Општи дискусии за ТВ серии

• Креатор на темата Креатор на темата zlxlclvlbln
  • Време на започнување Време на започнување
Јас The office 3 пати ја имам почнувано, ќе ја почнам и 4ти пат, сакам да ја изгледам али секогаш губам внимание и не ја догледувам. Најверојатно дека е поразличен тип на комедија. Имам изгледано 30-40+ серии, со ниедна серија не сум се мачел вака.

Sent from my iPhone using Tapatalk

новиве епизоди на STRANGER THINGS СЕ ВРВ. Обавезно изгледајте.

Да ставеа уште 90 прашања па да направев 100/100 и да аплицирам за шпанско државјанство :D

Screenshot_20220609_150722.jpg

Деспасито, Деспасито...

Ту но тјенес кохонес, ларгате де ми каса пута вјеха & Хорхе џо сој ту Мадре :D

Quanto vatos te Chingaste en Madrid - Колку типови уби (прееба) во Мадрид. Од Наркос секако најмногу се учи сленгот.

Тие 10 ги памтат. :D

Јас пак стварно мислев дека ќе биде нешто предизвик. :D

Вака интересно е што шпански/мексикански памтам далекуууу повеќе и до ден денес, а француски што го учевме до крај на средно, ептен минимално нешто уште е останато, и ете тоа што знам правилно да ги читам зборовите. Што ти прават 50+ теленовели изгледани на 10 години. :D

Quanto vatos te Chingaste en Madrid - Колку типови уби (прееба) во Мадрид. Од Наркос секако најмногу се учи сленгот.
Зависи кој сленг. По ова чингон, чингасте, каброн би рекол се работи за мексички сленг.
Европскиот шпански е поубав, барем мене.
Автоматски споено мислење:

Јас пак стварно мислев дека ќе биде нешто предизвик. :D

Вака интересно е што шпански/мексикански памтам далекуууу повеќе и до ден денес, а француски што го учевме до крај на средно, ептен минимално нешто уште е останато, и ете тоа што знам правилно да ги читам зборовите. Што ти прават 50+ теленовели изгледани на 10 години. :D
Една причина е што шпанскиот е полесен и за изговор и за разбирање, друга е што сме ги гледале сапунициве како многу мали и сме впивале сѐ што ќе кажат. Мислам дека тој период доколку пуштале само француски теленовели немало да имаат ист ефект ко мексиканскиве.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom