Мене некои работи ми се нејасни.
Би го продале Агуме за да го донесеме Аслани?
Толку е подобар Аслани што туку-така се ослободуваме од Агуме?
Мислам не ми смета Аслани да дојде, ама не гледам логика во продавање на еден играч за да дојде друг на иста возраст па и квалитет. Не дека секој викенд го гледав Агуме ама па и тоа што го гледав од Аслани не е дека го купуваме идниот Барела. А и башка мене оној Бајрами од Емполи ми делуваше многу подобар индивидуално ама мислам дека он игра повеќе како AMC а таму веќе се одлучија за Мхтаријан. За Максим Лопез го отеков веќе и не ми се збори, очигледно дека Сасуоло нема да го продадат додека не стигне топ понуда за него.
Од друга страна, не знам дали имам пишано тука на форумов (ме мрзи да вртам страни наназад) ама мислам дека Лукаку нема да биде ниту близу од тоа што беше во сезоната кога бевме шампиони. Притисокот врз него и очекувањата ќе се многу поголеми, а некако и побрзи сме во напад со Инзаги отколку со Конте па така мислам дека комбинацијата Лаутаро+Дибала+Кореа е одлична за нас а и гледам по социјални мрежи и приватно добро стојат овие играчи па хемијата би била многу поголема. Доаѓањето на Лукаку може само да го растури ова со оглед на тоа дека ќе е тешко да се одлучи Инзаги за кој да игра во случај на 3-5-2 а ниту еден од овие не би му годело да биде вечна замена.
@Syn
Имаше вчера пост во Фудбалски трансфер дискусии околу тоа дека Инзаги нема оправдување за топ 4 и дека ќе има сигурно подобар тим (или нешто слично имаше пишано ама поентата беше таа) ама не се сложувам дека тоа ќе е така доколку ги потпишеме Дибала+Лукаку на сметка на Шкриниар+Думфриз или па само Шкриниар. Бремер е одлична замена за ДеФрај но не и за Шкриниар. Џабе и Меси во напад ако позади останеме без него. Се виде колку е битен Шкриниар сезонава и мислам дека е спремен да биде капитен.
Инаку, се сложувам дека е време и за промена на формација доколку ги потпишеме Лукаку и Дибала.
Го гледав и Димарко против Англија и делуваше доста солиден на позиција левбек што значи дека покрај Госенс би го имале него за таа позиција, а десно би биле Дармијан и Думфриз. Единствено продажба на Дефрај и носење на некоја патарушка за од клупа во формација со 4 одбранбени (2 централни) би биле сосема солидни и не би потрошиле средства.