- Член од
- 20 јули 2016
- Мислења
- 7.785
- Поени од реакции
- 5.060
Почна потопот во стоки одиме и таму шорт.
Оваа ќе е интересна. Испаѓа како спаринг меѓу мене и тебе. Лонг или шорт.Почна потопот во стоки одиме и таму шорт.
Нафтата може да оди нагоре освен ако на Бајден не му текне да извади од ракав ФДР потег и со декрет да им го земе профитот на компаниите a.k.a. windfall tax. Ако не најдат заеднички јазик се е можно.Оваа ќе е интересна. Испаѓа како спаринг меѓу мене и тебе. Лонг или шорт.
Јас сум 20% даун во три дена, ни на аркк неам толку губено нагло. И не ми трепнува око, па макар и 90% бил даун. Верувам дека оил ќе оди на 200 за аркк никогаш не бев сигурен пример. Не ми се брза. И на ураниум сличново ми се има случено, 30% доле, па после 30 нагоре.
Компаниите засега немаат некој профит. 10 години на шкрги дишеа... сеа нешто пркнаа ама ништо драматично.Нафтата може да оди нагоре освен ако на Бајден не му текне да извади од ракав ФДР потег и со декрет да им го земе профитот на компаниите a.k.a. windfall tax. Ако не најдат заеднички јазик се е можно.
Сега за сега јас тепам. Кажи ми што друго си лонг за да го шортам тоаОваа ќе е интересна. Испаѓа како спаринг меѓу мене и тебе. Лонг или шорт.
Јас сум 20% даун во три дена, ни на аркк неам толку губено нагло. И не ми трепнува око, па макар и 90% бил даун. Верувам дека оил ќе оди на 200 за аркк никогаш не бев сигурен пример. Не ми се брза. И на ураниум сличново ми се има случено, 30% доле, па после 30 нагоре.
eqt, eld, empr, vtnr, lug, meg, rig,sea, oxy, ngСега за сега јас тепам. Кажи ми што друго си лонг за да го шортам тоа
Evo sledno što kupuvam : rgld, mta, kgcСега за сега јас тепам. Кажи ми што друго си лонг за да го шортам тоа
Прегледај го приврзокот 335653
Jas povise mislam deka prvo ke vidime relief rally pred da go vidime sledniot pad.
Najmalku bi trebalo da se zatvori gap-ot na 3900, a gorna granica e poranesniot line of support koj sega se pretvora vo ressistance na negde 4050.
МораДо сите познавачи за данок на дивиденда :
Дали мора да се плати данок во мкд доколку тие пари добиени преку дивиденда останат на брокерска сметка и се реинвестираат ?
Благодарам однапред на одговорите.