Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.576
Поени од реакции
27.414
Дуи пак ќе биде во власт :mad:
Погрешно го кажуваш. Ахмети повторно ќе биде гувернер на САД за колонијата РСМ и ќе може да назначи поданички премиер, кој ќе се грижи за собирање на даноците и измислување на тендери за нивно трошење.

Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.135
Поени од реакции
13.261
MOZE LI DA DADESH TVOE MISLENJE ZA OVA VIDEO?>>https://fb.watch/e9zQljFTjq/
Може да ми кажеш што треба да видам на видеово, за да можам да ти дадам мое мислење? Кое е момчето и што направило? Небитни видеа од палети фрлање, пиштоли пукање и камења мавање му ја окупирале сцената на ова толку битно видео.

Член од
25 декември 2019
Мислења
1.874
Поени од реакции
2.853
Во каква гадна ситуација се донесовме страшна работа.Уште кога се потпишуваше рамковниот требаше рајата да реагира.Тогаш ќе сватеа дека не можат да си играат курташак со македонскиот народ.Арно ама одморите у Грчка беа побитни.Сега е веќе прекасно ,се наоѓаме во состојба таканаречена тиха патња.Дури албанците се чудат како се доведовме во ваква глупа ситуација.Шарени дали сега сте среќни?И се посравте на државава и го обезличивте својот народ.Францускиов предлог ќе биде прифатен,пак ќе се најдат некој 8 мина бедници ќе се продадат.После тоа ќе имаме два избори.Или ќе бидиме амебоидна аморфна маса или бугари.Беднооооо!
Без поддршка од ВМРО ДПМНЕ ништо не може да направат, останува да видиме дали Мицко има некој скриен договор со кој ќе не разнебити.

Член од
12 јануари 2022
Мислења
662
Поени од реакции
1.354
Без поддршка од ВМРО ДПМНЕ ништо не може да направат, останува да видиме дали Мицко има некој скриен договор со кој ќе не разнебити.
Има, има…скоро ке стане јасно

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.081
Поени од реакции
11.365
Има, има…скоро ке стане јасно
Да му се помочам на твојот европски живот кога времето си го трошите на македонски форуми убедувајќи ги за некакви добро бугарски намери :lolzz:

Блгар биди корисен за човештвото врзи сидро околу врат и фрли се во Црно Море, провери дали алгите уште виреат на дното

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.576
Поени од реакции
27.414
Да му се помочам на твојот европски живот кога времето си го трошите на македонски форуми убедувајќи ги за некакви добро бугарски намери :lolzz:

Блгар биди корисен за човештвото врзи сидро околу врат и фрли се во Црно Море, провери дали алгите уште виреат на дното
Алгите се таму, тие се директни потомци на Аспарух и Кубрат. Од таму дошле Вулгарите, имало некој неприроден процес и набрзина еволуирале. Затоа е сличноста во поимањето…

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Ова не е европска иднина, ова е бугарска иднина за нас.

БУГАРСКИТЕ ПОЗИЦИИ СТАНАА ЕВРОПСКИ Петков го пофали францускиот предлог како исклучително добар

Бугарскиот премиер во оставка Кирил Петков во интервју за БТВ, предлогот на француското претседателство со Европската унија го оцени како исклучително добар кој направил бугарските позиции да станат и европски, јави дописникот на МИА од Софија.

Она што сега се случува во Северна Македонија, вели Петков, е поради тоа што ним им е многу тешко да ги прифатат тие позиции во моментов, но, како што вели, тие тоа треба да го направат ако сакаат да изберат европски пат.

– Во Северна Македонија треба да сфатат дека ако сакаат да се развиваат, европскиот пат е единствениот пат за таа држава – вели Петков.

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Член од
23 мај 2013
Мислења
2.411
Поени од реакции
5.818
Се што треба да направиме ние е да ги натераме Американците/западот да кренат раце од нас, одбивање на предлогот би било едно од тие дејствија.

Член од
8 септември 2021
Мислења
31
Поени од реакции
18
Може да ми кажеш што треба да видам на видеово, за да можам да ти дадам мое мислење? Кое е момчето и што направило? Небитни видеа од палети фрлање, пиштоли пукање и камења мавање му ја окупирале сцената на ова толку битно видео.
Mnogu e Bitno videoto, momentalno se ignorira od medijata ...Videoto e dokaz deka ova shto se sluchi vo Skenderbeg ploshtadot e NAMESTENO odpolitichkite partii, Videoto e dokaz deka tia dechkite shto pochnaa da frlaat od gore se Makedonci... Pogledni go videoto tia shto frlaa so crni maici se simnaa po skali i se pomeshaa so protestantite... https://fb.watch/e9zQljFTjq/

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.849
Поени од реакции
4.543
Mnogu e Bitno videoto, momentalno se ignorira od medijata ...Videoto e dokaz deka ova shto se sluchi vo Skenderbeg ploshtadot e NAMESTENO odpolitichkite partii, Videoto e dokaz deka tia dechkite shto pochnaa da frlaat od gore se Makedonci... Pogledni go videoto tia shto frlaa so crni maici se simnaa po skali i se pomeshaa so protestantite... https://fb.watch/e9zQljFTjq/
де објасни како позна дека се Македонци.
ја обележје или изјава за припадност не видов

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.254
Поени од реакции
22.928
Просечен горд анационален граѓанин на Република Северна Македонија чиј животен сон е да хичхајка во Европа. За грантче од ЕУ спремен е ќерка му да ја прати во бело робје. :pov:

FXSnw-QWYAIIvta.jpeg

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Просечен горд анационален граѓанин на Република Северна Македонија чиј животен сон е да хичхајка во Европа. За грантче од ЕУ спремен е ќерка му да ја прати во бело робје. :pov:

Прегледај го приврзокот 338089
Како прво и досега имавме пари од Европските фондови, и или не ги искористувавме доволно или беа украдени од нашите политичари и невладини.

Како второ, за сите ова што го зборуваат како понатаму, не така одамна, еден балкански мудрец кажа, а едно теле повтори: "Како досега, така и отсега ..."

Како трето, за сите што сакаат да бидат европски граѓани имаат опција и сега, јас на пример ако сакам да си бидам европски граѓанин, ќе си извадам бугарски пасош и нема што да ги малтретирам останатите да се пишуваат бугари, за да живеам јас убаво.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.011
Поени од реакции
5.193
Да, и г-динот Лавров беше личен инструктор на оние ликови кои фрлаа со предмети и вадеа пиштоли...
Автоматски споено мислење:

ДПНЕ глуми конструктивна опозиција.

Ликот Николовски самиот се издаде па најави намера од неговата партија за модифицирање на „Францускиот...„ со цел Македонија да не биде идентитестки убиена во пристапните процеси и преговори кои и‘ следат на „севернава„.

Толку и од ДПНЕ...Изгледа пак ќе чекаат „некој друг„ да го одработи она кое тие се должни да го одработат, слично на 27-ми април.
Автоматски споено мислење:

Станувате смешни во желбата да покажете дека францускиот предлог не е консензусна одлука на Европската Унија. Еве го официјалното соопштение на Чешката република:
Прегледај го приврзокот 338094Прегледај го приврзокот 338094
Не бе чедо, миљон пати напишав дека Францускиот предлог не е Бугарски, туку е Европски, туку ти си смешен оти си дел од баграта Волгарска, која е само орудие за наметнување на тој предлог врз Македонија и Македонците.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom