Ф
Флеш
Гостин
Лелееее џабе цениМакедонче бе, на сета мака, сеир мора да ти фати.
Автоматски споено мислење:
Па тост ти е само 100 денари ....стекови по 180 се,кафе 80 е
Лелееее џабе цениМакедонче бе, на сета мака, сеир мора да ти фати.
Лелееее џабе цени
Па тост ти е само 100 денари ....стекови по 180 се,кафе 80 е
Од се има, како кај секој народ, освен кај македонците,кај вас сите сте работливи луѓе, душенца.Едно е да чистат клозети и да дилаат хероин, друго е да бидат рамноправни со германците.
Пуно е шиптap, тоа е доволно и се што треба да знаеме.Имам забележано, можеби грешам, но puno за еден самопрогласен woke, либерален, i'm not like those other shiqptars шќипетар е доста анти-македонски и општо анти- каурски настроен? Вие што мислите?
Alo sela celi ste palele be kako ne vi e sram, ste pravele etnicko cistenje i posle toa nikoj istoto vam ne vi go vratil... Da ne ne treba da se uci toa slucajno?Лага, за напади од качаци сте пишувале 200 книги, за 2 години фашистичка окупција на 2 града сте пишувале стотици.
Во основно дете кога сум бил на македнски јазик учевме песни за злобните геги.
Сите мои роднини живеат по Европа и сите се муслимани.
Без никаква навреда кон Албанците но од приказните кои ми ги кажувале дедовците а и други постари жители од тој дел, Албанците од Гостивар до Струга се помакедончени Турци(што значи тоа знаат многу ) додека Косоварите се некое племе оставено по пат за Босна.@puno вие со кој сте поблиски? Еве според мене, вие се потурчени македонци
Нз како процени дека не фаќа носталгија? Или да ја преусмериш темава сакаш?Гомното по кое ве фаќе носталгија никад нема да престане да смрди. Човекот испуши доста албански курови, а вас ви продаде магла дека тулумби јадел.
Има он листа на заслужни дела за албанската кауза.
Или можеш да се преправаш дека тоа не го направил, или да негираш. При подршка на еден таков предавник, друга опција немаш.
Со едните да, со другите е невозможно. Енвер Хоџа воопшто не бил глупав кога ги избркал од Албанија зошто знаел со што група си има работа. Не можеш да живееш заедно со луѓе кои последните 500 години на балканскиот полуостров живеат од пљачкање, бандитство и секаков тип на криминал. Едноставно гледаат да се закачат на какво било ткиво кое може да ги храни и да го експлоатираат и потоа почнуваат да го јадат од внатре.Без никаква навреда кон Албанците но од приказните кои ми ги кажувале дедовците а и други постари жители од тој дел, Албанците од Гостивар до Струга се помакедончени Турци(што значи тоа знаат многу ) додека Косоварите се некое племе оставено по пат за Босна.
Како и да е тие се тука и мора да се обидеме да имаме што подобар живот и разбирање со нив.
Комадант ПфуноОд се има, како кај секој народ, освен кај македонците,кај вас сите сте работливи луѓе, душенца.
Тиранската пларформа си помина, Преспанскиот си помина, и после си чудиме зошто секој бара од нас што ќе му текне?!Тие дури сметаат и обратно, дека ние сме им извршиле геноцид, тоа го бараа во тиранската пљатформа да се прифати со декларација.
Vie kulturoloski ste poblisku do avstralopitekus, a vie koa ke gi promenite nekoi raboti?Сите овие работи ги имате за Србија и никој не се буни.
Културолошко сте поблиску до бугарите,требаше самите после 91 некои работи да ги промените.
Имам забележано, можеби грешам, но puno за еден самопрогласен woke, либерален, i'm not like those other shiqptars шќипетар е доста анти-македонски и општо анти- каурски настроен? Вие што мислите?
Овој случај бил местенка, за другиот случај каурите биле криви, третиот случај исто бил местенка, во четвртиот случај каурите сами меѓу себе се убивале а ги окривиле шиптaрите, додека балистите (оригинлните не овие сега од шкендија) штителе Македонци
Апсолутно сите навреди ги заслужуваш, од прва до последна. Се додека се работи за шиптaри ќе ги браниш и ќе релативизираш до крај, дури и кога се работи за ѕверства, убиства. Мене не ми смета што не излегуваш од шиптaрскиот борг колектив, туку дека немаш ни конец хуман основ при таа твоја пристрасност. Немој да се вадиш сега, признај си бе како маж-Ве мразам од дно на душа, умрете каури, шкавели. Признај дека доживеа ерекција кога со дрон летаа Shqipëria e Mahdë во сред Белград, во центарот на душманите им го спопикаа у срцето на тоа српските каурски гомна. Кога летаа орли Џака, Мака и Џердан на Србија-Швајцарија признај си дека ти се наполни душичката, како топло ти дојде на цело тело, не постои курва од Велешта до Лорeстан што ќе направи така да се осеќаш.
Пет пати повеќе ќе те ценам, само да си искрен, да не си ја пристесњаваш душичката и да кажеш тоа што стварно ти лежи. Кажи си бе радниче, опцуј ме ако треба, плукни ме кога ќе се видиме, ич нема да ти земам за зло, ама еднаш барем во животот биди искрен, еднаш барем бесата нека биде беса, нели со тоа се гордеете? Пушти тоа капс локот и олесни си го срцето како човек. Еднаш извади ја маската и биди тоа што си.
Прегледај го приврзокот 309792
Е ова веќе почнува да личи на вистински шиптaр. Нели ти е сега малце полесно на душичката место да се стегаш цело време, да пазиш што ќе кажеш наместо да кажеш тоа што ти лежи на срце? Гледаш колку е подобро за психата кога ќе се испразниш? Замисли шиптaри да не можеа да возат 150 сред град и да не работи Тик Ток-от за да го објават тоа, да немаше кучиња за да гледаат борби, да не можат да пукаат со калашников кога се под емотивен набој дали од бес, дали од среќа оти брат му се жени, да снема Golden Eagle по продавници? Замисли се будат еден ден и читаат на вести дека Голф нема да се произведува повеќе. Па Бардовци и Демир Хисар ќе станат Ајзенгард. Грижи се за своето ментално здравје. Не бегај од тоа што си. Цврсто прегрни го и храни го шиптaрот во тебе. Ајде сега малце терапија со музика:
Му имам кажано повеќе пати. Овде дури и му образложив дека е шиптaр и тоа на долго и на широко.Знам еден кардиолог од Љипљан што не станува од кревет испод 100000 евра па мораат љочките од немајкаде во Жан Митрев да се оперираат. Абе како ги измислуваш овие глупости? Гледаш ли како шиптaрлукот те отупува и заглупува? Или не гледаш? Тоа прашање ми остана нерешено, дали си автентичен шиптaр кој верува во ова што го пишува или си свесен дека лупеташ ама не може поинаку, нешто од внатре не ти дава да се помириш со твоето потекло, па се што ти останува е да го браниш по секоја цена, со сите можни глупости, со правење будала од себе, исто како партиските стаорци или муслиманите кога пробуваат тој педофилот нивни да го величаат. Знам, боли. Мислиш мене ми е сеедно што копитоно муртинско (како и грујо и сите претходно) е на чело на државава затоа што тоа е капацитетот на овој народ? Болката и сентиментите не треба да се разлог за глупоќа, ако сакаш да бидеш вреднуван како индивидуа. Ако не сакаш, биди со матрицата, остани си шиптaр, само да знаеш конкуренцијата е огромна. Ова е тазе слика, од саботата, специјално за тебе ја сликав:
Прегледај го приврзокот 306111
Сликано во село Колари, општина Зајас, Кичево, да не мислиш дека е фотошоп или слично. Ако одбереш да се држиш по овој пат, не до Колари, по патот на апологија на шиптaрлукот по секоја цена, да знаеш дека со ова темпо нема никогаш да го надшиптaриш Азем од Колари кој цел ѕид од куќата го исфарбал црвен, ставил двоглав орел и преку него напишал Азем. Крајно време е за посериозна акција, да ме опцуеш со чивша ноне, да ми пишеш приватна порака со закана, да ставиш слика од меморијалниот центар Адем Јашари и да туриш некој хит на денот од Голд АГ или Шкодран Толај или барем да дрифташ со голфот по Треќу Македонску Ударну Бригаду и да го ставиш видеото на Тик Ток. Вака си само шиптaр радлер, шиптaр лајт 1 со 0.1 катран и никотин, безкофеинско еКспресо, веге донер, џамија без минаре и разглас, жена во чајџилница во Боговиње. Еден дрндрнјариња те шие, за 9 гег и да не збориме, ем во Осло во затвор е за дилање, ем од таму пишува и става арапски линкови и историски референци од Кочо Данај и Пандели Мајко. Одлучи се бе радниче, фати еден пат, ама фати го асално. Абе at least барем еден лајк и коментар тука да ставеше:
А бај д веј, Македонците во многу работи не ги бива за крив ташак и може и имаат некој слејв менталитет, ама ниво на слејв менталитет живеење 10 души во 30 квадратен стан во Цирих како бубашваби, скеле и мешање на малтер зима/лето за минималец на црно потешко.
Па кога не дојдеш на свинско па да знам тројца. Е сега за другото. Не ми се верува дека ќе го објаснувам ова, ама ајде оти си ти во прашање.
Африм, твојот однос со шиптарството има едно од две објаснувања.
Прво објаснување е дека ти си свесен дека лупеташ глупости кога го браниш шиптарството (во понатамошниот дел од текстот ш.). Значи свесен си дека не можеш Македонците и ш. да ги ставаш на исто ниво, свесен си дека браниш убијци, свесен си дека ш. се агресивен, криминален, насилен и нецивилзиран народ секаде каде што ќе одат. Се тоа тебе ти е јасно. Ама не може пустото срце ш. што бие во тебе да не го брани тоа. Исто како на пример ватрените навивачи. Он е свесен за сите глупости и гомнарии што ги прави неговиот клуб, пцуе, се нервира, крши дома садови ама за викенд нацртан е пред телевизорот. Ако е оваа опција точната тогаш ти си одвратен и гнасен човек. Ти свесно поддржаваш и ќе поддржуваш убијци и криминалци се додека се ш. Ќе релативизираш, ќе правиш ватабаутизам, ќе ја искористиш секоја можна опција за да изгледаат во убаво светло. Тоа е основната компонента на ш. идеологија, види го 9 гег колку од петни жили се труди. И жити педофилите мухамед и амети немој да ми кажуваш дека ти никогаш не си правел вакви работи.
Втората опција е дека ти не си свесен за ова. Твојата ш. матрица те ограничува да ги погледнеш работите од страна. Исто како и во оригиналниот филм Матрикс. Се додека не му го извадат тоа цревото од глава, он не знае што се дешава. Е сега, во нашиов свет нема такво црево што можам да ти го извадам од глава. Има метафоричко, фиктивно црево што само ти можеш да го извадиш. Значи ти си навлезен длабоко во ш. матрица која те има отупено и заглупавено. Ти покажува мал дел од патот и ти вика-до тука можеш. Се повеќе од тоа ќе биде above your level of comprehension. Ако оваа е точната опција тогаш ти си туп, наивен и глуп човек. Ако не го гледаш слонот во продавницата, а не си слеп, тогаш тоа е објаснувањето.
Јас сум подвоен како никогаш по двете варијанти.
Мозокот ми вика дека е првата опција. Образложението што мозокот ми го дава дека се работи за првата опција е фактот што си излегол од педофилската исламска матрица. А многу пати имам кажано на форумов дека верата е МНОГУ појака врзна нишка од националноста. Ш. немаат проблем да се мажат/женат со торбеши, босанци и чак и санџаклии и покрај тоа што они технички нели се Срби, смртниот непријател. Како е можно од пострашниот ментален затвор да излезеш, а од ова не? Знаеш, ова е исто како да разговарам со некој талентиран математичар, да ми објаснува некои комплексни равенки, а кога ќе го прашам колку е 3х5 да ми каже дека не знае. Нема ли да си помислиш дека те заебава?
Срцето ми вика дека е втората опција. Со оваа верзија полесно заспивам навечер. Толку ме имаш смеано, такви постови имаш пишувано од кој сум се држел за глава и плус толку си против ислам што срцето сака да верува дека ти пре си ограничен и наивен, отколку расипан и одвратен. Замисли пример избие скандал дека твојот омилен актер е сериски силувач на жени. Срцето ќе се буни против тоа, ќе каже дека е намештаљка, дека нема шанси таков човек да прави такви нешта. Во спротивно треба да ти се сруши цела една убава и пријатна перцепција, перцепција што си ја градел со години, перцепција која ти овозможила да уживаш максимално во киното и филмовите.
Но во едно сум сигурен која год и да е од двете опции. Ти нема никогаш да излезеш од ш. матрица. Ако е првата опција тогаш ти си како оние најстраствени пушачи. Се му е јасно, сите здравствени импликации ги знае, свесен е за се и на крај ќе умре со цигара во рака. Ако е втората тогаш жал ми е, ама твоите капацитети се тие. Со првата опција барем разбираш дека си ш. Со втората нема никогаш да сфатиш зошто си ш. Ќе си мислиш дека тоа е затоа што Сусаро и каурите те мразат па заради тоа така ти викаат. А она што не сакаш да го сфатиш или да го прифатиш е дека ве мразат во Швицарска и во Немачка и секаде каде што сте во поголем број. Дека сте апсолутното цивилизациско дно на Европа и дека припаѓате таму некаде Ирак, Пакистан, Северна Африка. Вистината е болна, лагата е Милка чоколадо. Кој сака да го боли?
Ако сакаш ќе ти дадам насоки како да станеш Албанец, како оние од Корча, или католиците од Скопје што ги знам од дете затоа што и фамилијарно моите се знаат со нив.
1. Не ставај еднаквост меѓу Македонци и ш. затоа што не е реална. Објаснето тука:
Мултикултурализмот, и неговата злоупотреба
Значи најмуслимани албанци се во Македонија. Да, толку се муслимани што најпознатите исламски полимати и пронаоѓачи како Авицена, Ал Кваризми, Ибн Хајан, Ал Фазари, браќата Бену Муса, Ал Захрави, Ал Бируни, Ал Идризи, Ибн Басал, Aл Џазари, Aлхазен, Зирјаб и многу други не можат да добијат ни...forum.kajgana.com
2. Сфати дека културолошки, цивилизациски сте на дното во Европа. Јас не викам дека сите од прв до последен се такви. Дека нема воспитани, културни и цивилизирани кај вас. Или дека орки нема во другите држави во Европа. Јас викам дека пер капита најмногу орки има меѓу ш.
3. Прекини со ватабаутизмот. Ти можеш да најдеш случај каде некој Тошо претепал некој Љуљзим ама на тој еден случај има безброј обратни. Тоа не ја прави иста ситуацијата.
4. Престани да бараш вина секаде освен во ш. Србите ве колеле, бла, бла. Ок, ајде, ве колеле. Зашто нема ни 1% ш. на факултет во Швицарска? Зашто сте криминогени, нападни и простаци во секоја дијаспора? Таму кој ве тепа?
5. Не релативизирај како ти одговара. Кога е ш. крив тогаш он не знаел, бил во подрум, неправедно било судењето, чеши ми куро. Кога е каурот крив тогаш 100% е крив нема промашај тука.
6. Шесто и најбитно. Не мора да се идентификуваш со нив. Замисли. Замисли го ова Африм ако можеш. Твоето раѓање како ш. е случајност, не мора да бидеш дел од нив. Ш. си имаат свои правила, обичаи, работи на кои се палат, зборам мнозинскиот колектив, како вандализација, правење штета кај каурите, играње со огнено оружје, одбивање или немање ментален капацитет за едукација, исламисување но пред се гнасно бранење на своите по секоја цена. Не мора да си ш. Одбери ги убавите работи, на пример ако ти се јаде флија, јади флија, научи да свириш кемане, оди во Албанија и проштеај се, да ги запознаеш оние со кои се идентификуваш. Не мора да го земеш цел пакет. Не е ова понуда на Телеком каде што ти викаат имаш понуди 1, 2, 3, 4. Со понуда 1 добиваш а, б, в, со понуда 2 добиваш икс, ипсилон, итн... ама не можеш да комбинираш ти како сакаш, ако ти се допаѓаат 2 работи од 1, една работа од 2, 2 работи од 3, не може така. Е тука може. Ш. е самостоен избор, стејт оф мајнд, со сила ли го тера некоја Бљерим да вози 240 во спортивна лента? Бљерим ужива во тоа, Бљерум сака да биде ш.
А ако сакаш да бидеш ш. тоа е друго. Признај си пред себе дека си ш. и дека тоа е тоа. Јас на 14 се правев рокер, електраш итн. И отидов во биртија. Беше феноменално. После живеев во негирање. Сум се напил па се ми било убаво оти пијан, имало згодни женски и кренале расположение, сум боцкал скари и убави работи па тоа ми влијаело. Отидов, втор, трет пат. Пак истото чувство. И на крај си се помирив со судбината им признав на другарите дека сакам турбофолк и биртии, ми пукаа долго време сеир затоа што бев антитурбофолкер ама барем излегов од клозетот и отворено почнав да го следам тој пат. Така и ти. Кажи си бе-Шиптaр сум и горд сум на тоа. Сакам кога ќе видам 70 метарски орел, сакам кога на каурите им ги крашат гробовите, сакам кога моите ебат каурки, душата ми беше полна кога шачири и мачири им збрцаа голови на Србите и летаа орли, а оргазам доживеав кога летаа шиперија етнике сред Белград. 5 пати повеќе ќе те ценам ако од душа си признаеш дека си шиптaр. Вака си само ш. во динајл.
За крај, сево ова го кажувам затоа што можеби пристрасно и скроз неосновано имам некој милиграм надеж дека ќе ме побиеш. Дека еден ден ќе се појавиш тука како Албанец, господин човек. Верувај ми многу посреќен човек ќе бидам да дојдам тука, да си ги изедам зборовите и да кажам дека скроз сум промашил се отколку некаков си потенцијален его трип што би го добил ако на крај излезам во право и кажам-Хахахаха ви реков! Ако мислиш дека уживам во тоа да си ш. се лажеш. Ништо не би ме радувало повеќе од тоа да отидам во Тетово и да се осетам како да сум во Цирих. Wait, what? Не се вреѓај, се ова ти го кажувам со најдобра намера. Гледаш со 9 гег не комуницирам вака затоа што 9 гег има интелектуален капацитет колку сомалиска камила на пораѓај.
Пуно својата борба може да ја овековечи во книга и да си обезбеди куп поволностиЗатоа што институциите не се грижат за албанците, затоа избегнува и полицијата да контролираат по албански населби, затоа што не и е гајле. А за македонците се грижи, за македонски празници има карантин, не сакаат да се заболуваат македонци.
Ама има идиоти и ретардирани кои мислат дека тоа е привилегија за албанците.
Ама џабе е. Далеку е поедноставно кога или се во шиптaрската матрица или не се. Најтешки се оние ситуации кога се во матрицата, а мислат дека не се. Африм уште долго ќе живее растргнат помеѓу тие два света. А ете, дадов се од себе.За тебе и без резолуцију давам не пиво него ручак, едан увијач намотан такој да крцка сс сланину, сакаш у Корнер, сакаш у Жмару, сакаш у Кобру, ја би сакаја Корнер. Не бој се, не га слушај Берика, куде каура никога нема да те тражив, нема да те упецав твои как шо са га упецаја Зијадина кд е пијал пиво и извадили га на социјалне мреже.
БЕСА ги повлекува сликите на Села со пиво, АА обвинувањата за исламски радикализам - Expres.mk
Активисти на партиите БЕСА и Алијанса на Албанците деновиве интензивно работат со своите активисти кои ги повлекуваат од интернет просторот меѓусебните обвинувања меѓу двете партии кои што сега договараат коалиција за вториот круг на изборите. Со посредство на албанскиот премиер Еди Рама кој...expres.mk
А пуно, зашто ти не напишеш едну књигу за твоју битку за шиптaрлука? Ќе га крстиш (или сунетиш) De Apologia Shqipërisë. Плато(н) и Пуно(н) вие сте тија двоје, нема треќога. Па кд ќе урадиш едну промоцију у дом на културу Адем Јашари у Лојане, па кд ќе ти дојду ја да ми потпишеш едан примерак, па кд ќе пишеш на прву страну:
Për një kaurin shkavel slavomaqedonas,
Me shumë jorespektuar,
Afrim Punoi
Па кд по рамкован ќе морав да те ставив академик у СМАНУ, тамо до Луан Старова раме до раме, па кд ќе излезе Алита сс наредбу улица у Кумановë да носив твое име. И тој не било коју него Треќу Македонску Ударну да се вика Африм Пуној, а кауре и у Делчево куде нема ќоравога шиптaра има да те учев још у основну школо. Овакој само се мучиш на форум, за ситно. Сануј велико радниче.
Треба ли да си го арчиме мислите за нешта кои на се вредни за внимание?...Имам забележано, можеби грешам, но puno за еден самопрогласен woke, либерален, i'm not like those other shiqptars шќипетар е доста анти-македонски и општо анти- каурски настроен? Вие што мислите?