne alscuni, che lo Stampore non ha vognizione della lingua Albanese, e che io, per esser nato Macedone, non ho potuto haver la lingua italiana del tutto purgata.

English:

When the sun has its spots, when the light has its shadows, when the sky shows it, you will not be surprised, oh reader, if you discover some mistakes while reading my book. I apologize that the printer does not understand the Albanian language and that, as a native Macedonian, I could not have completely clean up the Italian language.

Cuneus Prophetarum - Petro Bogdani.
Ова не си требало бе да го постираш, најстариот документ на личност кој се самонарекувал македонец а бил албанец, идентитетот бетон.
А ова со имињава што да кажам, па и денес православните албанци во Албанија ги имаат овие имиња, православните тука имале вакви имиња, шкретите...

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.076
Поени од реакции
7.749
Ова не си требало бе да го постираш, најстариот документ на личност кој се самонарекувал македонец а бил албанец, идентитетот бетон.
А ова со имињава што да кажам, па и денес православните албанци во Албанија ги имаат овие имиња, православните тука имале вакви имиња, шкретите...
Ne go sakam voditelov ama poslushaj go gostinot, Ima neshto da ti pojasni.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.325
Поени од реакции
7.683
Pa ako se potsetam kako bese prethodno, duri i malce bea.
Pred 2008 mislovna imenka bese vo privatno da te osigura nekoj, staz da ti plati itn itn itn.
Ako toa tebe te boli, iskreno i treba da te boli.
Mene kako obicen vraboten mi odgovarase toa.
Ako togas siptаrite pravea sto sakaat, za sega sto da recime :cautious: .
Ali ete vo red, ako smetas deka sega e podobro od togas ok, znaci se isplati sarenata.
Sto tolku zalopojki i nervozi.
Аааа не така, не биди (членот Шекспир) педер демек сум бил за шарените куртони. :neetaka:

Мисловна именка беше, ама приватниот сектор турбо работеше и ако така останеше до сега, Швајцарија ќе бевме. Голем К ако си осигуран, кога никаква корист немаш од тоа. Ниту болница асална, ниту па пензија ќе има (некој основен минимален износ/ бонови, колку за леб и млеко).

Ме интересираше само дал си партиски симпатизер, како Алмеида т.е дал си другата страна од паричката. :D

Член од
25 март 2012
Мислења
8.601
Поени од реакции
5.221
Член од
8 септември 2021
Мислења
31
Поени од реакции
18
Сите партии на Албанците гласаа За - Македонците да станат Бугари.
Сите до една.
и опозиција и власт
Znachi makedonskite politicari shto glasaa za francuskiot dogovor toa e Ok NE te boli mnogu za toa?Albancite ti se krivi;)
Колку убедливо звучи, Петро Богдани - Македонецот, Албански писател.

Познаваш некој Албанец денеска што се вика Богдан?

Познаваш Албанец што се вика Ѓорѓија?
Познаваш Албанец што се вика Јован?
Албанец со име Репош знаеш некој?
Ние имињата ги ставаме по нашите јунаци од минатото, на пример Марко или по нашите творци, Кирил, Методиј, Константин...

А вие немате популарно име по вашиот најголем јунак и татко на нацијата, кого Турците го викале по Александар Македонски, или неговите браќа и сестри, татко и мајка, Ниту пак од „таткото на Албанската литература“, што бил од Скопје и сам се нарекувал Македонецот и патем имал апла Словенско презиме.
Poznavash nekoja makedonka koja se vika SULTANA? ;)
Петар Богданиримокатолички бискуп скадарски (1656 — 1671) и надбискуп скопски (1671 — 1689). Се занимавал со книжевна работа, а творел на албански, италијански и латински јазик.
Cuneus Prophetarum“ од Петар Богдани Македонец, Падова, 1685 г.
Автор е на апологетското дело Cuneus Prophetarum во два дела од 1685 година, печатено во Падовa на италијански и албански јазик. Тоа е прво познати оригинално прозно дело напишано на албански јазик.

Ostavete go pjeter Bogdani gledash vi otidoa Goce, Kiril, Samoil......nisto ne napravevte...vo protestite protiv francuskiot dogovor ve imashe pomalku nego za podrshkata za pederite LGBT ;)
POZNAVASH MAKEDONKA SHTO SE VIKA SULTANA?

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.147
Поени од реакции
83.847
Znachi makedonskite politicari shto glasaa za francuskiot dogovor toa e Ok NE te boli mnogu za toa?Albancite ti se krivi;)
Сакаш да ми кажеш дека македонските политичари на власт не се албански слуги?

Член од
17 август 2014
Мислења
3.706
Поени од реакции
5.942
Сеа Сашо Мијалков ќе биде уценуван како знае 15 пратеници од ДПНЕ да купи.

Член од
25 декември 2019
Мислења
1.874
Поени од реакции
2.853
Сеа Сашо Мијалков ќе биде уценуван како знае 15 пратеници од ДПНЕ да купи.
Не им треба веќе ВМРО, направија со 61 да пројде предлогот, а тие имаат 68.

OMG!!

Пилот
Член од
27 февруари 2017
Мислења
2.724
Поени од реакции
2.496
Кога имале Македонците султан?
Никогаш. Не ни сфатив што е поентата на муабетот и не ни прочитав се, сакав само да кажам дека познавам девојче што се вика Султана, и плус на тоа е Македонка.

Kajgana Shop

На врв Bottom