ATP тенис - општа дискусија

Член од
20 јануари 2013
Мислења
1.591
Поени од реакции
3.608
Абе вој колку поповреден толку помоќен е. Е сега за со Ник ке му требаат уште 2-3 повреди за победата да му биде загарантирана :pipi:

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Штета за Фритц, можеше да го добие ова. Мислев ќе потоне во 5ти сет ама топ издржа. Е сега во тајбрејк што го снема...

Иначе нели публиката секогаш навивала за underdogs и против фаворитите?
Зошто сега урлаа за Надал, а вчера беа за Синер?
Океј не беше зоолошка како АО финалето годинава али пак.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.449
Поени од реакции
39.078
Овој Фриц 80% вода и 20% сперма, ти ебам тоа ќилавиот лабав однос.

Нема бе, после оваа тројка тенисот ќе биде нешто како овие Лига Нации шо го форсират во фудбалот. Ти ебам тоа сперматозоидите без пераи.

Член од
6 март 2019
Мислења
426
Поени од реакции
625
Надал беше underdog, повреден беше. Затоа навиваа за него, да го мотивираат. Голема благодарност за публиката во Лондон. :icon_mrgr:
Нека му подаде некој шеќер и вода на Андеркавер :pos:

Член од
23 јуни 2008
Мислења
2.007
Поени од реакции
1.306
Rafa dobro objasni, sega e pojasno,ok e.
Razmisluval da predade,ama energijata od publikata mu pomognala :aplauz:.
Автоматски споено мислење:

Надал беше underdog, повреден беше. Затоа навиваа за него, да го мотивираат. Голема благодарност за публиката во Лондон. :icon_mrgr:
Нека му подаде некој шеќер и вода на Андеркавер :pos:
zoshto ??

Член од
23 август 2010
Мислења
39.953
Поени од реакции
116.512
Штета за Фритц, можеше да го добие ова. Мислев ќе потоне во 5ти сет ама топ издржа. Е сега во тајбрејк што го снема...

Океј не беше зоолошка како АО финалето годинава али пак.
Зашо се мачеше Рафа со повредата. Инаку мислам дека си беше публиката скроз нормала денес.

На страна све прејак меч, Фриц како да не извлече поука од мечот против Новак на АО пред некоја година каде беше во слична ситуација. За волја на вистината денес беше многу подобар од тогаш али епилогот е ист за него. Ми се допадна како Рафа пронајде начин да ја изменаџира ситуацијата со повредата, а го приметив и против Ван де Заншлуп дека носеше кинези трака на стомакот али ај си викам нормала е тоа, речиси 90% од играчите носат кинези трака на некој дел од телото и играат без проблем, али ете денес се виде дека не е џабе сето тоа. Да се надеваме дека ќе биде ок за петок и дека ќе го измлати тоа сељачиштето циркузантско.

Член од
19 март 2013
Мислења
3.412
Поени од реакции
5.091
У реду е , јасно е дека го хејтаат Ноле. Сто пати повторивте. Ете прееска се дереа УУУУУ кога се спомна Киргиос , ама у финале против Новак се знае за кој ќе урлаат.

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Зашо се мачеше Рафа со повредата. Инаку мислам дека си беше публиката скроз нормала денес.

На страна све прејак меч, Фриц како да не извлече поука од мечот против Новак на АО пред некоја година каде беше во слична ситуација. За волја на вистината денес беше многу подобар од тогаш али епилогот е ист за него. Ми се допадна како Рафа пронајде начин да ја изменаџира ситуацијата со повредата, а го приметив и против Ван де Заншлуп дека носеше кинези трака на стомакот али ај си викам нормала е тоа, речиси 90% од играчите носат кинези трака на некој дел од телото и играат без проблем, али ете денес се виде дека не е џабе сето тоа. Да се надеваме дека ќе биде ок за петок и дека ќе го измлати тоа сељачиштето циркузантско.
Со Ноле тогаш му се врати од 2-0 во сетови ама киксна во 5тиот. Ми текнува на мечот зошто Новак се издра ко животно кога тепаше.

Не викам дека беше ненормална публиката како на АО без која Рафа немаше да тепа, него чиста обзервација за тоа колку се палеа по освоен на Рафа, а колку на Фритц.

Иначе брат ова со повредиве комично станува веќе.
Значи го боли стапало, стомак, рака за сервис и што уште не и пак игра 5 сета и стига до полуфинале.
Океј

Член од
15 јули 2009
Мислења
3.543
Поени од реакции
3.587
Кајгана на апарати. Не е возможно колку омраза добива Рафа.
Иначе сељакот Кирјос има реални шанси да го освои турнирот. Атомски тенис игра.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.953
Поени од реакции
116.512
Со Ноле тогаш му се врати од 2-0 во сетови ама киксна во 5тиот. Ми текнува на мечот зошто Новак се издра ко животно кога тепаше.

Не викам дека беше ненормална публиката како на АО без која Рафа немаше да тепа, него чиста обзервација за тоа колку се палеа по освоен на Рафа, а колку на Фритц.

Иначе брат ова со повредиве комично станува веќе.
Значи го боли стапало, стомак, рака за сервис и што уште не и пак игра 5 сета и стига до полуфинале.
Океј
Офффф, ајде по 19823338338 пат. Стапалото му е хронична повреда/болест, ако си приметил цел живот шепа по малце при одење и он живее со тоа, али ете за жал од лани тоа му се влоши и пропушти пола сезона, а и дел од оваа се мачеше со истото. Значи лани операција на стапалото, сеа после РГ исто така интервенција со ласер на стапалото, не знам за какви глуми зборите... Добро еве најсериозно, мислиш дека до толку е ретардиран Надал да почне да сервира со 150 на саат наместо со 190-200 во просек? Онака одеднаш и тоа во сет во кој водеше 3-0? Стварно не ви ја сфаќам логиката, само слеп можеше да не примети дека денес Рафа имаше проблем. Среќа што не беше до толку голем проблемот па да мораше да предава или да статира на терен, а и пеинкилерите си ја завршија работата и олеснија за да може да доигра. Реално Фриц сам се заеба, не може после 2 1 во сетови да не добиеш ровит играч, јебига.

Член од
15 ноември 2008
Мислења
5.772
Поени од реакции
11.790
Публиката не го сака Djovak ( :icon_lol: ) дека е класична балканска селендра со тапија, никаква врска со андердогс или фаворити.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.969
Поени од реакции
67.762
^Eeee sto e glumec toj... :D

Очекувам супер меч со Киргиос, ке биде право шоу. Не ги есапи овие од Вимблдон таман ич.

Бонус, од претходниот меч на Вимблдон со Рафа...

Член од
23 јуни 2008
Мислења
2.007
Поени од реакции
1.306
Офффф, ајде по 19823338338 пат. Стапалото му е хронична повреда/болест, ако си приметил цел живот шепа по малце при одење и он живее со тоа, али ете за жал од лани тоа му се влоши и пропушти пола сезона, а и дел од оваа се мачеше со истото. Значи лани операција на стапалото, сеа после РГ исто така интервенција со ласер на стапалото, не знам за какви глуми зборите... Добро еве најсериозно, мислиш дека до толку е ретардиран Надал да почне да сервира со 150 на саат наместо со 190-200 во просек? Онака одеднаш и тоа во сет во кој водеше 3-0? Стварно не ви ја сфаќам логиката, само слеп можеше да не примети дека денес Рафа имаше проблем. Среќа што не беше до толку голем проблемот па да мораше да предава или да статира на терен, а и пеинкилерите си ја завршија работата и олеснија за да може да доигра. Реално Фриц сам се заеба, не може после 2 1 во сетови да не добиеш ровит играч, јебига.
jas celo vreme se trudam da ti go objasnam negoviot motiv,slabo mi odi.Bozino proba so dve recenici,po mene uspeshno dolovi,na pametniot dovolno,ti navivaj i uzivaj,ama ne se pravi glup,osven ako si glup.
Inaku,ocekuvav Friz da pobedi,po dosega pokazanoto,a i dobro trgna.Koga vide Rafa oti ke e gazenje,pochna so glumenjeto i specijalnata vojna, egoto ne mu dozvoluva da bide gazen a on zdrav prav.Friz nasedna na stosot,izleze od ritam,a i on vlece nekoja sitna povreda izgleda.Go pishav primerot so osmiot i devetiot gem vo peti set,vo 5 min gledash dva Nadala,prvo naapan,se raduva,stiska tupa ici, a odma posle mava so glavata kao povreden koga Fric osvoi gem.Servisot,pa on cela kariera servira taka,so isklucok na poslednite dve godini,sho trabunjash.
I krajno,ke mi beshe krivo da izgubeshe Nadal,kako moze nekoj da ne saka da gleda duel Kirgios Nadal,pa da vidime shto trikovi ke proba na Nik.Na Sonego vidovme,na Friz vidovme,pari davam da vidam shto ke probat so Nik,bash bi sakal da proba na Nik da go vikne na razgovor na mreza vo sred mec.Nadal i ferplej oddamna ne odat zaedno,posebno koga gubi,ana posled ite nekolku meseci se nadminuva,se povekje si go pokazuva vistinskoto lice

Kajgana Shop

На врв Bottom