Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
22 јуни 2022
Мислења
203
Поени од реакции
816
Тешка и мачна смрт да доживеат тие што денес гласаа. И нивните фамилии. Само толку имам да кажам.

Gesendet von meinem KB2003 mit Tapatalk
Место да нема кај да ги закопаат. Коските да им се распаднат во гроб.

Член од
25 јуни 2012
Мислења
2.498
Поени од реакции
2.407
искрено, ако све помине ова денес што го изгласаа, не знам која е поентата да некој се инаети на ова што го бара таравери, еве ако грешам ти кажи .
Грешиш, затоа што никогаш не треба да се откажеме, ние, Македонците, од држава на македонскиот народ само затоа што постојат предавници меѓу нас, Македонците.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.065
Поени од реакции
23.510
Ти не правиш разлика помеѓу амнестија на ОНА и амнестија на воени злосторства.

А единствено плескање у задње време ми било со твојата сестра и жена, брате Бугарин.
Abe uzivaj, bitno se isplati, da ne recam vredese se ova da se sluci za da padni rezimot (y).

Член од
28 октомври 2021
Мислења
1.129
Поени од реакции
2.235
Ова буквално е кучињата лаат, караванот си врви.

Немаше потреба од театарот натечен протести, сите си ја завршија работата која им беше доделена од страна.

Зарем некој мислеше дека ова нема да помине? :pos:

Апасиев сработи за неколки пратеници плус, вмро импотентно како и последниве години, сдсм и албанците си бркаат за тоа што се ставени и никому ништо.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.144
Поени од реакции
83.803
Сите партии на Албанците гласаа За - Македонците да станат Бугари.
Сите до една.
и опозиција и власт

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
Ја бев на протести 2018 ноември декември, сум молел луѓе да излезат да протестираат, гол кур немаше. Ни се смееа сите, сендвичи и сл. епа види ти што е работата. Иначе Мицко добро изманеврира да не го прогласат ВМРО за терористичка орг. како и да не го исфрлат од тој сојузот у Европа. Со смрзната сметка и сите сопки пак организираше протести, арно ама што е крив он и ВМРО што никој не излегуваше, како и сега....кој е крив што цел народ не е на улица ако не му е ова по кејф?
Абе ако народот имаше во главата немаше да постојат ниту партиите.
Не го брани, можеше да им ебе матер ама не му стискаше на пичлемето, марионета оставена да пополнува простор.
Автоматски споено мислење:

Сите до една.
и опозиција и власт
Ама ела објасни му на нашите опулени граѓани мамето да им го изнаебам, соживот ќе бараат со племето.
Нека ги моча шиптараната и бугараната таму, малку е и ова.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.065
Поени од реакции
23.510
искрено, ако све помине ова денес што го изгласаа, не знам која е поентата да некој се инаети на ова што го бара таравери, еве ако грешам ти кажи .
Jas blagovremeno duri i avatarot si go promeniv. Ili jas sum vidovit ili nekoj se totalni idioti, treto nema.
P. S nemam fateno loto, taka da tolku od mojata vidovitost :(

Член од
19 март 2013
Мислења
2.969
Поени од реакции
4.408
Заедно СДС со зелките се 61 пратеник што притиснаа ЗА. Кои се уште 7те гревчиња предавнички?

Член од
14 јули 2010
Мислења
39
Поени од реакции
14
Чекајте, нели требаше 2/3 за предлогов?

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.072
Поени од реакции
9.480
Абе ако народот имаше во главата немаше да постојат ниту партиите.
Не го брани, можеше да им ебе матер ама не му стискаше на пичлемето, марионета оставена да пополнува простор.
За да направеше нешто требаше народот да гласа за него, а не дома да седат и да гледаат сеир. Сега откако комуњариве ни ебаа матер Мицко е крив....не иде тоа така.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.250
Поени од реакции
22.919
Чекајте, нели требаше 2/3 за предлогов?
Не, само мнозинство, 2/3 е за да се смени Уставот за да влезат Бугарите и ред други работи а со тоа као демек ќе сме добиеле датум. Тука е финтата и сите се крстат во ДПМНЕ да не се шитне.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.209
Поени од реакции
30.401
Ова буквално е кучињата лаат, караванот си врви.

Немаше потреба од театарот натечен протести, сите си ја завршија работата која им беше доделена од страна.

Зарем некој мислеше дека ова нема да помине? :pos:

Апасиев сработи за неколки пратеници плус, вмро импотентно како и последниве години, сдсм и албанците си бркаат за тоа што се ставени и никому ништо.
Imase potreba. I seuste ima.
Toa e dokaz vo arhivi deka na makedoncite im e nametnato ova, kako i se.

Hartija trpi se, pa ke vidime.

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.072
Поени од реакции
9.480
Сите до една.
и опозиција и власт
Немаат апсолутно никаква вина, да не зборам што им се потребни на СДС за оваа работа, како и да владеат.

Член од
16 август 2021
Мислења
31
Поени од реакции
36
Утрово биле уште поголеми колони народот кур го боли за Македонија битно му е да иде на одмор во Грција.
И после зошто ни се случуваат сите срања резултатот е 68 продадени гомна.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.008
Поени од реакции
12.485
Ти не правиш разлика помеѓу амнестија на ОНА и амнестија на воени злосторства.

А единствено плескање у задње време ми било со твојата сестра и жена, брате Бугарин.
ОНА = воени злосторници, нема разлика.

Знам дека во повеќе наврати имаш посочено на форумов дека си татарин по потекло и по националност, но не можеш да ме нарекуваш брат, а уште помалку па татарин, бидејќи ниту сум ти брат, ниту сум татарин.

Но немој да навлегуваш во детали за неодамнешното плескање кое си го кркал, сите кои сум ги прашал за тебе велат дека не те бива ни за аматер, освен за плескање по глава со тефлонското дилдо од кое си бегал како ѓавол од темјан.

Kajgana Shop

На врв Bottom