Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
Јас бев секој ден на протест за името до последно Јануари 2019 бевме 200 луѓе пред собрание. Ти сигурно не беше во тие...
Последен протест што бев 9 јануари 2019та кога 12 часот преко ден немаше 200-300 луѓе пред собрание. Тогаш си реков не излегувам веќе на протест. Единствено ако комуњарите организираат контрапротест, е тогаш би отишол со надеж дека ќе има гужва и да залепам некоја на цобињата. Па макар и џандари ме прегазат :D

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Последен протест што бев 9 јануари 2019та кога 12 часот преко ден немаше 200-300 луѓе пред собрание. Тогаш си реков не излегувам веќе на протест. Единствено ако комуњарите организираат контрапротест, е тогаш би отишол со надеж дека ќе има гужва и да залепам некоја на цобињата. Па макар и џандари ме прегазат :D
Не сум во тек со цобињава… кои се тие?

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
Не сум во тек со цобињава… кои се тие?
Најактивните на социјалните мрежи што се хонорарци и напикани по разни државни претпријатија што се најголеми релативизатори на сите предавнички договори без тронка достоинство што би ги голтнале сите гомна и ќе викаат ура. Тие беа што не правеа неандраталци и анти еу, што народ им поверува на нивните хехенца и го правеа националист било кој што ќе пуштеше македонска песна или ќе развееше знаме. Најактивни се на твитер и цело време ги има на тиме.мк.

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Најактивните на социјалните мрежи што се хонорарци и напикани по разни државни претпријатија што се најголеми релативизатори на сите предавнички договори без тронка достоинство што би ги голтнале сите гомна и ќе викаат ура. Тие беа што не правеа неандраталци и анти еу, што народ им поверува на нивните хехенца и го правеа националист било кој што ќе пуштеше македонска песна или ќе развееше знаме. Најактивни се на твитер и цело време ги има на тиме.мк.
И јас доаѓам со тебе ко така. Само за тоа излегувам.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Колку само да! :ROFLMAO: Тешка мизерија е ситуацијава.... Е сега или некој од надвор има некој поголем план од "браќава" и од бугариве ИЛИ стварно смо проколнат и проклет народ... Друго нема. :ROFLMAO:
Ја гледам сега оваа фора од некој по итри СДСМ -овци. Од почеток си мислам дали има можност за такво нешто и Петков да ни помага, посебно заради неговата изјава некни дека сите бугарски барања биле задоволени, што е нетипично за политичар како него, туку повеќе личи тоа да го каже човек како Каракачанов.

Но, реалноста е секогаш се паѓа на на наш грб, така да, да не се лажеме. Не сме ние толку итри да заебиме некого, ниту Франција е таа што ни помагала некогаш.

Cassaro

Паразит
Член од
15 февруари 2012
Мислења
3.314
Поени од реакции
10.341
Франција држава што постои на мапа ради миџет оправа туѓи истории, натртени од цел свет во секоја можна ера освен неговата. Ми се повраќа

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Франција држава што постои на мапа ради миџет оправа туѓи истории, натртени од цел свет во секоја можна ера освен неговата. Ми се повраќа
Франција и Британија имаат учествувано во креирањето на секоја граница на држава во светов.

Член од
1 септември 2018
Мислења
248
Поени од реакции
642
А зошто ги викате "цобиња"?

Cassaro

Паразит
Член од
15 февруари 2012
Мислења
3.314
Поени од реакции
10.341
Франција и Британија имаат учествувано во креирањето на секоја граница на држава во светов.
Otkako britanija im go spasi gazot u prva svetska. Ti se molam, ist karakter kako nas se. Bezkicmenjaci so belo zname, dogovor na masa i nos do london

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Мицковски:

И покажав слики од бугарските злодела од втора светска војна на Урсула

И таа што ти рече?

Знам ние шефој му бевме на бугарите тоа време.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.466
Поени од реакции
9.177
Мицковски:

И покажав слики од бугарските злодела од втора светска војна на Урсула

И таа што ти рече?

Знам ние шефој му бевме на бугарите тоа време.
Мицко е глуп, не му требаат ни средби со ороспијава, ниту вакви протести на улица, ни протести во собрание, му треба само една изјава, "без нас отворање на устав заборавете", и после нека се мислат и сдс и албанциве како ќе ги пикнат бугариве во устав.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.325
Поени од реакции
7.683
Оваа под '1' не го разбрав, ако сакаш да појасниш (Британија, Данска,.... се монархии дали тие имаат демократија?).
Не се. Единствена земја каде има демократија е Швајцарија. За секоја поважна работа, народот се изјаснува на референдум. Така народот е лично одговорен за последиците од нивниот избор, па нема оправдување цацко е крив.

Под '2', ги ретушираш фактите и потоа ги интерпретираш како ти одговара, за жал фактите и понатаму се неспорни:
-државниот удар со кој се инсталира Црпе на власт (го релативизираш) не е последица на насилство од протестите туку од добро режирана претстава (од Калето и сојузниците) која имаше за цел, прво да ја направи сосема нефункционална државата, а подоцна да се помине на следната фаза и дојде до федерација (токму сега се случува) и на крајот поделба на државата со што
Целиот си за под туш.
Претходните и тие пред нив, штркот ли ги донесе... Калето не учествуваше во нивното поставување и начинот на работење. Мијалков докажан криминалец, кој продавал државни тајни на странски служби, не дојде како каубоец на чело на дпне.

Државен удар бе :pos::tapp:
На премиер му доаѓа докажан криминалец, му вика имам снимки, тој не го апси, цел имот од фамилијата не му го конфискува, излегува на тв и почнува со глумата, ама државен удар било, не било договорена режија. :facepalm:

Комуњарите јасно ни е дека се паразити и спремни се мајките да си ги шитнат, но се уверивме дека членовите на Дпне се близнаци со нив.

го сменивте името се согласувам, но јас секогаш сум бил против и немам ништо со насилното менување на името, така да зборувај само во свое име
Во оваа фантастична земја, никој за ништо не е одговорен и нема вина, се некој друг, трет е виновен. Те Калето, те штркот, те шќиптарите итн.
Ако толку ви значеше името, како што се пењавите, немаше на страна да седите ко благоретардирани ноеви.

Околу протестите, не си ја разбрал поентата, тој генерализираше “бил против насилни протести“, всушност се зависи од тоа зошто се протестите што имаат за цел значи дали се оправдани, (ако е спречување на квислиншка инсталација тогаш се потребни насилни протести со мирни ништо не се постигнува) се зависи од контекстот и состојбите, во моментов има квислиншка инсталација и мирни протести не помагаат потребни се порадикални механизми, кога би имало власт која почитува јавно мислење (или да речеме референдум) тогаш доволни се и мирни протести.
Така истото го трубеа шареноликите "прогресивци". Што добивме од тоа...

Ако мнозинството седи дома, не се противи што прави власта, верува во дедо мраз, немаш никакво право да блокираш улици и да уништуваш државен имот, без разлика колку сметаш дека твоето мислење е најисправно. Посебно кога со ништо не си покажал и докажал дека твојот капацитет на размислување има позитивни резултати.
Кога мнозинството во државата ќе излезе на улица, а мвр и арм сеуште штитат одредена каста, тогаш може насилство. Или обезбеди мнозинство народ да "мисли" ко тебе, да те следи, или дополнително не го отежнувајте животот.

Комуњарите ако останат на власт, наредна година кога ќе офкаат скап е животот, тогаш најди комуњар и прашај го, зашто откако им дозволија на своите избраници се да продадат, не тече мед и млеко, оти така нели ги лажат, се да прифатат и оп ќе паѓаат пари.
Додека па членовите на дпне, бидејќи гајле им е што нивните станаа милионери, не ги интересира од каде им се тие милиони, нека идат кај Мијалков, сигурно ќе им дозволи во Мериот да преспијат.

Каде виде дека барам смена на Црпе екипата со Мицко или го спомнав Мицко, читаш мисли или гледаш на гравче
Читам мисли, ама кај тебе празна лејката, па морав грав од Казахстанскиот да купам.
Претходно ми имаш изгубено 2-3 дена во дебати и објаснувања, за на крај да си кажеш дека уствари врска немаш како функционира свифт системот, така да веќе не трошам време со торко ко тебе. Не ме цитирај, да не те пошљакам, ај мрш.

Kajgana Shop

На врв Bottom