Општи дискусии за ТВ серии

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Една причина е што шпанскиот е полесен и за изговор и за разбирање
This!

Францускиот е многу тежок, и со 1000 француски филмови и серии тешко да го научиш. Италијански знам повеќе што го учев 2 години само, отколку француски што го учев цело средно и основно

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.150
Поени од реакции
16.087
Една причина е што шпанскиот е полесен и за изговор и за разбирање, друга е што сме ги гледале сапунициве како многу мали и сме впивале сѐ што ќе кажат. Мислам дека тој период доколку пуштале само француски теленовели немало да имаат ист ефект ко мексиканскиве.
Да, дефинитивно за учење јазик најдобро е константно слушање. Шпанскиот е полесен од францускиот, вокабулар пред се, а да не збориме граматика.
За разлика од тебе, мене повеќе ми се допаѓа мексичкиот/латиноамерика акцент. Шпанија некако слабо беше застапена со теленовели тоа време (ко што зборат во Каса де папел пример), и потешки ми се за разбирање од другиве.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.185
Поени од реакции
10.196
Да, дефинитивно за учење јазик најдобро е константно слушање. Шпанскиот е полесен од францускиот, вокабулар пред се, а да не збориме граматика.
За разлика од тебе, мене повеќе ми се допаѓа мексичкиот/латиноамерика акцент. Шпанија некако слабо беше застапена со теленовели тоа време (ко што зборат во Каса де папел пример), и потешки ми се за разбирање од другиве.
Пушти Quien mato a Sara на Нетфликс. Глума ко од сапуница + мексички сленг, таман ќе се потсетиш на сапуниците (3 сезони - 20 и кусур епизоди е). :)

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.150
Поени од реакции
16.087
Пушти Quien mato a Sara на Нетфликс. Глума ко од сапуница + мексички сленг, таман ќе се потсетиш на сапуниците (3 сезони - 20 и кусур епизоди е). :)
Нормално глума ко од сапуница кога главниов играше во сапуници на времето. Беше симпатичен тогаш, сега го стигнале годините очигледно, ама пак океј се држи. :D
Ич не ми фали таа претерана драма, можеби ќе ја пуштам некогаш ако ми зафали јазикот. :D

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.185
Поени од реакции
10.196
Нормално глума ко од сапуница кога главниов играше во сапуници на времето. Беше симпатичен тогаш, сега го стигнале годините очигледно, ама пак океј се држи. :D
Ич не ми фали таа претерана драма, можеби ќе ја пуштам некогаш ако ми зафали јазикот. :D
Поима немам, ги немам проверено кај глумеле, али гледам дека преглумуваат у 90% од времето. :D

Член од
10 јуни 2022
Мислења
54
Поени од реакции
78

Terence Winter,Taylor Sheridan и Stallone серијава или ќе биде тешко срање или ќе биде бум,трето нема.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Ужасна 4та сезона од Mayans. Ауууу какво дно еј, све стаиле од овие модерниве трендови.
Азијатка, мушкаданка, ФАКИНГ МИЏЕТ Е ГЛАВЕН НА КАРТЕЛ, у секоја втора сцена имаш кажување на животни дефиниции и норми. Овој ничим изазван иде у шинтерница, гледа едно куче, доаѓа таа што работи и кажува лекции, па преку кучето збори за анксиозност и слично. Буквално секоја втора сцена е ваква. Имаш една сцена поврзана со настаните во серијата што си тераат нивна работа моторџиите, следна сцена рецимо Ејнџл со трудната му девојка праат муабет општо за животот.

Другите ликови се прочистија, се просветлија, фатија девојки. А збориме за прљави моторџии и убијци.

Еден Маркус Алварез што беше страв и трепет у СОА, што си го уби синот за кауза и улични правила, земале го омекнале тука, под полувлијание на жена му, посвоил дете со даунов синдром, жена му го просветлила јеботе, станал разумен.

Тотално никаков тек на приказната, ништо битно не се дешава, полу сплетки, очајни тепачки и пукотници пуни си џи ај, нехаризматични и небитни нафрлани ликови.

Ме нервираат што сеуште се држат до СОА приказната и ликовите, и ги праат ко да прв пат се у бизнисов. Таа една мушкаданка сосема случајно отвара буре каде Таза го стави мртвото тело на Монтез којшто беше убиен од Пало и донесен у базата на Мајанс во претходната сезона, и на сето тоа Џибс од Чарминг дава амин за Санс да ги нападнат Мајанс. Па не е Чибс толку ретардиран да сфати дека Мајанс не се ретардирани да би го убиле Монтез и телото негово со обележје Санс оф Анархи да го стаат да се распадне у буре у неговиот имот.
Се тепаат натака навака без врска.

Ова Џекс и Алварез го решаваат за 10 минути.

Земале овој мочково ЕЗ со сила го праат Џекс Телер, од нигде никаде стана ладнокрвен убиец а до лани плачеше по пичка.
Сто замерки им најдов, беше ок серијава првите 2 сезони додека Курт Сатер беше главен, после го избркаа, му ја остаи на Елџин Џејмс и овој направи шпанска серија. Очекувам 12 сезони да има.

Александар Трегер, онаков каков што го знаеме од СОА, со целата таа негова језива и страшна појава.

Член од
10 јуни 2022
Мислења
54
Поени од реакции
78

Почнав да ја гледам Мартин лабав ситком со Мартин Ларенс кој глуми повеќе ликови во серијава и навистина е феноменален.
Баш ми легна серијава многу е лабава токму тоа што ми беше потребно во моментов.
Но малку се разочарав кога почнав да истражувам и дознав дека актерката што ја глуми девојката на Мартин во серијата Тиша Кембел го тужела Мартин Ларенс во петтата сезона за сексуално злоставување :mad:

Член од
14 август 2006
Мислења
45.352
Поени од реакции
84.573
Абе Боба Фет постои?
Ја гледа некој?
Да не ја прекинале?

Сите ја хејтаат Оби-Ван, а за ова никој не ни збори уопште, како да не постои. Kако да е Ms Marvel, серија која постои фиктивно и ја гледале само тие кои пишале рецензија за неа.

Дизни се смешни.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.544
Поени од реакции
29.115
Абе Боба Фет постои?
Ја гледа некој?
Да не ја прекинале?

Сите ја хејтаат Оби-Ван, а за ова никој не ни збори уопште, како да не постои. Kако да е Ms Marvel, серија која постои фиктивно и ја гледале само тие кои пишале рецензија за неа.

Дизни се смешни.
Губење време се сите освен Мандалориан.

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
9.207
Поени од реакции
25.402
Абе Боба Фет постои?
Ја гледа некој?
Да не ја прекинале?

Дизни се смешни.
Мора да штанца Дизни за да го пуни Disney+ стриминг сервисот.

Само на многу лош начин го прават тоа, штанцаат кванитет на франшизи кои имаат милиони фанови и ги усеруваат самите франшизи.

Ова е само почетокот, кој знае колку проекти имаат во позадина што најавени, што сеуште ненајавени ставени под насловот на Марвел и Star Wars.

Maksimot

Психијатриски случај
Член од
28 јули 2021
Мислења
277
Поени од реакции
290
Мора да штанца Дизни за да го пуни Disney+ стриминг сервисот.

Само на многу лош начин го прават тоа, штанцаат кванитет на франшизи кои имаат милиони фанови и ги усеруваат самите франшизи.

Ова е само почетокот, кој знае колку проекти имаат во позадина што најавени, што сеуште ненајавени ставени под насловот на Марвел и Star Wars.
Од марвел и св сериите, ванда, локи и moonknight ми беа 8/10, забавни и времето брзо поминуваше, хокај, таа со црниот кап. Америка и боба ми беа испод ок, мис марвел ми е наглјубава сеија што може, пали само кај woke тинејџери што го менуваат полот секој ден.
Најдобра ми е мандалориан, пошто не тупат многу со еманципација и што знам.
Оби ван сѐ уште не ми е гледана.

П. С. Немам проблем со црни ликови ако се добри глумци и нивните ликови значат нешто.

Kajgana Shop

На врв Bottom