Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    752
Член од
1 јули 2020
Мислења
1.801
Поени од реакции
8.554
100 pati ti se objasni i pak ne svakjas. Toa so im go praat rusite na ukraincite ni go praat nas bugarite. Megjutoa toa so sme vo ista situacija, ne znaci deka sme na ista strana. Na sprotivna sme.
Po tvoja logika albanite treba da se za rusija a srbite za ukraina. Ama ko so gleas ne e bas taka, imaat 2 cisti u glava lugjeto.
И не сме во иста ситуација воопшто. Ако Бугарите после прва Балканска Војна го направеле следново:
  1. Создаделе автономен регион Македонија.
  2. Па го префрлеле Српскиот дел од Македонија
  3. Па Грчкиот дел од Македонија
  4. Па Југот од Албанија
  5. Па се трансформирала државата во Сојуз на републики
  6. Па Јужниот дел од Србија и Косово.
  7. Па ни ги префрлеле Западна Тракија и регионот од Ќустендил до Пирот чисто да се има по-естетска граница.
  8. И целото време Македонскиот дел влечел повеќе пари од буџетот одколку што дава.
  9. И мнозинството водачи на таа Бугарија се Македонци.
  10. И после разделувањето Бугарите јавно изјавуваат дека во Македонија Бугари нема. И да ги преземат и сите долгови и да ни продаваат енергенси по исти цени како за нив.
И ние така после 200 години, да решиме дека ќе станеме база за уништувањето на Бугарија. Епа да ти кажам искрено, би биле најобично ѓубре од народ и ќе си заслужуваме се што ќе не снајде.

Последно уредено:
Член од
14 август 2018
Мислења
4.984
Поени од реакции
11.350
@The xx @Boro1918
И никако не смееме да заборавиме така сета оваа трговија ќе се одвива во рубљи, јуани, злато и што ти не!
Главниот удар е веќе зададен, ама треба време за да се осетат сите импликации врз петро-доларот! Всушност, повеќе од 50 години доминација и не може да се сруши преку ноќ.
Нивната преса моментално штанца на максимум, ама финтата е што може само додека има кој да ги купува тие обрзници, и да тргува со тие долари…
2/3 од светот и 3/4 од светската популација радо би се ослободиле од тој јарем на вратот да индиректно ја финансираат(плаќаат рекет) најголемата зла империја што некогаш постоела!
Старата Вавилонска к*рва прва ќе го јаде, а тоа се гледа и по падот на вредноста на € према $! Нема да издржат уште многу со ова темпо. А после се ќе се сруши како домино.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.515
Од почеток на војнава велам дека Украина може да загуби.

Но, Украинците лавовски се борат и треба да бидат поддржани.

Не ми сте јасни сите во темава, Украина треба да се предај за полесно да го прими. Еми ко така ај и ние да се предајме на бугарскиве барања полесно да го примиме. Ќе си влезиме во ЕУ.
Украина ако се предадеше уште на почетокот, денес ќе имаше држава, т.е не требаше ни да влезат во оваа игра.
Колку порано потпишат, толку побезболно за нив.
Во спротивно: милиони ќе отидат во вечните ловишта (најголем дел најспособно младо население), милиони деца ќе останат сираци и ќе трпат за корка леб со децении, милиони ќе им се отселат и од тоа што ќе остане и никогаш нема да се вратат, ќе испратат милиони робови ефтина работна сила по западните земји (една од причините за војната, паметни се западњаците дека словенското население е квалитетен кадар, и далеку попитом од муџите што си ги донесоа во изминатите години), наталитетот ќе си го поебат и со овие загуби децении ќе им требаат за да се вратат во нормала, тотално уништена инфраструктура, изгубен најголем дел од индустријата, уништени фабрики кои никогаш нема да проработат или да се вратат во првобитна состојба, психички уништен народ (PTSD) и гарантирана депресија за наредни години.
Во догледно време од Украина нема да биде земја, барем ни приближно нема да бидат на дереџето што беа претходно.

Како можеа да го спречат?
Решавање на проблемите со нацизмот и чистење по кратка постапка од нивните безбедносни сили.
Решавање на статусот на Руското население што живее на нивна територија и давање на сите права (ако ние можевме да им попуштиме на шиптаpите, тие не требаше ни да препрашаат два пати кога ја имаат мечката во комшилук).
Играње воено со Русија, економски со Запад, трговски со Кина. Едноставно можеше да бидат браната и филтерот меѓу двата блока со што само само од трговија меѓу двете страни ќе можеа да направат солидна економија.

Се додека не си расчистат внатрешно и да ги ликидираат платениците на западот нема да биде ништо од нив. Зеленски го заболе ташакот, друг ги гледал, и друг ќе ги плачи овие што гинат, тој си е на безбедно и веројатно со пари за наредни 10 поколенија.

Член од
23 јануари 2016
Мислења
2.183
Поени од реакции
5.899
pa kasnite edno 10 saati... sto znam, koga bese objavena u azija nikoj nemase pisano vo evropa. valjda veke sekade e izlezena pa resile i oni da objavat.
objavuvaat celo vreme takvi raboti i nema logika da ne objavat. ovaja slucka vednas segde se pojavi. ne ni sfakam zosto pomisli deka ne bi sakale da objavat takvo nesto, bas takvi slucuvanja koristat za ruskite politicari da gi predstavat kako nekulturni idioti.

vo denesno vreme sekako sekoja slucka mozes da ja predstavis kako sto ti odgovara, zavisi samo od nacinot na koj ke ja prezentiras.

ete za mene na primer napadot na rusija vrz ukraine e najgolemata pobeda na amerite posle raspadot na sovetskiot sojuz i popoleka dobivam vpecatok deka putin (svesno ili nesvesno) e marioneta na amerikancite, a drugi situacijata ja tolcat ko mnogu stetna za amerikancite.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.885
Поени од реакции
25.366
objavuvaat celo vreme takvi raboti i nema logika da ne objavat. ovaja slucka vednas segde se pojavi. ne ni sfakam zosto pomisli deka ne bi sakale da objavat takvo nesto, bas takvi slucuvanja koristat za ruskite politicari da gi predstavat kako nekulturni idioti.

vo denesno vreme sekako sekoja slucka mozes da ja predstavis kako sto ti odgovara, zavisi samo od nacinot na koj ke ja prezentiras.

ete za mene na primer napadot na rusija vrz ukraine e najgolemata pobeda na amerite posle raspadot na sovetskiot sojuz i popoleka dobivam vpecatok deka putin (svesno ili nesvesno) e marioneta na amerikancite, a drugi situacijata ja tolcat ko mnogu stetna za amerikancite.
znaci pak ke povtoram evropa kasnese 10 saati so informaciite. otkako azija, afrika, juzna amerika i koj ti sve ne objavi togas evropa, amerika i avstralija objavija. pred toa so site vesti/prenosi bea vo tek +- pola saat... ocigledno ne ocekuvaa deka rusinot prv ke im stane posto oni toa planiraa i porano samo oni go pravea.

Член од
25 декември 2019
Мислења
1.917
Поени од реакции
2.963
Тоа што западот сакаше да постигни, засега делумно го постигнува. Руската економија е веќе целосно во служба на војната, но, сеуште има прилив од пари од продажба на енергенси.

Приватните компании мораат да помагаат за војската, спрема последниот указ.

Така да ако успее западот да и го секне приливот на пари, тогаш и ќе ја доведат Русија во ситуација како СССР со Афганистан. После ќе треба само време да ја колабираат државата.
Ајде ајде ќе славиме победа на Зеленски, пред портите на Москва е :D

Член од
23 јануари 2016
Мислења
2.183
Поени од реакции
5.899
znaci pak ke povtoram evropa kasnese 10 saati so informaciite. otkako azija, afrika, juzna amerika i koj ti sve ne objavi togas evropa, amerika i avstralija objavija. pred toa so site vesti/prenosi bea vo tek +- pola saat... ocigledno ne ocekuvaa deka rusinot prv ke im stane posto oni toa planiraa i porano samo oni go pravea.
znaci tuka vo germanija kaj nekoi golemi vesnici od nastanot imase izvestuvanje recisi vo zivo i uste koga sve bese vo tek se spomna taja rabota. ne znam ti kade na zapad si cital i kasnele 10 saati, ama tuka taze stigna informacijata.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.468
Поени од реакции
7.833

Не ми сте јасни сите во темава, Украина треба да се предај за полесно да го прими. Еми ко така ај и ние да се предајме на бугарскиве барања полесно да го примиме. Ќе си влезиме во ЕУ.
Ај економија не разбираш, историја и така и така, ама до толку да не можеш да процениш што е најдобро за себе и својот народ!!!!
Опциите на Украина против Руската војска и беа или веднаш дигни бело знаме, продолжи да живееш во изобилие, дупи си го западот кој те мрази, кој со децении работи да си со испран мозок, сиромашен, меѓу себе да се тепаш т.е. снема додека те цица ко пијавица, или 2 метри под земја.

Немаше други опции, до толку ли ти не можеш да сфатиш.
Зелениот го гласаа оти ветуваше ќе ја смири топката со Русија, значи мнозинството сакале опција 1. Им го начука евереинов, а бидејќи не го убија самите, тогаш нека идат нека се убиваат меѓусебно со браќата и нека умираат.

На политичарите низ светов (најмногу ЕУ) ова им требаше, за дома народ да не им излезе на улица, да ги обеси и одземе украденото со децении. Цела пропаганда е насочена на војна против Русија, демек тие се виновните за све, а се е театар.

Туку да те прашам (ама немој да ме пошљакаш:icon_mrgr:) кога ќе снема лавови т.е. Украинци, тогаш што....

Околу Ватикан, голем пожар имало, Путин да не пуштил премногу гас натака... :cautious:

Член од
30 октомври 2021
Мислења
1.701
Поени од реакции
3.990
Според новите руски вредности, ако учиш и студираш, стануваш губитник и неуспешен човек ,
но ако станеш војник, тогаш веќе си успешен и комплетен.Каков пад на вредностите и моралот.
На путинизмот не му требаат образовани, интелигентни и размислувачки луѓе,му треба занемена толпа и топовно месо.
И тие ќе го градат новиот светски поредок.
Вие путинофилите на форумот до еден сте согласни ,нели..? :D
RC.jpg

Член од
14 август 2006
Мислења
45.511
Поени од реакции
85.010
Според новите руски вредности, ако учиш и студираш, стануваш губитник и неуспешен човек ,
но ако станеш војник, тогаш веќе си успешен и комплетен.Каков пад на вредностите и моралот.
На путинизмот не му требаат образовани, интелигентни и размислувачки луѓе,му треба занемена толпа и топовно месо.
И тие ќе го градат новиот светски поредок.
Вие путинофилите на форумот до еден сте согласни ,нели..? :D
Прегледај го приврзокот 338213
Нека ја победат они војната у Украина, па за овие забелешки ќе најдеме решение.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.296
Поени од реакции
13.877

Ќе ги довеле на ниво како СССР во Авганистан :icon_lol:
Автоматски споено мислење:

Ајде машала, што појќе да соберат во своите редови, нека ја праат во прост проширен облик и нека го соберат ЛГТбГвТ џганот со нив, бугарските куропушачите, исто и северните куртони што крекаат на темава.

Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.383
Кроце покроце Украина остана без море, и без најдобрата површина за земјоделие. Нека се порадуваат дека овие не напаѓаат со полна сила, и нека им ги почешкаат на либтардите уште малку ;)
Едно само не разбирам, како не се најде еден родител на децава што гинат од страна на Украина да го свирни оној мисирот што им ја шитна цела држава.
Ако дозволиш да надополнам , остана и без 90 посто од производствените капацитети на енергија , нафтени деривати , термоелектрани и слично ... југоистокот е главен двигател на Украинската економија, тоест беше до скоро . Затоа и форсирањето на тоа "ќе си ги вратиме нашите територии/ не ги даваме нашите територии " . Украина е сјебана за навек и веќе ја изгуби војната. Како време одминува Русите толку појако ќе се укопат во новоосвоените територии , ни свети петар не ги враќа тие територии.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.511
Поени од реакции
85.010
Дејан Берич викаше дека веќе нема ни да заробуваат укро-фашистички артилерци од што се нечовечни… директно ќе им судат кај ќе ги фанат!
Toa го објавија после некои артилериски напади и бомбардирања на цивилни цели. Чинам пред едно месец дена се деси таа објава и не е од Дејан Бериќ туку од разни други страни се слушаше.

Циганиве се најбољи. Купуваат руска нафта по ефтини цени и им ја препродаваат на западњациве, по повисоки, а овие пак се гордеат дека не купуваат руски енергенс.

Последно уредено:
Член од
30 јули 2014
Мислења
5.535
Поени од реакции
18.507

Значи да ги поддржиме во напорите да изгинат колку може повеќе?

Kajgana Shop

На врв Bottom